Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

που καταντησαμε...

Κάποτε για να παντρευτείς, έπρεπε να την ζητήσεις την κοπέλα ή να την κλέψεις.

Πιο μετά, πήγαινες στο μπαλκόνι της για να την δεις λίγο.

Αργότερα, για να την πάρεις μία βόλτα έπρεπε να γνωρίσεις και τους γονείς της.

Κάποτε γίνονταν προξενιά...

Κάποτε γνώριζες κοπέλες σε σπίτια φίλων.

Κάποτε γνώριζες και γούσταρες τη φίλη του κολλητού σου που πάντα τη γούσταρε, αλλά ντρεπόταν και εκείνη τον είχε κάνει φίλο της.

Κάποτε γνώριζες κοπέλες στα μαγαζιά...

Τώρα γνωρίζεις και στο fb, mySpace, κλπ...

Προσωπικά είχα τουλάχιστον 4 γκόμενες από mySpace.

Ας χαλαρώσουμε λίγο, δεν αλλάζει κάτι, το μόνο που αλλάζει είναι το μέσω επικοινωνίας, τίποτα άλλο!

Συμφωνώ με τον καθηγητή.

7:50-11:20

http://www.youtube.com/watch?v=-g7E5You9aY&feature=related

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νόμιζε οτι ήθελες να πείς what THE fuck.. αλλα που να καταλάβει.. οτι το what a fuck ειναι το σωστό στη προκειμένη ;p

Από που και ως που στέκει το what a fuck? στα αγγλικά δεν στέκει πάντως... στα τανζανέζικα ίσως... όσο για το FB και την κλάψα κάθε φορά ότι χάνετε την μοναδικότητά σας και τα δικαιώματά σας, έλεος. Είτε αφελής πρέπει να ναι κάποιος για να νομίζει ότι πλέον μπορεί να περάσει απαρατήρητος, και από την άλλη αν ρε φίλε δεν έχεις κάτι να κρύψεις για ποιο λόγο να φοβάσαι; Τι θα δούνε στο FB που θα μπορούσε να μου δημιουργήσει θέμα;

Και στην τελική άμα φοβάσαι κάτι είναι τουλάχιστον καθυστερημενιά να εγγράφεσαι πρώτα και καπάκια να κλαίγεσαι για το ότι οι άλλοι μπορούν να δούνε τι κάνεις.

Σαιτ κοινωνικής δικτύωσης είναι. Πόσο πιο καθαρά να στο πούν;

Δημοσ.

Το μόνο μείον που βλέπω εγω στο fb, είναι ότι υπάρχουν πόλοι που δεν κάνουν λογαριασμό, δεν θέλουν να δουν τη φάτσα τους στο νετ, αλλα πάλι δεν τη γλυτωνουν μιας και όλο και κάποιος φίλος έχει fb και ανεβάζει φωτό, στις οποίες φυσικά υπάρχει και η φάτσα αυτουνου που δε θέλει να υπάρχει η φάτσα του. Απο φωτο διακοπών κλπ.

Δημοσ.

Και στην τελική άμα φοβάσαι κάτι είναι τουλάχιστον καθυστερημενιά να εγγράφεσαι πρώτα και καπάκια να κλαίγεσαι για το ότι οι άλλοι μπορούν να δούνε τι κάνεις.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες.. Γράφονται.. ανεβάζουν φωτος και μετα "οου... έχουν τα προσωπικά μου δεδομένα... μπου χου..."

Σε οτι αφορά το οτι κάποιος δεν έχει να κρύψει κάτι με το αν είναι (ηθικά) σωστό να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα αυτά και για σκοπούς που δεν εγκρίνει (ή μάλλον δε θα έγκρινε αν ήξερε) κάποιος.. τι να πω.. Είναι μεγάλο ζήτημα.

