Προς το περιεχόμενο

Lidl μετεωρολογικός σταθμός 49,99Ε

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς το σάιτ της εταιρίας(αν υπάρχει) για να δω αναλυτικά χαρακτηριστικά κ.τ.λ?

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Για δες αυτό http://www.ventusdesign.com/uploads/tx_hmrventus/Instructions_W155-eng_01.pdf

Ουσιαστικά προκειται για το ίδιο μοντέλο,απλά αλλάζει η μάρκα.

Το εργοστάσιο που τα κατασκευαζει λέγεται MILOMEX αλλά στο site τους δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για δες αυτό http://www.ventusdesign.com/uploads/tx_hmrventus/Instructions_W155-eng_01.pdf

Ουσιαστικά προκειται για το ίδιο μοντέλο,απλά αλλάζει η μάρκα.

Το εργοστάσιο που τα κατασκευαζει λέγεται MILOMEX αλλά στο site τους δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο.

Thanks!

οντως μονο η μαρκα φαινεται να αλλαζει...

το βρηκα αυτο που θελω απο το manual που παραθετεις..(οτι δεχεται αλλους 2 εξτρα αισθητηρες για θερμοκρασια/υγρασια)...

το θεμα ειναι που τους βρισκω να τους αγορασω :(

ΥΓ το πηρε κανεις?

Δημοσ.

Δεν παίρνει 10 μπαταριες τελικά αλλά 7 ΑΑ (2 ανεμομ. 2 μετρ. βροχής και 3 στη βάση)

Κανανε βλακεια κ την βαση έπρεπε να την έχουν με καλώδιο κ ρεύμα οποτε θα αρκούσαν 4 μπαταρίες συνολο!

Δημοσ.

Εχεις δικιο απ οσο το ξαναδιαβάζω:post-65305-0-57106100-1292868796_thumb.jpg

οπότε έχουμε 2+2+3(προαιρετικές στη βάση) + 2 στο πρόσθετο (δεν ξερω αν υπάρχει στην συσκευασία) μετρητή υγρασιας αν υπάρχει μεσα στη συσκευασία, στις οδηγίες ειναι το 8. post-65305-0-42014700-1292869175_thumb.jpg

Δημοσ.

Λοιπόν,το πήρα. :)

Πρώτες εντυπώσεις,πιστευω θετικές για αυτά που προσφέρει σε σχεση με τα λεφτά του.

Το ανεμόμετρο και το βροχόμετρο,τα εγκατέστησα τελικά στην ταράτσα και παρόλο που μένω στο 2ο μιας πενταόροφης πολυκατοικίας,παίρνω κανονικά σήμα στη βάση.

Οσο για τις μπαταρίες,τουλάχιστον σε αυτό που πήρα εγω,είχε όντως 10 στη συσκευασία(6 για βάση,2 για ανεμόμετρο και 2 για βροχόμετρο).

Βέβαια,εχει την υποδοχή για τροφοδοσία 6v,αλλά στο manual αναφέρει οτι ο μετασχηματιστής δεν περιέχεται στη συσκευασία.

Αυτό πάντως που με εξέπληξε ευχάριστα,είναι οτι υποστηρίζει και δείκτη ψυχρότητας-θερμότητας,τόσο για την εξωτερικη οσο και για την εσωτερική θερμοκρασία.

Αυτό που δεν ξέρω,είναι αν τελικά υποστηρίζει εξτρα αισθητηρες.Στο manual πάντως δεν ανέφερε κάτι σχετικο.

Δημοσ.

Το αγόρασαν και εγω.Μια χαρά μηχανηματακι για τα λεφτά του.Απλά η λήψη του ανεμομετρου είναι δύσκολη (2ος όροφος με ταράτσα σε πολυκατοικία 3 ορόφων και δεν βλέπει σήμα παρά την οπτική επαφή-ίσως να φταίει και η ύπαρξη WLAN δίπλα του).οπότε με έπιασε το δαιμόνιο άνοιξα το σταθμό βάσης είδα πως είναι και αποφάσισα να προσθέσω μια μικρή κεραία εξωτερική (ένα απλό καλώδιο 17,3 εκατοστων).μόλις το βάλω θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα της βελτίωσης

Δημοσ.

