Προς το περιεχόμενο

PHP 5.2.16 Released

CyberCr33p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χτες βγήκε η PHP 5.2.16 και όπως αναφέρουν στο www.php.net θα είναι η τελευταία έκδοση της σειράς 5.2.x οπότε και πλέον δεν θα υποστηρίζεται με patches. Οπότε για λόγους ασφαλείας καλό είναι όλοι να αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους ώστε να είναι συμβατές με τη σειρά 5.3.x

Δημοσ.

Μη λες τέτοια πράγματα και μου σηκώνεται η τρίχα! Είχα κάνει σε κάποιο OSC site την αναβάθμιση από 5.2.x σε 5.3 πριν κανα χρόνο και ακόμα θυμάμαι πόσα μερόνυχτα είχα φάει μέχρι να ξηλώσω όλες τις deprecated functions.

Δημοσ.

Μη λες τέτοια πράγματα και μου σηκώνεται η τρίχα! Είχα κάνει σε κάποιο OSC site την αναβάθμιση από 5.2.x σε 5.3 πριν κανα χρόνο και ακόμα θυμάμαι πόσα μερόνυχτα είχα φάει μέχρι να ξηλώσω όλες τις deprecated functions.

χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό που λέω, καθώς φυσικά και δεν μπορώ να ξέρω τι χρησιμοποιείς, η μετάβαση από 5.2.. σε 5.3 ίσως είναι ψιλοανώδινη, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστο

Δημοσ.

Κάπως έτσι είναι. Δεν είναι κάτι τραγικό. Δεν θυμάμαι καν αν καταργούνται κάποιες συναρτήσεις (μάλλον οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν με την έλευση της php 6).

Απλώς αρκετές από αυτές γίνονται deprecated και βγάζουν μήνυμα λάθους, το οποιο όμως γίνεται suppress χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Όταν έτυχε πριν κανα χρόνο να βάλω την 5.3 στο μηχανάκι μου (αντί για την 5.2.x που έτρεχε ο web hoster) είδα πολλά λάθη σ' ένα OSC site που συντηρούσα και επέλεξα τη δύσκολη λύση. Να αναβαθμίσω όλο τον κώδικα σε 5.3 compatible, κάτι που μου πήρε λίγες μέρες επειδή δεν το είχα ξανακάνει. Αν θυμάμαι καλά πάντως, κάποιες λειτουργίες δεν δούλευαν καν με την 5.3 και έπρεπε να ξαναγραφτούν από την αρχή, οπότε δεν ήταν και εντελώς ανώδυνη η μετάβαση.

Κάθε αναβάθμιση για καλό :P

Δημοσ.

Το θέμα είναι να αναβαθμίσουν τουλάχιστον οι webhost στη νέα έκδοση, γιατί από μεταφορές που κάνω σε sites πελατών από άλλους webhosts σε εμάς έχω δει αρκετούς να έχουν περασμένη ακόμα και PHP 4.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...