xtrmsnpr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Από έναν παλιό υπολογιστή μου,που δεν τον χρησιμοποιώ πλέον,έβγαλα τον σκληρό του για λίγη επαίκταση που μου είναι αρκετή.Ο σκληρός είναι ένας maxtor diamondmax plus 9 80gb sata/150 hdd.Έψαξα και βρήκα το manual του σε pdf,το διάβασα πως να κάνω εγκατάσταση μήπως έχει κάποια ιδιαιτερότητα,το μόνο που είδα να λέει ήταν ότι δεν χρειάζεται να ορίσω jumpers πάνω του.Εντάξει τον σύνδεσα πάνω,το βλέπει το bios,μπαίνω μέσα όμως,και μου λέει ότι η χωρητικότητα του είναι 0 ..Λέω εντάξει μόλις τον φορμάρω θα φτιάξει.Tον βλέπει σαν slave.Μπαίνω στα windows αλλά δεν τον εμφανίζει πουθενά.. Τί γίνεται; Αυτό διάβαζα, http://www.seagate.c...ation_guide.pdf
PCharon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Στο disk management θα πας να τον βρεις, όχι στον Windows Explorer.
xtrmsnpr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Στο disk management θα πας να τον βρεις, όχι στον Windows Explorer. Ναι το ξέρω,δεν υπάρχει εκεί λέμε.
PCharon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Α, ΟΚ, δε το ξεκαθάρισες 100%. Τότε είναι θέμα hardware, αν δεν τον δουν εκεί τα Windows, ούτε στη λίστα με τις εγκατεστημένες συσκευές, τότε δε μπορείς να κάνεις κάτι μέσα από το λειτουργικό. Αφού υποθέτω γνωρίζεις πως είναι ΟΚ ο δίσκος, τότε να επιβεβαιώσεις αν συνέδεσες σωστά. Επίσης αν δεις πάνω στη μητρική θα γράφει SATA 1/2/3/4/... κτλ. Κανόνισε να τον βάλεις στη σειρά, στην επόμενη διαθέσιμη θύρα, όχι τυχαία.
xtrmsnpr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Α, ΟΚ, δε το ξεκαθάρισες 100%. Τότε είναι θέμα hardware, αν δεν τον δουν εκεί τα Windows, ούτε στη λίστα με τις εγκατεστημένες συσκευές, τότε δε μπορείς να κάνεις κάτι μέσα από το λειτουργικό. Αφού υποθέτω γνωρίζεις πως είναι ΟΚ ο δίσκος, τότε να επιβεβαιώσεις αν συνέδεσες σωστά. Επίσης αν δεις πάνω στη μητρική θα γράφει SATA 1/2/3/4/... κτλ. Κανόνισε να τον βάλεις στη σειρά, στην επόμενη διαθέσιμη θύρα, όχι τυχαία. Δεν πειράζει . Ναι αυτό μου πέρασε από το μυαλό και το έκανα..Τον έβαλα στο 3,αν θυμάμαι καλά.Γιατί και το dvddrive είδα ότι είναι sata .Αλλά από bios το βλέπει σαν συσκευή,και το βάζει σαν primary slave . Αλλά μου βγάζει σφάλμα σε master 4 disc error .Αλλά εκεί δεν έχω συνδέσει κάτι.. Τί να κοιτάξω;
PCharon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 μου βγάζει σφάλμα σε master 4 disc error .Αλλά εκεί δεν έχω συνδέσει κάτι.. Να ελέγξεις το manual της μητρικής για θέματα RAID κτλ κοίτα μήπως έχει κάποιο jumper στη μητρική που απελευθερώνει το port/ρύθμιση για το πώς βλέπει τα drives. Θέμα hardware setup/ΒIOS το κόβω, αλλά δε μπορώ να το εξηγήσω από εδώ.
xtrmsnpr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01077641&lc=en&dlc=en&cc=uk&product=3542411 βρήκα την μητρική και θα διαβάσω αν είναι τί θέλει.Ευχαριστώ για τον χρόνο σου .
xtrmsnpr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Πρέπει μέσα από το bios να το ρυθμίσω σε raid από ide ;
PCharon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Αν έχει τίποτα τέτοιο, ναι για ρίξε καμιά αλλαγή, αφού δεν έχεις RAID μέσα. Κατά προτίμηση σαν IDE για συμβατότητα, όχι AHCI. Δε παίρνω όρκο για κάτι, δε μου έχει τύχει η ίδια κατάσταση, αλλά για εκεί το κόβω. [edit] πήγα να κλείσω το tab στο φυλλομετρητή και είδα πως απάντησα ανάποδα, ρώτησες για ide > raid κι εγώ απαντούσα για το αντίθετο, λολ
xtrmsnpr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Το άλλαξα σε raid διάβαζε το όνομα αλλά δεν έκανε boot.Οπότε το γύρισα σε ide πάλι. Από το manual δεν βρήκα κάτι..
PCharon Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Έριξα μια ματιά στο διαδίκτυο κι οπουδήποτε είδα το ίδιο πρόβλημα με εσένα λύση δε βρήκε κανείς. Προσωπικά πιστεύω πως παίζει να τρώει κανά περίεργο σκάλωμα ο συγκεκριμένος SATA ελεγκτής που έχει η μητρική. Είναι από τις περιπτώσεις που δοκιμάζεις ότι έχεις και δεν έχεις (αλλαγές θέσης, χρήση jumpers αν υπάρχουν κι ας μην απαιτούνται, αν είναι SATA II ο νεότερος δίσκος που έχεις να τον εξαναγκάσεις σε SATA I με το jumperάκι, αλλαγή καλωδίου και γενικώς όποια ιδέα μπορεί να κάτσει) προκειμένου να εξασφαλίσεις πως έκανες ότι ήταν εφικτό από μέρους σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.