Και η κάμερα έξω απο το σπίτι σου, υποθετικά αφου δεν έχεις να κρύψεις κάτι δε θα πρέπει να σε ενοχλεί.. Αλλά είναι σωστό να υπάρχουν? Το "ελαφρυντικό" στοιχείο για το fb βέβαια εδώ είναι οτι με τη συγκατάθεση σου γίνεται οτι γίνεται..

Αλλά απο την άλλη? Και η κάμερα με τη συγκατάθεση σου (έμμεσα) δεν μπήκε?

Για το what a fuck.. δε ξέρω μπορεί να χεις δίκιο.. Πως είναι στα αγγλικά το "Πωω τι γαμήσι?"

Δημοσ.

Όχι δεν μπήκε με την συγκατάθεσή μου η κάμερα.

Στο FB μπήκα με την συγκατάθεσή μου. Το έμαθα το πληκτρολόγισα, έβαλα τα στοιχεία μου, επέλεξα φωτογραφίες, έγραψα τις απόψεις μου και βγήκα φόρα παρτίδα.

Δεν μιλάω για License Agreement και διάφορα τέτοια, γιατί τα νομικά και οι νόμοι δεν μου λένε κάτι. Βάζω την ανθρωπιά και την καλή πράξη παραπάνω.

Δημοσ.

Όχι δεν μπήκε με την συγκατάθεσή μου η κάμερα.

Γι' αυτό είπα έμμεσα με την συγκατάθεση σου. Γιατί κάποιος ψήφισε τα άτομα που αποφάσισαν να βάλουν τις κάμερες (ή συμφώνησαν με αυτές τις οδηγίες) και κάποιος δεν αντέδρασε γι' αυτό.

(προφανώς και δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο..)

Δημοσ.

Το μόνο μείον που βλέπω εγω στο fb, είναι ότι υπάρχουν πόλοι που δεν κάνουν λογαριασμό, δεν θέλουν να δουν τη φάτσα τους στο νετ, αλλα πάλι δεν τη γλυτωνουν μιας και όλο και κάποιος φίλος έχει fb και ανεβάζει φωτό, στις οποίες φυσικά υπάρχει και η φάτσα αυτουνου που δε θέλει να υπάρχει η φάτσα του. Απο φωτο διακοπών κλπ.

Όχι μόνο φάτσα αλλά και ονοματεπώνυμο :angry:

Για τον παραπάνω λόγο έχω τσακωθεί με πρώην συμφοιτητή φίλο και πλέον δε μιλιόμαστε.

Δημοσ.

Όχι μόνο φάτσα αλλά και ονοματεπώνυμο :angry:

Για τον παραπάνω λόγο έχω τσακωθεί με πρώην συμφοιτητή φίλο και πλέον δε μιλιόμαστε.

Ε, όχι και να τσακωθεις γι αυτο το λόγο.. Θα έπρεπε να έχω τσακωθει με .. όλους. Για 1 χρόνο δεν είχα φωτο στο προφίλ του facebook, αλλα είχαν βάλει τόσες δικές μου φίλοι απο κοινες διακοπες που λέω, βάζω δεν βάζω ένα και το ίδιο είναι..

Αφού η 1η αντίδραση όλων ήταν, άντε ρε, έβαλες φωτο;

Δημοσ.

Γι' αυτό είπα έμμεσα με την συγκατάθεση σου. Γιατί κάποιος ψήφισε τα άτομα που αποφάσισαν να βάλουν τις κάμερες (ή συμφώνησαν με αυτές τις οδηγίες) και κάποιος δεν αντέδρασε γι' αυτό.

(προφανώς και δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο..)

Ξέρεις τι γίνεται?

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πλέον πάντα ρίχνουμε την ευθύνη στον λαό για οτιδήποτε κακό συμβαίνει, με την πρόφαση ότι ψήφισε λάθος.

Δεν ξέρω αυτός που ψηφίζω αν πρόκειται να βάλει κάμερες. Το αν θα μπουν κάμερες ή όχι γινόταν με δημοψήφισμα, τότε θα είχε βάση αυτό.

