Προς το περιεχόμενο

Resize png αρχείου

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως γίνεται ενώ κάνω resize ένα αρχείο png μειώνοντας τις διαστάσεις του αυτό να γίνεται μεγαλύτερο σε μέγεθος?

Χρησιμοποιώ το photoshop cs5.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

3 περιπτώσεις μου έρχονται τώρα στο μυαλό:

1. Μήπως προκειται για screenshot; Συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτά, όταν πηγαίνεις από 1 προς 1 pixel mapping σε άλλη ανάλυση, να επιδεινώνεται το compressibility

2. Μήπως έχει αυξηθεί (εν γνώσει σου ή μη) το βάθος χρώματος; Άλλες ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο έχει ένα 8bpp bitmap, άλλες ένα 24bpp, άλλες ένα με alpha channel (24+8=32bpp)

3. Μήπως το αρχικό PNG είχε περάσει από κάποιον PNG optimizer (π.χ. PNGCRUSH), ενώ το export που κάνεις από το Photoshop δεν εφαρμόζει optimimzation στα PNG;

Δημοσ.

Combo breaker, και TheELF, ξέχασες να κάνεις bold το νούμερο. :P

Ontopic, OP, τσέκαρε και τη ρύθμιση interlaced / progressive (αν και δεν νομίζω ότι παίζει αυτό ρόλο στο τελικό μέγεθος)...

Δημοσ.

Καθήστε παιδιά να το δούμε βήμα βήμα.

Καταρχήν ενώ στον mac finder δείχνει μέγεθος 20kb αν παω στο image-->image size έχω τα εξής :

10ygvgj.png

Αν το κάνω 90χ90 (για avatar στο insomnia) πέρνω αρχείο που είναι 70 kb!

Δημοσ.

ΟΚ.Τα ανεβάζω τώρα ως attachments.

Εντωμεταξύ βλέπω άλλα μεγέθη στα windows.

Στον mac finder το code_before.png είναι 20kb και το code_after.png είναι 70kb!

post-41575-0-56899200-1292598933_thumb.png

post-41575-0-27367100-1292598945_thumb.png

Δημοσ.

Αλλο τρελό είναι ότι στα windows βλέπω το παλιό avatar ενώ στο mac βλέπω το καινούριο τώρα που το άλλαξα.

Δημοσ.

Δεν πρέπει να φταίει το Photoshop, για bug του Mac OS το κόβω. Εγώ βλέπω πιο λογικές (σύμφωνα και με αυτά που περιέγραψες) τιμές στα μεγέθη των PNG που έκανες attach:

post-43041-0-88920100-1292599802_thumb.png

Δημοσ.

Και στον File Explorer των Windows έχω παρατηρήσει τέτοια ανόητα bugs. Εκεί παίζει να εμπλέκονται οι file handlers, αλλά με ένα refresh συνήθως στρώνει. Για τον Finder δεν ξέρω τί να σου πω, καλύτερα να ρωτήσεις τους συμφορουμίτες στην ενότητα του Mac OS.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...