Προς το περιεχόμενο

Ανάθμιση pc εξαετίας.

Nahock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα pc εξαετίας περίπου.

Δείτε το με εικόνες για να καταλάβετε ακριβώς τι σύστημα είναι:

Επεξεργαστής:

cpujs.jpg

Cashes:

cashes.jpg

Μητρική:

moboz.jpg

Μνήμες:

memoryn.jpg

Slot 1:

memoryslot1.jpg

Slot 3:

memoryslot3.jpg

Κάρτα γραφικών:

gpub.jpg

Γενικά είμαι ευχαριστημένος από το pc αυτό αυτά τα έξι χρόνια, από θέμα

αξιοπιστίας μόνο ανεμιστήρες τα έχουν φτύσει.

Η τελευταία αναβάθμιση που του έκανα ήταν μια μνήμη που του

πρόσθεσα γιατί δεν παλευόταν με μισό gb ram.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε σε αυτό το σύστημα για να το φρεσκάρουμε

λιγάκι;

• Moderators
Δημοσ.

Για τι χρηση το θες φιλε μου?

Αν η χρηση ειναι απλα windows και ιντερνετακι, τοτε ειναι οκ. Του περνας και windows 7 με αλλο ενα GB ραμ και γινεται μια χαρα.

Για να βλεπεις ταινιες HD, μπορεις να παρεις καποια απλη καρτα γραφικων που να βοηθα στην αποκωδικοποιηση τους.

Δυστυχως η μητρικη και ο επεξεργαστης ειναι πολυ παρωχημενα και δεν αναβαθμιζονται σε κατι αισθητα καλυτερο (core 2).

Δημοσ.

Ναι, για windows και surfing το θέλω αλλά και για hd ταινίες.

Του έχω περάσει ήδη windows 7 και τρέχει πολύ καλύτερα απ' ότι με τα xp και με τα vista.

Η χρήση της ram όμως σπάνια πέφτει κάτω από 600mb χωρίς να έχω ανοίξει καμία εφαρμογή χειροκίνητα.

Τι μνήμες παίρνει λοιπόν αυτή η μητρική έτσι όπως είναι; Και τι κάρτα γραφικών για να βλέπω 1080p αν γίνεται;

Υπάρχουν στο εμπόριο ή πρέπει να ψάξω για μεταχειρισμένα;

Δημοσ.

Ναι, για windows και surfing το θέλω αλλά και για hd ταινίες.

Του έχω περάσει ήδη windows 7 και τρέχει πολύ καλύτερα απ' ότι με τα xp και με τα vista.

Η χρήση της ram όμως σπάνια πέφτει κάτω από 600mb χωρίς να έχω ανοίξει καμία εφαρμογή χειροκίνητα.

Τι μνήμες παίρνει λοιπόν αυτή η μητρική έτσι όπως είναι; Και τι κάρτα γραφικών για να βλέπω 1080p αν γίνεται;

Υπάρχουν στο εμπόριο ή πρέπει να ψάξω για μεταχειρισμένα;

Μνήμες ddr 400 pc3200 κάνα 40 άρι το gb. Κάρτα μια φτηνή pci express ati 5450 ή της σειράς 4χχχ κάνα 40άρι επίσης.

http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?keyphrase=pc3200+1gb

http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=4350

• Moderators
Δημοσ.

Υπαρχουν στο εμποριο, αλλα μπορεις να βρεις και μεταχειρισμενες.

Βεβαιωσου πρωτα οτι εχει αδειες θεσεις για μνημη η μητρικη σου.

Πριν βγαλεις την παλια καρτα γραφικων, κανε απεγκατασταση τους Nvidia drivers. ;)

Δημοσ.

Μάλιστα, το 1 gb μνήμης που θα προσθέσω θα εκμεταλλεύεται πλήρως από την σύνθεση που έχω τώρα με τις δυο 512mb; Μήπως θα ήταν καλύτερα να έβαζα άλλες 2x512 ή δεν έχει σημασία;

Georgeman : Έχει άλλες δύο άδειες θέσεις.

• Moderators
Δημοσ.

Πες μας ποια μητρικη εχεις γιατι ενδεχομενως να χασεις το dual channel. Οχι οτι θα δεις καμια διαφορα βεβαια και αν το χασεις για απλη χρηση, αλλα κουβεντα να γινεται.

Δημοσ.

Πες μας ποια μητρικη εχεις γιατι ενδεχομενως να χασεις το dual channel. Οχι οτι θα δεις καμια διαφορα βεβαια και αν το χασεις για απλη χρηση, αλλα κουβεντα να γινεται.

Αυτή εδώ είναι.

Απλή χρήση για μένα είναι και το photoshop αλλά δε το ζορίζω πολύ βέβαια. Γενικότερα στο πολλαπλό multitasking τρώει καλά κολλήματα.

Δημοσ.

τα 7 κάνουν δυναμική διαχείριση της ραμ.

Οσο πιο πολύ ραμ έχεις τόσο πιο πολύ εκμεταλλεύονται. Μόλις φτάσεις στα 2 gb τη ραμ σου το pc θα χρησιμοποιεί περίπου το 1 gb. Μη σε νοιάζει το θέμα είναι το pc να είναι αποκρίσιμο και γρήγορο.

Με 2 gb σύνολο θα είσαι μια χαρά στα 7αρια ( φυσικά μιλάω για 32 bit )

Αν σου βγαίνει πιο φθηνά το 1 gb από το 2x512 πάρε το 1 gb.

Επίσης για να εκμεταλλευτείς το dual channel θα πρέπει οι ram να είναι πανομοιότυπες και όχι μόνο σε χρονισμό αλλά και σε latency.

Για κάρτα γραφικών με μια ati 4350 είσαι άρχοντας.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι υποστηριζει dual channel.

Αρα (εσοφον ηδη εχεις 2 πανομοιοτυπα dimms που παιζουν dual channel) καλο θα ηταν να παρεις 2x512, εκτος αν πιο μετα σκοπευεις να βαλεις κι αλλη μνημη. Αλλα ποσο πιο μετα? Ηδη το PC βρισκεται στη δυση της ζωης του...

Ισχυουν αυτα που ειπε ο efo355 για τη διαχειριση μνημης, αλλα προσωπικα διαφωνω με το οτι απαιτειται να ειναι ιδια Mhz και ιδια Timings στις μνημες.

Αυτο που βασικα απαιτειται, ειναι να εχουν ιδια χωρητικοτητα και να έχουν τσιπακια στις ιδιες πλευρες (δηλαδη single sided και οι 2 ή double sided και οι 2).

Απο κει και περα, μπορουν να παιξουν dual channel στα Mhz της χειροτερης και στα timings της χειροτερης, αν δεν εχουν τα ιδια.

Μου εχει προσωπικα τυχει να εχω δυο μνημες DDR2 του ενος GB εκαστη, στα 667Mhz και οι 2 και με timings 5-5-5-12, και να μην παιζουν dual channel γιατι η μια ηταν double sided (τσιπακια και στις 2 πλευρες) ενω η αλλη single sided.

Οσον αφορα τη καρτα, αφου η 4350 και η 5450 ειναι στα ιδια χρηματα (±5 ευρω το πολυ!), γιατι να μην παρει τη πιο καινουρια? :)

Δημοσ.

Με λίγα λόγια θα ψάξω ίδιες μνήμες με αυτές που έχω και μία από τις κάρτες που είπατε. Ας είναι και μεταχειρισμένα.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...