Δημοσ.

Ωπα, ωπα! Κατ αρχας φιλε/φιλη, ο,τι εισαι τελοσπαντων χαλαρωσε. Προσεχε το υφος σου και ασε τις ειρωνιες. Γι αυτο ειναι τα φορουμ, για να λεμε τις αποψεις μας. Αμα σε εκνευριζουν οι γνωμες των αλλων, προβλημα σου! Αλλα μη μας βριζεις και μας ειρωνευεσαι κι ολας!

Από που και ως που στέκει το what a fuck? στα αγγλικά δεν στέκει πάντως... στα τανζανέζικα ίσως...

Οπως ειναι σωστο το 'what a day', το 'what a man', 'what a woman'. Ετσι και το 'what a fuck' σωστο ειναι. To 'fuck' εκτος απο ρημα, ειναι και ουσιαστικο(noun). Μπορει να χρησιμοποιθει και μεταφορικα (οπως και στη συγκεκριμενη περιπτωση). Σαν να λεμε στα ελληνικα: 'τι διαολο'.

όσο για το FB και την κλάψα κάθε φορά ότι χάνετε την μοναδικότητά σας και τα δικαιώματά σας, έλεος. Είτε αφελής πρέπει να ναι κάποιος για να νομίζει ότι πλέον μπορεί να περάσει απαρατήρητος, και από την άλλη αν ρε φίλε δεν έχεις κάτι να κρύψεις για ποιο λόγο να φοβάσαι; Τι θα δούνε στο FB που θα μπορούσε να μου δημιουργήσει θέμα;

Θα σου μεταφερω αποσπασμα απ το κειμενο που ανεβασα στο topic.Ειναι μεταφραση απ τους ορους χρησης.

«Χρησιμοποιώντας το facebook συμφωνείτε στη μεταφορά προσωπικών σας δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μπορεί να υποχρεωθούμε να διαθέσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία έπειτα από νομικές αιτήσεις ή δικαστικές αποφάσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη διανομή πληροφοριών σε τρίτες εταιρίες, δικηγόρους ή πράκτορες κυβερνητικών υπηρεσιών»

Κι αλλο αποσπασμα:

Ας δούμε και το τρίτο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τον Τζιμ Μπρέιερ. Ο Τζιμ, μέσω των συμμετοχών του σε άλλες εταιρίες, είναι στενά, πολύ στενά, συνδεδεμένος με την Q-Tel. Τι είναι πάλι αυτό; Είναι ένα venture capital, ένα επενδυτικό κεφάλαιο, που ελέγχεται, επισήμως, από τη CIA. Σκοπός του είναι να συνδέει την καλή υπηρεσία με την τεχνολογία αιχμής, επενδύοντας σε εταιρίες με αντικείμενο χρήσιμο για τα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λοιπον, αυτα ειναι τα δεδομενα (και πολλα αλλα). Ο καθενας, ειτε εχει κανει facebook ειτε οχι, εχει το δικαιωμα να προβληματιζεται πανω σ αυτα. Και το να αποκαλεις αυτους που προβληματιζονται 'κλαψιαρηδες', 'καθυστερημενους' και 'αφελεις' ειναι προσβολη. Παλι καλα που μας αφηνεις να εκφραζομαστε δηλαδη.

Βεβαια, αν εσενα δεν σε προβληματιζει το γεγονος οτι τις πληροφοριες που εχουμε ανεβασει ολοι μαζι στο fb (το τονιζω, ολοι μαζι) μπορουν να τις παρουν διαφοροι πρακτωρες, η κυβερνηση των ΗΠΑ και η cia, τι να πω...

