oldnew Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Οταν κάτι έχει επιτυχία , 1000αδες βγαίνουν να μας πουν για το ποσο σατανικο είναι, για θεωρίες συνομοσιας, CIA , Mia, και το κακό συναπάντημα ... Στην πραγματικότητα όλοι αυτοί μας έχουν γραμενους πραγματικά. Ότι στέλνουν στοιχεία σε διαφημιζόμενους, λογικό είναι. Κάπως πρεπει να βγάλουν τα έξοδα τους και αυτοί. Αν λέγανε πληρωστε 5€ το μήνα δε θα άνοιγε κανένας λογαριασμό. Έχει και πολλα καλα το fb, σε βοηθάει να μη χάσεις επαφή με φίλους που είναι μακριά κλπ. Έχουν παντρευτεί άτομα απο το fb. Γιατί δεν γράφει και κανείς για αυτα;
tritonas00 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Έχουν παντρευτεί άτομα απο το fb. που καταντησαμε...
thes1os Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Στην πραγματικότητα όλοι αυτοί μας έχουν γραμενους πραγματικά. "Πραγματικά", το πιστεύει κανείς αυτό; Από τη στιγμή που κάποιος έχει λογαριασμό στο Facebook, είναι "εκτεθειμένος" εν γνώση του. Είναι εκτεθειμένος εν γνώση του εν μέρει. Τώρα έφτασαν εκεί τα πράγματα (φούσκωσε πολύ, ξέφυγε). Μιας και η κουβέντα για αλγόριθμους "αστείοι" αλγόριθμοι καταφέρνουν να βρούν τί σκεφτεσαι με πέντε δέκα ερωτήσεις. Το παιχνιδάκι http://en.akinator.com/ βρίσκει ποιον σκέφτηκες για πλάκα, με απλό και εύκολο τρόπο. Και έχει την ικανότητα να μαθαίνει. Σκέψου τώρα έναν βαρβάτο αλγόριθμο που γνωρίζει απο πρίν άπειρα πράγματα για εσένα. Τι σου αρέσει και τί όχι, που ζεις, τι δουλειά κάνεις, τι προβλήματα σε απασχολούν, όλους τους φίλους σου, την πορεία της ζωής σου, πολλά πολλά προσωπικά και αθώα πράγματα που τα περισσότερα τα γνωρίζουν έτσι και αλλιώς οι φίλοι σου. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν σαν πολύτιμη πληροφορία για εμπορικούς σκοπούς αλλά και σκοπούς προπαγάνδας. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να καταλάβει αν αυτό, που και να μή συμβαίνει, έχει τη δυνατότητα να συμβαίνει πλέον, είναι καλό, κακό ή αδιάφορο. (Αλλά έτσι είναι η δημοκρατία φίλε μου oldnew... σωστά; )
mdr21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 ..........οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσουν μέσα από τις προσωπικές τους ρυθμίσεις, εάν το επιθυμούν...........
chiderboy Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Account deactivated και ελπίζω να γίνει και delete σύντομα. Άστα δια διάολα ρε! Αρκετά...
cohensistah Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 ναι, οκ, αλλά δεν είναι ότι είναι κάτι που θα μας γλιτώνει χρόνο, αφού το ταγκινγκ γίνεται πολύ εύκολα έτσι κι αλλιώς
oldnew Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Πάντως εμένα ολο άσχετες με τα ενδιαφέροντα μου διαφημίσεις μου στέλνουν στο email μου... Δεν είναι καθόλου εύκολο να καταλάβεις το χαρακτήρα κάποιου απ το fb, και να το χρησιμοποιήσεις για εμπορικούς σκοπούς. Αν το καταλάβαιναν και οι διαφημιζομενοι, θα πλήρωναν λιγότερα στο fb.
