Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια σε πρωτάρη για γλώσσα προγραμματισμού

bele

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Προγραμματισμο για πλακα μαθαινεις οταν ασχολεισε με console applications σε C/C++ και μενεις εκει χωρις να προχωρας σε γραφικο περιβαλλον.
Trollάρεις έτσι;
Δημοσ.

Η VB.NET δεν ειναι για να κανεις μονο απλα προγραμματα. Μπορεις να δημιουργησεις ολοκληρωμενες εφαρμογες με γραφικο περιβαλλον. Προγραμματισμο για πλακα μαθαινεις οταν ασχολεισε με console applications σε C/C++ και μενεις εκει χωρις να προχωρας σε γραφικο περιβαλλον.

Οσον αφορα την C# γιατι ειναι πιο advanced; Επειδη ειναι C Style;

wh00000t????

sorry αλλα σε αυτα τα κονσολοπρογράμματα μαθαίνεις τον βαρύ προγραμματισμό και όχι στον προγραμματισμό με σχεδιάκια.....

Δημοσ.

wh00000t????

sorry αλλα σε αυτα τα κονσολοπρογράμματα μαθαίνεις τον βαρύ προγραμματισμό και όχι στον προγραμματισμό με σχεδιάκια.....

Διαφωνώ, μαθαίνεις τον προγραμματισμό, όχι τον βαρύ προγραμματισμό και επίσης δεν υπάρχει προγραμματισμός με σχεδιάκια, υπάρχει το drag-n-drop...
Δημοσ.

Διαφωνώ, μαθαίνεις τον προγραμματισμό, όχι τον βαρύ προγραμματισμό και επίσης δεν υπάρχει προγραμματισμός με σχεδιάκια, υπάρχει το drag-n-drop...

Αυτό το είπα για πλάκα και για να τονίσω ότι διαφωνώ :P

Τώρα στο θέμα μας, για παράδειγμα αν ξέρεις άπταιστη C/C++ σχετικά εύκολα θα μάθεις και το γραφικό περιβάλλον. Το ανάποδο κάπως δύσκολο.

Και ναι συμφωνώ με τον geo1st487 ότι δεν πρέπει να μένεις στα console-applications αλλά θέλουμε δε θέλουμε αυτά είναι η βάση

Δημοσ.

Τα γραφικά είναι η σάλτσα στο φαί...

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Όσο καλή εφαρμογή και να έχεις φτιάξει αν η διεπαφή δυσλειτουργεί προφανώς και η όλη εφαρμογή θα κριθεί ως άθλια. Όπως είπες, τα γραφικά είναι η σάλτσα στο φαί και όχι το ίδιο το φαί :P

Δημοσ.

Αλλά η σάλτσα τραβάει και στην εκμάθηση και στην χρήση... (Εγώ προσωπικά είμαι μαζόχας, προτιμώ να κάνω compile με terminal παρά με IDE, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...)

Δημοσ.

Αλλά η σάλτσα τραβάει και στην εκμάθηση και στην χρήση... (Εγώ προσωπικά είμαι μαζόχας, προτιμώ να κάνω compile με terminal παρά με IDE, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...)

με το συμπάθιο αλλά δεν είσαι μαζόχας, είσαι λίγο μικρός. Όταν θα χρειαστεί να τρέξεις και δεν θα το 'χεις για χόμπι-ενδιαφέρον κτλ η χρήση IDE επιβάλλεται. και εγώ για την σχολή τα βαριά project όλα με gedit και gcc(g++) τα κανα και μετανιώνω για αυτό(άντε λίγο devc++ ή codeblocks και αν), όπως και σε webdevelpoment gedit. Ένα netbeans λύνει πολλάααα προβλήματα. Το πιο απλό σε ένα css αρχείο με το που αντιληφθεί ότι χρειάζεται κάποιο color δεν χρειάζεται να ψάχνεις τους κωδικούς χρωμάτων αλλά σου βγάζει λίστα με πάνω πάνω αυτούς που χρησιμοποιείς, το ίδιο βοηθητικά λειτουργεί και για τα class και id. Και μόνο αυτό προσωπικά μου λύνει τα χέρια, ειδικά αν ο designer βάζει ότι πιο μυστήριο κωδικό. (τώρα μπορεί να ενοείς ότι χρησιμοπιείς ide για να γράψεις το πρόγραμμα, αλλά το κάνεις compile σε terminal. αυτό εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων είναι ανούσιο)

Δημοσ.

Αυτό που εννοώ ακριβώς είναι ότι όταν γράφω σε C γράφω σε gedit, save και μετά στο terminal gcc arxeio.c. Τα προγράμματα όμως που γράφω είναι μικρά και για διαγωνισμούς τις περισσότερες φορές πράμα που σημαίνει ότι δεν έχω χρόνο για πολυτέλειες. Άμα τώρα θέλω να γράψω ένα βαρύ project θα έχω Netbeans και επίσης θα έχω Netbeans άμα χρησιμοποιώ και allegro.

Δημοσ.

Πάντως, αρκετά μεγάλα projects έχουν γραφεί με απλό κειμενογράφο (vim) και compile με makefiles. Τα IDE δεν είναι πάντα βολικά.

Χρησιμεύουν κυρίως όταν θες να δουλέψεις με πάρα πολλά libraries.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...