Members gsarig Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Την εκτίμησή του πως η Google θα αναγκαστεί μέσα στο 2011 να τερματίσει τη λειτουργία του Chrome OS ή να το συγχωνεύσει με το Android, εξέφρασε ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας και δημιουργός του Gmail, Paul Buchheit. Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet του Buchheit, που έγραφε «Πρόβλεψη: το Chrome OS του χρόνου θα τερματιστεί (ή θα συγχωνευτεί με το Android)». Στη συνέχεια ανέπτυξε περισσότερο τη θέση του στη σελίδα του στο Friendfeed (υπηρεσία την οποία ο ίδιος έχει ιδρύσει και που έχει εξαγοραστεί από το Facebook) και εξήγησε πως θεωρεί μια τέτοια έκβαση προφανή. Εκφράζει μάλιστα την απορία του που υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν το Chrome OS στα σοβαρά, ενώ η ίδια η Google στέλνει σε χρήστες συσκευές για τη δοκιμή του. «Το Chrome OS δεν έχει κανένα σκοπό που να μην εξυπηρετείται ήδη καλύτερα από το Android (με μερικές ίσως τροποποιήσεις ώστε να υποστηρίζει και συσκευές που δεν είναι αφής)», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το Chrome OS αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις αρχές του 2011 και μένει να δούμε κατά πόσο οι εκτιμήσεις του Buchheit θα επιβεβαιωθούν ή όχι. Site: TechCrunch
O proedros Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Καποιος κραταει πολυ κακια μεσα του...
LeoNaXe Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 τουλάχιστον παραδέχτηκε και μόνος του ότι δεν θα προχωρήσει.
ditsikts Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Θα προτιμούσα να κάνει android desktop edition που θα είναι κανονικό λειτουργικό παρά το cloud chrome OS
Bourdoulas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Επιτέλους. Και νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος που είχε αυτή την άποψη. Ίσως το Chrome OS είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Ή ίσως οι χρήστες να μην αποδειχτούν τόσο πρόβατα και να έχουν ένα λειτουργικό το οποίο θα στρέφεται αποκλειστικά γύρω από τη Google.
digekas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί αφού η Google έχει δυο linux λειτουργικά γιατί να μην τα έχει κάτω από το ίδιο brand; Το θέμα είναι καθαρά marketing όπου ναι μεν στα κινητά το android έχει γίνει γνωστό και έχει περάσει και πιάσει στον κόσμο αλλά στους υπολογιστές γνωστός είναι ο chrome browser οπότε και το λειτουργικό πάνω στο οποίο θα στηρίζεται πήρε το όνομά του. Αν το αποκαλούσαν και αυτό android στην συνείδηση του κόσμου θα περνούσε σαν ένα πολύ υποδεέστερο λειτουργικό το οποίο ήδη χρησιμοποιείται στο αντίστοιχα υποδεέστερο hardware των κινητών. To αν θα πιάσει το cloud της google και αν ο κόσμος θα εμπιστευτεί τις υπηρεσίες της είναι και αυτό θέμα marketing και ίσως θα έπρεπε να δώσει στον κόσμο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια που θα έχουν τα δεδομένα τους σε σχέση με το τι επικρατεί σήμερα για να αρχίσει ο κόσμος να καταλαβαίνει πως με λογικά βήματα οδηγήθηκε στις τελικές επιλογές της, αλλά η ουσία δεν είναι το πως το λένε ή το τί ακριβώς είναι, αλλά τελικά τι κερδίζει ο χρήστης από αυτό... πχ: χωρίς όμως να σκεφτόμαστε τις 3 και 60 που εκεί θα καταλήξουμε.
filip123go Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ πάντως περίμενα κάτι καλύτερο απ την google...!! Δεν ξέρω γιατί αλλά το Chrome OS νου φάνηκε πολύ προχειροφταγμενο...! Λες και το έστησαν σε ένα βράδυ είναι...
digekas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ πάντως περίμενα κάτι καλύτερο απ την google...!! Δεν ξέρω γιατί αλλά το Chrome OS νου φάνηκε πολύ προχειροφταγμενο...! Λες και το έστησαν σε ένα βράδυ είναι... Που στηρίζεις την άποψή σου; Θέλω να πω δηλαδή τί είναι αυτό που σου δημιούργησε αυτή την εντύπωση;
pantpap Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δεν ανυσηχω για τους googlαδες. Θα την βρουν τη λύση αυτοι. Ο χρόνος θα δείξει αν θα γίνει αποδεκτό το chrome OS απο τον κόσμο. Αν πάντος θέλουν να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για λειτουργικό τους θα το πετύχουν σίγουρα.