FarCry Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Ωραία όλα τα παραπάνω, αλλά ίσως να είναι λίγο υπερβολικά...Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν και πριν το fb και "εξαφανίστηκαν" μέσα σε ένα βράδυ...Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και με το fb...Ήδη ξέρω πολλούς φίλους μου που έχουν απενεργοποιήσει τον λογαριασμό τους.... που καταντησαμε... http://www.dailymail.co.uk/news/article-1337543/Silver-surfers-plan-Christmas-man-wife-meeting-Facebook.html
orotoi Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Υπομονή... Δεν ξέρουμε ακόμα πόσο "ικανός" είναι αυτός ο αλγόριθμος... Μακάρι να έχεις δίκιο πάντως.. Δε νομίζω να δωθεί στο κοινό ο μαματος αλγόριθμος που θα κάνει κάτι τέτοιο. Αυτο πιο πολύ σα παιχνιδάκι για όσους ασχολούνται με το tagging των φωτό στο φου-μπου. Αλγόριθμοι πιο 'ικανοι', μπορεί να υπάρχουν. Τετοια τεράστια βαση δεδομένων με φωτογραφφίες και προσωπικες πληροφοριες που τα παραχωρουμε(βαζω και τον εαυτο μου μεσα) οικιοθελώς, χλωμο το κοβω να εχουν.... Δεν το βρισκω καθολου απίθανο, ο ενας να βαζει τη βαση δεδομενων κι ο αλλος τον 'ικανο' αλγόριθμο. Λογικά οι αστυνομικές αρχές ανα τον κόσμο έχουν πιο πολλές. Έχουν παντρευτεί άτομα απο το fb. Και αυτό είναι καλό γιατί..? Όσο για τους φίλους στα ξένα, υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι επικοινωνίας μαζί τους. που καταντησαμε... 'πως καταντήσαμε λοχία ποιος είμ' εγώ ποιος είσ' εσύ Πως αλλάξαμε λοχία κοίτα τη φωτογραφία ο πιο ανίκητος εχθρός είναι λοχία ο καιρός' Πάντως εμένα ολο άσχετες με τα ενδιαφέροντα μου διαφημίσεις μου στέλνουν στο email μου... Δεν είναι καθόλου εύκολο να καταλάβεις το χαρακτήρα κάποιου απ το fb, και να το χρησιμοποιήσεις για εμπορικούς σκοπούς. Αν το καταλάβαιναν και οι διαφημιζομενοι, θα πλήρωναν λιγότερα στο fb. Στη σελίδα σου στο facebook ομως? Εκεί δίπλα δεξιά? Μόνο απο το fb είναι δύσκολο να τον καταλάβεις.. με συνδυασμό όμως στοιχείων απο fb και άλλων πηγών...
il29 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Πάντως εμένα ολο άσχετες με τα ενδιαφέροντα μου διαφημίσεις μου στέλνουν στο email μου... Δεν είναι καθόλου εύκολο να καταλάβεις το χαρακτήρα κάποιου απ το fb, και να το χρησιμοποιήσεις για εμπορικούς σκοπούς. Αν το καταλάβαιναν και οι διαφημιζομενοι, θα πλήρωναν λιγότερα στο fb. τι είναι δύσκολο να καταλάβεις ακριβώς για τον χαρακτήρα του άλλου? το βιντεάκι που ανέβασε ο theodor τα λέει όλα-και όχι ότι δεν τα ξέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο αν είναι να μάθουν για σένα μαθαίνουν και δεν είναι μόνο το facebook είναι όλη η αλυσίδα της παραβίασης της προσωπικής ζωής από διάφορες παρεμφερείς υπηρεσίες-και φυσικά φταίμε όλοι γι' αυτό πριν από μερικά χρόνια θέλανε να βάλουν κάμερες στην Αθήνα και είχαμε τόσες αντιδράσεις μετά από λίγο η πλειοψηφία έβγαλε όλη της τη ζωή στη φόρα οικειοθελώς δεν με ανησυχεί η νέα αυτή εφαρμογή...πιο πολύ με ανησυχεί το, what's next?
weber122 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Εδώ το facebook δουλεύει με τη CIA, δεν θα μπορεί να φτιάξει έναν τέτοιο αλγόριθμο....Και μάλιστα, θα είναι πολύ καλός!!!
kirileman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 που καταντησαμε... Και αυτό είναι κακό γιατί;... Επειδή η προξενήτρα της εποχής μας έγινε ψηφιακή; Βλέπεις ένα ωραίο γκομενάκι στους φίλους ενός φίλου, της στέλνεις αίτημα φιλίας και μπορεί να παίξει κάτι, μπορεί όχι. Είναι πιο ηθικό και πιο αποδεκτό να τη γνωρίσεις πάνω σε καμιά μπάρα τύφλα στο μεθύσι (εκείνη πάνω και συ από κάτω να χαζεύεις το εσώρουχο, αν φοράει) ή να σου τη φέρει η μαμά σπίτι, αφού έχει προηγηθεί το απαραίτητο μαγείρεμα "για το καλό σου" και αφού η πρώτη μέθοδος σε έχει οδηγήσει σε μια σειρά αποτυχημένων γνωριμιών/σχέσεων; Κατά τη γνώμη μου, τίποτα από μόνο του δεν είναι κακό, ούτε το facebook, ούτε το παραδοσιακό προξενιό, ούτε οι γνωριμίες στα μπαρ, ούτε τίποτα. "Whatever works", που θα λεγε και ο Woody...