εχει καταφερει κανεις να ρυθμισει το sea level pressure?

γραφει στο manual οτι με πατημενο το pressure,αρχιζει να αναβοσβηνει κ μπορεις να αλλαξεις τιμη...εμενα δεν...

Δημοσ.

εχει καταφερει κανεις να ρυθμισει το sea level pressure?

γραφει στο manual οτι με πατημενο το pressure,αρχιζει να αναβοσβηνει κ μπορεις να αλλαξεις τιμη...εμενα δεν...

Σ'εμένα πάντως,αν το κρατήσω πατημένο για περίπου 2 δευτερολεπτα αρχίζει να αναβοσβήνει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλοριζικος ο σταθμος.

Επειδη εχω ασχοληθη πολυ με το αντικειμενο ,πρεπει για σωστες μετρησεις θερμοκρασια το ανεμομετρο να ειναι μακρυα απο τοιχους,κτιρια κ.τ.λ για να αποφευγονται στροβιλισμοι ανεμου και κατα συνεπεια λαθη διευθυνσης και ταχυτητας.Το βροχομετρο να ειναι σε ανοιχτο μερος στερεωμενο καλα να μην κουνιετε και πεφτει η εσωτερικη (τραμπαλα) και γραφει ψευδη mm βροχης.

Προς το παρων που το πηρε ενας φιλος και τον συγκριναμε σε βροχη με τον δικο μου σταθμο εχει αξιοπιστες μετρησεις.

Στο ανεμο δειχνη το μεσον ορο του ανεμου για καποια λεπτα απο οτι μου ειπε και οχι την συνεχη ροη του ανεμου.

Μειονεκτημα ο σενσορας θερμοκρασιας - υγρασιας που ειναι ενσωματωμενοι στο μπρατσο του ανεμομετρου και με ηλιο θα δειχνουν + αρκετους βαθμους θερμοκρασια και μικροτερη υγρασια του κανονικου οταν εχει ηλιο ,λυνεται αυτο η με καποιο τροπο προστασιας του μπρατσου απο καποια ξυλωδη κατασκευη να εχει σκια ,η με πατεντα να βγει ο σενσορας θερμοκρασιας - υγρασιας απο το μπρατσο του ανεμομετρου και να παει η κατω απο καμμια μαρκιζα και μετα χρειαζεται τσοντα καλωδιο απο τον σενσορα στο ανεμομετρο.

Για απολυτες και ακριβης μετρησεις θερμοκρασιας ,πρεπει να φτιαχτει μετεωρολογικος κλωβος

http://users.otenet.gr/~meteo/project_stevenson-screen-box.html

http://users.otenet.gr/~meteo/project_radiation-shield.html

Το αγόρασαν και εγω.Μια χαρά μηχανηματακι για τα λεφτά του.Απλά η λήψη του ανεμομετρου είναι δύσκολη (2ος όροφος με ταράτσα σε πολυκατοικία 3 ορόφων και δεν βλέπει σήμα παρά την οπτική επαφή-ίσως να φταίει και η ύπαρξη WLAN δίπλα του).οπότε με έπιασε το δαιμόνιο άνοιξα το σταθμό βάσης είδα πως είναι και αποφάσισα να προσθέσω μια μικρή κεραία εξωτερική (ένα απλό καλώδιο 17,3 εκατοστων).μόλις το βάλω θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα της βελτίωσης

Το καλωδιο πρεπει να ειναι μονοκλωνο και πρεπει να κοληθη με ηλεκτρονικο κολητηρη και με καλαι πανω στο πηνιο απο την μερια που ειναι ο μπλε μεταβλητος πυκνωτης,προσοχη μην πειραξεις τον μεταβλητο πυκνωτη γιατι θα χασεις την συχνοτητα,σιγουρα θα δεις αυξηση της εμβελειας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...