kostpap Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Ασχολούμαι εδώ και καιρό με voip κλήσεις. Στο σπίτι εδώ και πολύ καιρό έχω ένα αντάπτορα και τηλεφωνώ μέσω voip με την υπηρεσία SIP. Εδώ και λίγες ημέρες έχω στα χέρια μου ένα android κινητό. (το Motorola Defy) Από τις πρώτες μου δουλειές ήταν να βρω αξιόπιστες εφαρμογές για Voip τηλεφωνία. Η εφαρμογή που δούλεψε καλά με δύο λογαριασμούς Voip είναι η csipsimple Τι πρέπει να έχουμε για να τηλεφωνούμε πολύ φθηνά. 1. Λογαριασμό σε εταιρία ή εταιρίες Voip. Μπορείτε να δείτε τιμές από εδώ http://progx.ch/home-voip-prixbetamax-3-1-2.html (επιλέξτε Greece και πατήστε send) Κάποιες πολύ φθηνές έχουν ένα επιπλέον κόστος ανά κλήση όπως πχ η easyvoip.com αλλά έστω και έτσι μπορεί να συμφαίρουν. Για να δούμε εάν μία εταιρία έχει έξτρα χρέωση ανά κλήση πάμε στο site της και κοιτούμε το rates. Εγώ έχω λογαριασμό στην easyvoip για να τηλεφωνώ σε κινητά πάμφθηνα (0.039 US Dollar ανά κλήση και 0.012 US Dollar ανά λεπτό. Δηλαδή για κλήσεις από 1 δευτερόλεπτο μέχρι και 60 δευτερόλεπτα πληρώνω 0,039$+0,012$=0,051$. Με την σημερινή ισοτιμία δολαρίου – ευρώ η εν λόγο κλήση κοστίζει περίπου 0.038€. από εκεί και πέρα για κάθε λεπτό προσθέτεις μόνο 0,012$ ή 0.009€ λίγο λιγότερο από 1 λεπτό του ευρώ ανά λεπτό ομιλίας σε κινητά) Οι κλήσεις χρεώνονται ανά λεπτό. Για σταθερά δεν συμφέρει λόγω του πάγιου τέλους κλήσης των 0,039$ (εκτός και εάν κάνεις κλήσεις μεγάλης διάρκειας) οπότε έκανα λογαριασμό και στην nonoh.net για σταθερά. Εκεί αφού κάνεις λογαριασμό και βάλεις χρήματα (εγώ βάζω 10 €) σου δίνει 200 λεπτά ομιλίας την εβδομάδα δωρεάν. Μετά τα 200 λεπτά την εβδομάδα οι κλήσεις χρεώνονται με 0.017€ Έχεις στην διάθεσή σου 120 μέρες κατά την διάρκεια των οποίων ισχύουν τα 200 δωρεάν λεπτά την εβδομάδα. Μετά αρχίζει και χρεώνει όλες της κλήσεις από το πρώτο λεπτό με 0.017€ ανά λεπτό, τα οποία και αφαιρούνται από τα αρχικό ποσό που έβαλες, μέχρι να μηδενιστεί. Εάν ξαναβάλεις χρήματα τότε έχεις ξανά τα 200 λεπτά δωρεάν την εβδομάδα για 120 ημέρες κτλ. 2 Εφαρμογή Voip. Κατεβάζεις από το market την εφαρμογή csipsimple http://code.google.com/p/csipsimple/ Στο σετάρισμα επέλεξα το “Integrate with Android” και το “Only for outgoing” Μετά πάτησα το “Add account” και επέλεξα το “Advanced” Στο “Account name” βάζεις ότι θέλεις να βλέπεις εσύ. Εγώ έβαλα “σταθερά μέσω nonoh” Στο “Caller ID” βάζεις ότι θέλεις να βλέπει ο άλλος (δεν δουλεύει σε όλες τις voip εταιρίες. Εγώ έβαλα τον αριθμό του κινητού μου με +3069ΧΧΧΧΧΧΧΧ. Στο “Server” έβαλα το sip.nonoh.net (αλλάζει ανάλογα με την εταιρία που έχεις) Στο “Username” έβαλα το username που έχω στην εταιρία nonoh Στο “Password” έβαλα το password που έχω στην εταιρία nonoh Τα υπόλοιπα δεν τα πείραξα και πάτησα “save” Εάν είναι ΟΚ θα έχει το όνομα που δώσατε ως “Account name” θα είναι πράσινο και θα λέει registered. Πατώντας τώρα το “Add account” μπορείς να προσθέσεις όσους λογαριασμούς voip έχεις. Εγώ έβαλα τον δεύτερο λογαριασμό που έχω για κλήσεις σε κινητά με την εταιρία easyvoip.com Τα βήματα είναι όπως παραπάνω. Μετά ανοίγουμε την εφαρμογή, πατάμε το αριστερό πλήκτρο (αυτό με τα τετραγωνάκια) στο τηλέφωνό μας για να ανοίξει το menu της εφαρμογής. Επιλέγουμε settings. Επιλέγουμε network Ελέγχουμε να είναι ενεργοποιημένο μόνο το “Use WiFi” και το “Use other networks” στο μενού For outgoing calls” Εάν έχουμε δωρεάν mb και θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κλήσεις τότε στο menu “For outgoing calls” επιλέγουμε και το “Use 3G” 3. Δίκτυο WiFi ή 3G (Προσοχή με το 3G. Εάν δεν έχουμε δωρεάν mb το απενεργοποιούμε) Τώρα όταν κάνουμε κάποια κλήση εάν είμαστε συνδεδεμένοι σε WiFi (ή σε 3G εάν το έχουμε ενεργοποιήσει) θα ενεργοποιείται αυτόματα η εφαρμογή και θα βγάζει ένα μενού επιλογών για την δρομολόγηση της κλήσεις (μία επιλογή για κάθε account που δημιουργήσαμε και στο τέλος την επιλογή “Use mobile” Επιλέγουμε κάποια από τις επιλογές και η κλήση δρομολογείται ή μέσω Voip από όποιο λογαριασμό επιλέξαμε ή από το δίκτυο της εταιρίας που έχουμε για το κινητό (Πχ wind για εμένα) Αυτά για μέγιστη οικονομία σε κλήσεις από το android κινητό μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Συγχαρητηρια για τον οδηγο σου, ετοιμαζομουν μαλιστα μια απο αυτες τις ημερες να ρωτησω ακριβως αυτο sent from my Galaxy S using pigeons Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetix Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Το βρίσκω ενδιαφέρον 200 λεπτά τη βδομάδα είπες? για 4 μήνες;; και τότε ξαναβάζεις 10 ευρώ, δηλαδή δωρεάν συνέχεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostpap Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Το βρίσκω ενδιαφέρον 200 λεπτά τη βδομάδα είπες? για 4 μήνες;; και τότε ξαναβάζεις 10 ευρώ, δηλαδή δωρεάν συνέχεια; Όχι δεν κατάλαβες καλά. Μετά τους 4 μήνες αρχίζει και αφαιρεί από τον λογαριασμό σου 0.017€ ανά λεπτό για τα σταθερά, αντί του 0,000€ μέχρι να πάει τον λογαριασμό σου στο 0€. (εμένα μου βράζει άλλους 2 μήνες) Τα κινητά ούτως άλλως τα χρεώνει. Εάν βέβαια θέλεις βάζεις χρήματα αμέσως μόλις τελειώσουν οι 4 μήνες, οπότε τα χρήματα στον λογαριασμό σου αυξάνονται (για να πληρώνεις τα κινητά) και έχεις ξανά 120 μέρες για 200 λεπτά την εβδομάδα για τα σταθερά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetix Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Σωστά, κατάλαβα τώρα... λέει για mobile χρέωση 0.092ε με φπα όμως (που όπως είπες δεν συμφέρει και γι'αυτό έχεις και την άλλη εταιρία) και όχι 0.017ε/λεπτό σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostpap Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Σωστά, κατάλαβα τώρα... λέει για mobile χρέωση 0.092ε με φπα όμως (που όπως είπες δεν συμφέρει και γι'αυτό έχεις και την άλλη εταιρία) και όχι 0.017ε/λεπτό σωστά; Με την easyvoip.com η κλήση έχει τις παρακάτω χρεώσεις 0,039 US Dollar ως πάγιο κόστος κλήσης 0,012 US Dollar το κάθε λεπτό σε κινητά 0,006 US Dollar το κάθε λεπτό σε σταθερά. Οπότε για κλήση σε κινητό από 1 δευτερόλεπτο μέχρι 60 δευτερόλεπτα θα κοστίσει 0,039+0,012 = 0,051$ δηλαδή περίπου 0,038€ Τώρα για 61 έως 120 δευτερόλεπτα θα κοστίσει 0,039+0,012+0,012 = 0,063$ δηλαδή περίπου 0,048€ Για 121 έως 180 δευτερόλεπτα θα κοστίσει 0,039+0,012+0,012+0,012 = 0,075$ δηλαδή περίπου 0,057€ Και ούτω καθεξής Τώρα για σταθερά μικρής διάρκειας δεν συμφέρει γιατί έχει το πάγιο τέλος κλήσης και οι τιμές διαμορφώνονται όπως παρακάτω Για κλήση σε σταθερό από 1 δευτερόλεπτο μέχρι 60 δευτερόλεπτα θα κοστίσει 0,039+0,006 = 0,045$ δηλαδή περίπου 0,035€ πολύ περισσότερα από το nonoh.net Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetix Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Kostpap, αναφέρομαι στην nonoh.net. Τα 10 ευρώ αρχίζουν να διαγράφονται όταν παίρνεις σε κινητό (χρέωση 0.092ε με φπα), έτσι δν είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostpap Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Kostpap, αναφέρομαι στην nonoh.net. Τα 10 ευρώ αρχίζουν να διαγράφονται όταν παίρνεις σε κινητό (χρέωση 0.092ε με φπα), έτσι δν είναι; Ναι. Η πρώτη περίπτωση είναι αυτή. Η δεύτερη περίπτωση είναι να μιλήσεις περισσότερο από 200 λεπτά την εβδομάδα σε σταθερά. Οπότε αν και είσαι σε διάστημα μικρότερο των 120 μερών τα επιπλέον των 200 λεπτών της εβδομάδας θα σου τα χρεώσει. Για παράδειγμα έβαλες χρήματα την Πέμπτη. Μέχρι και την Τετάρτη έχεις 200 λεπτά. Μετά σε χρεώνει. Η τρίτη περίπτωση είναι να τελειώσουν οι 120 ημέρες. Οπότε πληρώνεις και τα σταθερά από το πρώτο λεπτό. Επίσης θέλω να σου πω ότι αν και μπαίνουν 10€ στον λογαριασμό το paypal μου χρέωσε 12,61 (πιθανόν λόγω ΦΠΑ μιας και οι κλήσεις στον λογαριασμό μου φαίνεται χρέωση χωρίς ΦΠΑ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetix Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, γιατί απ'ότι βλέπω αναφέρεσαι πάντα χωρίς ΦΠΑ οπότε λογικό να στο παίρνει σε εκείνο το σημείο. Βέβαια, οι εταιρίες είναι πάρα πολλές... Και επίσης δεν έχουμε όλοι 3g στο κινητό :/ εγώ σκέφτομαι τα 500mb από what's up να βάλω για ένα μήνα τώρα με 5ευρώ... Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostpap Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, γιατί απ'ότι βλέπω αναφέρεσαι πάντα χωρίς ΦΠΑ οπότε λογικό να στο παίρνει σε εκείνο το σημείο. Βέβαια, οι εταιρίες είναι πάρα πολλές... Και επίσης δεν έχουμε όλοι 3g στο κινητό :/ εγώ σκέφτομαι τα 500mb από what's up να βάλω για ένα μήνα τώρα με 5ευρώ... Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις Καλά το 3g δεν είναι απαραίτητο. Εάν δεν έχεις δωρεάν mb τότε δεν συμφέρει. Το καλύτερο είναι μέσω WiFi. Απλά εγώ τεστάρισα το πρόγραμμα και με 3G, δουλεύει κανονικά, και το αναφέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antbyron Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 εγώ σκέφτομαι τα 500mb από what's up να βάλω για ένα μήνα τώρα με 5ευρώ... Υπάρχει κάποιο Link για αυτό που λες; Πάντως ενδιαφέρων και κατατοπιστικός οδηγός, μέχρι τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει voip technology, θα το ψάξω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetix Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 http://24wro.blogspot.com/2010/11/whats-up-frog-internet-500-mb-5.html Από blog είναι, δεν βρήκα κάπου κάτι επίσημο, αλλά ισχύει μεχρι 31/12 προς το παρόν όπως λέει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.