Salvation Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, Έχω ένα project το οποίο περιλαμβάνει 2 .c αρχεία, 2 headers και ένα makefile. Επειδή δεν θέλω να κάνω compile με make ξέρετε πώς μπορώ να συνενώσω αυτά τα αρχεία για να κάνω ένα ενιαίο .c αρχείο και μετά να κάνω compile με gcc; Ευχαριστώ
ExaByte Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, Έχω ένα project το οποίο περιλαμβάνει 2 .c αρχεία, 2 headers και ένα makefile. Επειδή δεν θέλω να κάνω compile με make ξέρετε πώς μπορώ να συνενώσω αυτά τα αρχεία για να κάνω ένα ενιαίο .c αρχείο και μετά να κάνω compile με gcc; Ευχαριστώ Έστω ότι έχεις τα αρχεία source1.c source2.c header1.h header2.h Τότε κάνεις: gcc -c source1.c --> παράγεται το source1.o gcc -c source2.c --> παράγεται το source2.o gcc -o test source1.o source2.o --> παράγεται το εκτελέσιμο αρχείο με όνομα "test" Αν δε θέλεις να κάνεις seperate compilation (δε στο συνιστώ για μεγάλο project για προφανείς λόγους) τότε βάλε όλα τα source files σε 1, το ίδιο και για τα header files και κάνε απλά gcc -o test source.c Τέλος, καλό είναι να βάζεις και κάποια extra flags στον gcc όπως -Wall για να βρίσκεις επιπλέον λάθη όπως unused variables κλπ..
thanos713 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δεν θέλει αυτό μάλλον... Το copy-paste δεν σου κάνει;
Salvation Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δεν εννοώ πως να τα κάνω compile ξεχωριστά, αλλά πώς να δημιουργήσω ένα αρχείο .c Mε copy paste το δοκίμασα, αλλά μου βγάζει σφάλματα... Σε καθε συνάρτηση μου βγάζει expected '=' asm attribute και κάτι παρόμοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.