Προς το περιεχόμενο

XAMPP 1.4.11 και πρόβλημα με την κωδικοποίηση !

hackertom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!!! Έχω την έκδοση XAMPP 1.4.11 για μια κατασκευή site σε php!!! Λοιπόν από την στιγμή που τρέχω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα μου εμφανίζει τα πάντα αλαμπουρνέζικα πρέπει να πάω απο τον browser (firefox) -> Προβολή -> κωδικοποίηση χαρακτήρων -> Ελληνική (ISO-8859-7) γιανα μου εμφανίζει κανονικά τα ελληνικά στο site...!!! Γνωρίζω ότι ανοίγοντας κάποιο αρχείο του XAMPP και σβήνοντας μια συγκεκριμένη γραμμή το πρόβλημα λύνεται άλλα δεν θυμάμαι που είναι...

* Λογικά και άλλοι χρήστες θα είχαν το ίδιο πρόβλημα οπότε κάποιος θα δώσει τα φώτα του...

** Δεν θέλω να κατεβάσω κάποια άλλη έκδοση του προγράμματος...

Ευχαριστώ ...

Δημοσ.

τα php αρχεία πρέπει να είναι αποθηκευμένα σε utf-8 επίσης στο site σου μπορείς να βάλεις

><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξεις κάτι στον serve

Δημοσ.

* Λογικά και άλλοι χρήστες θα είχαν το ίδιο πρόβλημα οπότε κάποιος θα δώσει τα φώτα του...

πάντα το XAMPP χρησιμοποιούσα και δεν είχα ποτέ το πρόβλημα με τα ελληνικά και δεν άλλαξα ποτέ καμιά γραμμή σε όποιο version και εάν χρησιμοποίησα !

** Δεν θέλω να κατεβάσω κάποια άλλη έκδοση του προγράμματος...

δεν θα χρειαστεί !

άνοιξε το notepad (σημειωματάριο ) και όχι κάποιο άλλο πρόγραμμα και γράψε μέσα :

>
<?php

echo "καλημέρα insomnia";

?>

τώρα κάνε αποθήκευση ως και αποθήκευσε στον φάκελο που τρέχει ο server σου τα αρχεία αυτό το αρχείο σαν something.php αλλά πριν πατήσεις αποθήκευση πηγαίνεις κάτω κάτω εκεί που λέει κωδικοποίηση και επιλέγεις UTF8 δες την εικόνα που σου παραθέτω ! τώρα άνοιξε τον browser σου και τρέχε αυτό το αρχείο που φτιάξαμε να δεις εάν εμφανίζεται το μήνυμα στον browser "καλημέρα insomnia"

post-184097-0-70280900-1292585534_thumb.jpg

Δημοσ.

βρήκα την λύση μόνος μου φίλε spartakoscs πάντως σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου...!!! Ότι χρειάστηκα ήταν μέσα στον αρχείο httpd.conf B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...