oldnew Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Το που γνωρίζεις καποιον δεν έχει καμία σημασία. Σημασία είναι ότι τον γνωρίζεις. Αν εσυ γνωρίσεις την γυναίκα της ζωής σου στο fb, και όλα είναι μια χαρα, τι ηταν για σένα το fb, αρνητικό; Θα ηταν καλύτερα αν εισουν μια ζωή μόνος σου χωρις το fb? Και όχι, δεν υπάρχουν πόλοι τρόποι διατήρησης της επικοινωνίας με φίλους μακριά. Δε μιλάμε για τον 1ο ξαδερφο που ζει στις ΗΠΑ και τον παίρνεις τηλ. κάθε Πάσχα... Μιλάμε για γνωστούς που μπαίνεις στο fb το βράδυ και τους βλέπεις τυχαία μέσα. Το fb καλύπτει μια ανάγκη. Γι αυτο έχει τέτοια επιτυχία. Ξέρεις πόσοι παλαιοί συμφοιτητές με έχουν βρει και κάνει add στο facebook , που είχα χάσει κάθε επαφή μαζί τους και πλέον έχουμε ξαναβρεθεί πολλές φορές; Γιατί είναι αρνητικό αυτο; Δεν παραγνωριζω τα αρνητικά και τους κινδύνους, αλλα πίστεψε με κανείς δεν ενδιαφέρεται για σένα όσο δεν κανείς κάτι παράνομο. Αν κανείς, καλα θα κάνει η CIA να το χρησιμοποιήσει και να σε χωσει μέσα...
feodor Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δεν παραγνωριζω τα αρνητικά και τους κινδύνους, αλλα πίστεψε με κανείς δεν ενδιαφέρεται για σένα όσο δεν κανείς κάτι παράνομο. Αν κανείς, καλα θα κάνει η CIA να το χρησιμοποιήσει και να σε χωσει μέσα... Εισαι σιγουρος οτι η cia σε χωνει μεσα οταν κανεις κατι παρανομο; Γιατι εγω νομιζω σε χωνει μεσα για να εξυπηρετει τα συμφεροντα της. Για παραδειγμα, οταν 'μαγειρευε' την εισβολη στη κυπρο, λες να τους τιμωρουσε επειδη οι κυπριοι εκαναν κατι παρανομο;;
oldnew Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά, το θέμα μας δεν είναι η CIA. Νομίζεις δηλαδή ότι τοτε στην Κύπρο αν υπήρχε fb θα κέρδιζε κάτι η CIA? Πιστεύεις ότι οι διάφοροι αγωνιστές θα έμπαιναν στο fb με φωτο κλπ; Για τόσο ηλίθιους τους εχεις; Όσοι κάνουν παρανομίες σήμερα είναι πολυ πονηρεμενοι ώστε να μην μπαίνουν σε τέτοια site. Στη σελίδα σου στο facebook ομως? Εκεί δίπλα δεξιά? Μόνο απο το fb είναι δύσκολο να τον καταλάβεις.. με συνδυασμό όμως στοιχείων απο fb και άλλων πηγών... Προσωπικά μπαίνω στο fb πάντα απο κινητο, οποτε τις διαφημίσεις στις οποίες αναφέρεσαι δεν τις έχω δει ποτε... Και πληρώνουν οι λαλακες οι διαφημιζομενοι το fb... Δε θέλω να υποστηριξω το fb, αλλα δε χρειάζονται και υστεριες. Στην εποχή που πληρώνουν και βάζουν και βυσμα για να μπουν στα διάφορα big brother με σκοπό να τους δουν όλοι, είναι λίγο τραβηγμένο να ανησυχουμε για τις φωτο μας στο fb. Βεβαιως κάθε πράγμα είναι καλο η κακο αναλόγως της χρήσης που του κανείς. Το μαχαίρι μπορει να σε βοηθήσει να φας, μπορει και να σε σκοτώσει. Αλλα δεν πέταξε κανένας τα μαχαίρια Γι αυτο το λόγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα