Προς το περιεχόμενο

Προτασεις για optical drive (dvd)

Commentator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμ τι διάολο, εγγράφει με 22Χ και διαβάζει με 16Χ;

Απολύτως φυσιολογικό, μερικά samsung και Lite μπορούν να διαβάσουν single layer 18x kai dual layer 16x αλλα με unofficial firmware, επίσης και το 22χ/24χ είναι συνήθως μόνο για ΤΥ dvd και τα υπόλοιπα με το ζόρι γράφονται στα 18χ.

Γενικώς τα 18χ/20χ/22χ/24χ είναι καθαρά μάρκετινγκ

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά, μπορεί να είναι λίγο off topic, αλλά μια και μιλάμε για ταχύτητες εγγραφής, θέλω να εκφράσω έναν προβληματισμό μου: Έχω ακούσει και διαβάσει άπειρες φορές, ότι είναι καλό - και σε μερικές περιπτώσεις απαραίτητο - να γράφουμε σε σχετικά χαμηλή ταχύτητα και όχι στη μέγιστη που υποστηρίζει το drive και τα δισκάκια, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο bootable disc, ή για δισκάκι που περιέχει προς εγκατάσταση προγράμματα, ή ακόμα και για dvd video. Δεν ξέρω ποια είναι η εμπειρία και η γνώμη σας, αλλά να σας πω τη δική μου; Μέχρι τώρα που μιλάμε, έχω γράψει γύρω στις ...10,000 dvd με ταινίες, 5 φορές τόσα cd κάθε είδους περιεχομένου (audio, data, mp3, προγράμματα, bootable discs και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας...)

Όλα - μα όλα! - τα έχω γράψει στη μέγιστη - επιτρεπόμενη από το hardware και τους εγγραφόμενους δίσκους - ταχύτητα και δεν έχω αντιμετωπίσει οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα (να μη διαβάζονται από υπολογιστή ή stand alone συσκευές, να παίζουν με προβλήματα ή "σπασίματα" ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, να μην κάνει boot από το δισκάκι ο υπολογιστής), ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ! Μιλάω δε για διάστημα πολλών ετών, μέσα στο οποίο έχω αλλάξει ένα σωρό συσκευές εγγραφής και έχω δοκιμάσει σχεδόν ό,τι μάρκα εγγραφόμενου δίσκου κυκλοφορεί στην αγορά.

Δημοσ.

Δεκτόν, αλλά πόσα σου έχουν καεί;

Ε, κάμποσα θα μου έχουν καεί κι εμένα, μέσα σ' αυτό τον ωκεανό που έχω γράψει... αυτό όμως θα μπορούσε να οφείλεται και σε τυχαία "αστοχία υλικού" - κάποιο συγκεκριμένο εγγραφόμενο δισκάκι, μέσα στο πακέτο των 100 π.χ - και όχι απαραίτητα στην ταχύτητα εγγραφής. Άλλωστε, μεταξύ αυτών που έχουν καεί, είναι και αρκετά τα οποία - έτσι για τον πειραματισμό - τα έγραφα σε χαμηλή ταχύτητα.

Εν ολίγοις, πιστεύω ότι το αν θα καεί ή όχι ένα δισκάκι - τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία - δεν εξαρτάται τόσο από την ταχύτητα εγγραφής του, όσο από άλλους παράγοντες, όπως π.χ το να εκτελείς παράλληλα με την εγγραφή κάποια διεργασία που απασχολεί το σκληρό δίσκο στον οποίο περιέχονται τα data που γράφεις, η αστοχία υλικού που προανέφερα και ένα σωρό άλλοι αστάθμητοι παράγοντες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...