Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια σε πρωτάρη για γλώσσα προγραμματισμού

bele

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους σας!Μηπως θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει προτεινοντας μου καποια γλωσσα προγραματισμου για να αρχισω τα πρωτα μου βηματα;Βασικα,ενδιαφερομαι να φτιαξω ενα απλο προγραμματακι που να δοκιμαζει κωδικους wifi στο δικτυο μου γιατι αυτον τον καιρο μελετω τον κωδικα-αλγοριθμο που εχουν τα router netfaster iad.Ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση! :)

Δημοσ.

Αυτό το θέμα έχει υπερσυζητηθει σε αυτό το Forum... Ψάξε λίγο τα παλιά θέματα και αν έχεις ακόμα απορία ξαναρώτα.

Γλώσσες προγραμματισμου

Πληροφοριες Προγραμματιστη

Έχει και πολλά άλλα θέματα, απλά αυτά βρήκα τώρα εύκαιρα.

Δημοσ.

Αν θέλεις να μάθεις προγραμματισμό έτσι για πλάκα και να πειραματηστείς αλλά και να κάνεις απλά προγράμματα πάνε Visual Basic.NET

Αν θέλεις να μάθεις προγραμματισμό και δεν πρόκειται να τον εγκαταλήψεις (αυτό σημαίνει πως δεν πας για πλάκα) και σου άρεσε η VB.NET αλλά θέλεις ένα πιο advanced επίπεδο πάνε σε C# (Visual CSharp)

Αν θέλεις να γίνεις hardcore προγραμματιστής πάνε σε C++ / C και ξέχνα τα εύκολα!

Δημοσ.

Nομιζεις πως για απλα προγραμματα(π.χ. αυτο που ανεφερα στην αρχη) ειναι καλο να χρησιμοποιησω python ή Visual Basic.NET;

Δημοσ.

Nομιζεις πως για απλα προγραμματα(π.χ. αυτο που ανεφερα στην αρχη) ειναι καλο να χρησιμοποιησω python ή Visual Basic.NET;

Πρέπει να δοκιμάσεις και να αποφασίσεις... Και οι δύο εύκολες είναι ειδικά άμα βρεις και συνδιασμούς όπως:

Python: Microsoft Visual Studio + IronPython

VB.NET: Microsoft Visual Studio + Το πολυαγαπημένο IntelliSense

Εγώ άρχισα κάπως έτσι:

VB.NET

C#

Python

Και τώρα μαθαίνω C++

Προσωπικά εγώ προτείνω VB.NET...

Δημοσ.

Ευχαριστω!Λεω να αρχισω με python και αν τα βρω σκουρα θα παω σε VB.Net

Αν χρειαστω κατι υπολογιζω στη βοηθεια σας :rolleyes:

Δημοσ.

πολύ καλή η σειρά tutorials που παρέθεσες Θάνο.

Για κάποιον που ξέρει λίγα αγγλικά και θέλει μια καλή αρχή στον προγραμματισμό, είναι ότι πρέπει. :D

Δημοσ.

Αν θέλεις να μάθεις προγραμματισμό έτσι για πλάκα και να πειραματηστείς αλλά και να κάνεις απλά προγράμματα πάνε Visual Basic.NET

Αν θέλεις να μάθεις προγραμματισμό και δεν πρόκειται να τον εγκαταλήψεις (αυτό σημαίνει πως δεν πας για πλάκα) και σου άρεσε η VB.NET αλλά θέλεις ένα πιο advanced επίπεδο πάνε σε C# (Visual CSharp)

Η VB.NET δεν ειναι για να κανεις μονο απλα προγραμματα. Μπορεις να δημιουργησεις ολοκληρωμενες εφαρμογες με γραφικο περιβαλλον. Προγραμματισμο για πλακα μαθαινεις οταν ασχολεισε με console applications σε C/C++ και μενεις εκει χωρις να προχωρας σε γραφικο περιβαλλον.

Οσον αφορα την C# γιατι ειναι πιο advanced; Επειδη ειναι C Style;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...