Και λεω ολοι μαζι, γιατι μονο ετσι εχουν αξια.Κατα τη γνωμη μου παντα. Δεν τους ενδιαφερει τι κανεις εσυ και γω ξεχωριστα, που ουτε εναντιονώμαστε στα συμφεροντα των ΗΠΑ (με τις πραξεις τουλαχιστον), ουτε ειμαστε τρομοκρατες.

Εξαλλου αυτοι οι τελευταιοι δεν ειναι χαζοι να κανουν fb. H μαζα τους ενδιαφερει, γιατι μονο η μαζα μπορει να τους χαλασει τα σχεδια (αποψη μου βεβαια).

Σαιτ κοινωνικής δικτύωσης είναι. Πόσο πιο καθαρά να στο πούν;

Δικαιωμα του καθενος ειναι να προβληματιζεται.Δεν κλαιγεται κανεις, ουτε ειναι καθυστερημενος. Αποψεις λεει..

Δημοσ.

1) Η facepalm ειναι για το κειμενο.

2) Δεν ειρωνευομαι, οπως και εσυ ειπες "Γι αυτο ειναι τα φορουμ, για να λεμε τις αποψεις μας" και αυτη ειναι η αποψη μου. Αν εσυ εχεις αντιθετη αποψη, θα ηθελα να την διαβασω. (δλδ τι μπορει να κανει κανεις με τα προσωπικα σου δεδομενα (raw data). Προσεξε! Μιλαμε για δεδομενα και οχι για πληροφοριες. )

Δημοσ.

Ξέρεις τι γίνεται?

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πλέον πάντα ρίχνουμε την ευθύνη στον λαό για οτιδήποτε κακό συμβαίνει, με την πρόφαση ότι ψήφισε λάθος.

Δεν ξέρω αυτός που ψηφίζω αν πρόκειται να βάλει κάμερες. Το αν θα μπουν κάμερες ή όχι γινόταν με δημοψήφισμα, τότε θα είχε βάση αυτό.

ok.. όπως νομίζεις. Σου ξανα λέω οτι δεν είναι επι προσωπικού, αλλα γενικότερη θέση.

Προφανώς και γνωρίζουμε ποιοι είναι υπερ της χρήσης καμερών και ποιοι οχι, αφου το δηλώνουν δημόσια. Την ευθύνη για το ποιοι και πως κυβερνάν ποιος την έχει? Τι στιγμή ας πούμε που βλέπεις πως έχει μια κατάσταση και πας και ψηφίζεις ξανα μανα τους ίδιους επειδή είπαν τα ίδια ψέμματα με άλλα λόγια, ε έχεις κάποιο μερίδιο ευθύνης.

Αν δεν καταλαβαίνεις και δεν συνειδητοποιείς το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη σου απο πολιτικούς, ΜΜΕ (οι οποίοι παίρνουν με τη σειρά τους εντολές απο άλλους) ποιανού ευθύνη είναι?

Δημοσ.

Επί του θέματος τώρα, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να νευριάζουμε και να πανικοβαλλόμαστε.

Από τη στιγμή που κάποιος έχει λογαριασμό στο Facebook, είναι "εκτεθειμένος" εν γνώση του.

Εκθέτουν και τους φίλους τους όμως. Μα με ομαδικές φωτογραφίες, μα όταν δίνουν πρόσβαση στη λίστα επαφών τους, μα με τους συνδεδεμένους λογαριασμούς των διαφόρων εταιριών που ξεκίνησε πέρισυ. Δε γουστάρω ρε αδερφέ. Τί να κάνω δηλαδή; Να τα κλείσω όλα εκτός από το freemail; Που κι εκεί δε γλιτώνω πλέον, αφού το facebook θα προσφέρει καί email.

Πάντως πέρα από την πλάκα, μπορούν να γίνουν μηνύσεις από τους υπόλοιπους που δεν είναι χρήστες και δε συμφωνούν με τους όρους χρήσης, ή ακόμα και από χρήστες για παραβίαση δεδομένων τους που όμως δεν ανεβάζουν οι ίδιοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...