linkinpark4175 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Εγω παντως αυτο που καταλαβα ειναι οτι αφου εφυγε απο την google συνεχιζει να την χρισημοποιει για να κανει διαφημιση την καινουργια του 'επιχειρηση' aka friendfeed. Αν και εγω ειμαι της αποψης οτι το Chrome OS δεν θα εχει μελλον αν βγει τωρα. (θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα αμα εβγαινε σε 2-3 χρονια) Δεν ανυσηχω για τους googlαδες. Θα την βρουν τη λύση αυτοι. Ο χρόνος θα δείξει αν θα γίνει αποδεκτό το chrome OS απο τον κόσμο. Αν πάντος θέλουν να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για λειτουργικό τους θα το πετύχουν σίγουρα. ξες καμια εταιρια που δεν θελει να εχει τα καλυτερα αποτελεσματα για τα προιοντα της?
digekas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δεν χωρά αμφιβολίας ότι η δήλωση αποσκοπούσε αλλού, σαν να βγει κάποιος στα ΜΜΕ και να πει ότι σε δυο χρόνια η γη θα καταστραφεί... ή σε 20 ή σε 2000 χρόνια και όλα αυτά τα εξηγώ αναλυτικά στο νέο μου βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε... Κατά τα άλλα το Chrome OS απευθύνεται σε συγκεκριμένο target group ως προς την χρήση. Όσοι το έχουν δει και το έχουν δουλέψει αλλά ακόμα και όσοι είδαν μόνο την παρουσίασή του αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ένα λειτουργικό που σκοπό έχει να μετατρέψει τα netbook και τα χαμηλών επιδόσεων notebook σε έξυπνα τερματικά τα οποία φυσικά και δεν θα περιορίζονται στην πλατφόρμα της google. Θα μπορούμε να τρέχουμε servers στο desktop του σπιτιού μας ή της εταιρίας μας και να χρησιμοποιούμε αυτά τα μηχανάκια για να έχουμε ασφαλή πρόσβαση σε αυτούς τους servers οπότε κακώς έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα αξιοποιηθεί μόνο από την google. Απλά η google ξέρει ότι το συγκεκριμένο άνοιγμα που κάνει (cloud) δύναται να της αποφέρει τεράστια κέρδη και για αυτό το προμοτάρει οπότε και έχει δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για μία κλειδωμένη πλατφόρμα στα μέτρα της google, αλλά κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Η δική μου γνώμη σε ότι αφορά το Chrome OS είναι ότι η πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου θέλουν ένα λειτουργικό με ελάχιστες απαιτήσεις σε hardware που να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους και να αφήνει όλη την επεξεργαστική ισχύ εκεί που την θέλουν οι χρήστες, στον browser. Όλα θέμα marketing είναι όπως ξαναείπα και ενώ έδωσαν ένα netbook τελικά δεν προωθήθηκε το λειτουργικό όσο θα έπρεπε οπότε μία κίνηση όπως να αρχίζουν να χαρίζουν στικάκια με το λειτουργικό με μία παρουσίαση των δυνατοτήτων που θα έχουν όσοι θέλουν να το δοκιμάσουν σε ένα παλιό φορητό ή και desktop που ήδη έχει ένα λειτουργικό και σέρνεται, ίσως να είναι η καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσαν να του κάνουν.
grnrg Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 ...δηλαδη ειναι απιθανο να δουμε το αναποδο? Αλλαγη του ονοματος "android" σε chrome mobile καποια στιγμη...?
Tigran Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ δε συμφωνώ με το σκεπτικό του. Καμία σχέση το Android με το Chrome OS. Ούτε συμφωνώ ότι θα αποτύχει το OS. Απλά θα αργήσει να γίνει "mainstream". Πρέπει να στηθούν πρώτα αξιόπιστα, γρήγορα και οικονομικά δίκτυα από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ώστε κάποιος όταν αγοράζει μια cloud based συσκευή, να ξέρει ότι θα μπορεί να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Σε χώρες όπως η Ελλάδα, μια τέτοια συσκευή όντως θα ήταν σχεδόν άχρηστη σήμερα, αλλά όχι σε μερικά χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα