cabdik Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Ίσως να μη χρειάζεται μονάχα για να δώ,αλλά άμα τελικά ξεκλειδώνει,δε θα είναι άσχημα να μη μπορώ να τον αφήσω ξεκλείδωτο ? Για να χω το κεφάλι μου ήσυχο με τις θερμοκρασίες λέω να πάρω τη ψύκτρα πρώτα. ρε alithine, ξεκλειδωσε τον κι αστον default. δεν υπαρχει θεμα με την ψυκτρα εκει. μονο αν θελησεις να overclockareis θα χρειαστεις αλλη ψυκτρα. μην φοβασαι. εγω τον ειχα 6 μηνες ξεκλειδωτο με τη μαμα ψυκτρα και τον ειχα δοκιμασει και σε overclock. αλλα τον αφησα τελικα default, γιατι δεν μου χρειαστηκε ακομα περαιτερω δυναμη! ετσι..., γιατι να ανεβασω την καταναλωση?
LouCi4er Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μα δεν θα έχεις πρόβλημα είπαμε. Θα δοκιμάσεις αν ξεκλειδώνει o συγκεκριμένος που έχεις όχι να το κάνεις σε συνδυασμό με υπερχρονισμό. (Αν και χειμώνας είναι, χαμηλές θερμοκρασίες έχουμε και δεν θα έχεις ιδιαίτερο θέμα με ένα ελαφρύ o/c αν σε ενδιαφέρει βέβαια). Απο κεί και πέρα έχω την εντύπωση ότι όταν/αν τον ξεκλειδώσεις (με το καλό) δεν θα έχεις ενδείξεις της θερμοκρασίας των πυρήνων όταν χρησιμοποιείς τα γνωστά προγραμματάκια (π.χ hw monitor, real temp κλπ). Βέβαια μέσω bios πιστεύω θα μπορείς να δείς θερμοκρασία cpu κανονικά. (Οι έχοντες 3core και 2core ξεκλείδωτους ας δώσουν τα φώτα τους. ) fixed. Ειναι αληθεια οτι δεν μπορεις να δεις πλεον θερμοκρασιες πυρηνων( ή μαλλον θερμοκρασια πυρηνων μιας και οι AMD χρησημοποιουν ενα σενσορα και για τους 4 πυρηνες) αλλα μπορεις να κανεις το εξης απλο.Παιρνεις το HWMonitor το οποιο σου δειχνει μια θερμοκρασια,την CPUTIN.Αυτη μπορεις κλειδωνοντας τον επεξεργαστη να συγκρινεις ποσο διαφορα εχει με αυτη που εχουν οι πυρηνες και ξανα ξεκλειδωνοντας τον να ξερεις που βρισκεσαι.Εμενα ας πουμε η CPUTIN εχει μια διαφορα ~7 βαθμους περιπου με αυτη των πυρηνων.Παντως αυτο ειναι το λιγοτερο.Ας ειναι 100% λειτουργικος ο επεξεργαστης 4core και η θερμοκρασια πυρηνων δεν πειραζει καθολου. TS:Η στοκ ψυκτρα επαρκει μια χαρα για να τον ξεκλειδωσεις και να τον δουλευεις 24/7.Καλο βεβαια ειναι οταν μπορεσεις να παρεις μια καλυτερη για τα αυτακια σου πιο πολυ και μετα για τον επεξεργαστη αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις και με το oc. Απορω πως αντεχεις και δεν τον ξεκλειδωσες ακομα.Θα χαλασει αν δεν τον ξεκλειδωσεις.
Alithinos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά με πείσατε να τον ξεκλειδώσω! Αυτή τη στιγμή ξεκλείδωσα και τους 4 πυρήνες,και πλέον μου εμφανίζεται ότι έχω τον Phenom II x4 b55. Αυτή τη στιγμή τρέχω το Stability Test του AMD Overdrive,για 17 λεπτά,το σύστημα δεν έχει κρεμάσει,και η μέγιστη θερμοκρασία επεξεργαστή κατά τη διάρκεια του τέστ είναι 46c,(μαζί με τον web browser να τρέχει απ' τον οποίο στέλνω αυτό το μήνυμα τώρα) Καλά τα πάω ?
phanispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μια χαρά είσαι Δοκίμασε και με κανα OCCT.
Alithinos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μια χαρά είσαι Δοκίμασε και με κανα OCCT. πάντως αν και το σύστημα δε κρασάρει,οι αριθμοί που μου βγάζει το overdrive για τους 2 επιπλέον πυρήνες δείχνουν ότι μάλλον είναι πιο αδύναμοι. Τα values στα Test floating point calculation,calculation test και test integer calculation and stack operation είναι αρκετά μικρότερα σε σχέση με τους 2 'κανονικούς' πυρήνες. Χαρακτηριστικά θα πω πως απλά κουνιώντας το ποντίκι πέρα-δώθε ο CPU3 καταγράφει εώς και 52% χρήση της δύναμής του.
LouCi4er Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 πάντως αν και το σύστημα δε κρασάρει,οι αριθμοί που μου βγάζει το overdrive για τους 2 επιπλέον πυρήνες δείχνουν ότι μάλλον είναι πιο αδύναμοι. Τα values στα Test floating point calculation,calculation test και test integer calculation and stack operation είναι αρκετά μικρότερα σε σχέση με τους 2 'κανονικούς' πυρήνες. Χαρακτηριστικά θα πω πως απλά κουνιώντας το ποντίκι πέρα-δώθε ο CPU3 καταγράφει εώς και 52% χρήση της δύναμής του. Πως ξερεις ποιοι ηταν οι 2 αρχικοι και ποιοι οι 2 επιπλεον που ξεκλειδωσες?Επισεις δεν νομιζω το κουνημα του ποντικιου να τρωει 52% της δυναμης του πυρηνα.Κατι αλλο θα τρεχει απο πισω.Αν δεν κρασαρει στα stress tests ο επεξεργαστης ΜΑΛΛΟΝ ειναι 100% λειτουργικος αν και απο αυτα που εχω δει μεχρι τωρα θα ελεγα οτι για να εισαι σιγουρος πρεπει να τον δουλεψεις λιγο καιρο.Παντως το οτι ποσταραν κανονικα τα win και δεν εφαγες καμια μαυρη οθονη ειναι πολυ καλο σημαδι.Συνηθως οι ελλατωματικοι πυρηνες freezαρουν κατευθειαν.Ουτε bios δεν μπαινουν.Βεβαια υπαρχουν και αρκετοι που κανουν διαφορα,χαλανε aero,δεν δουλευουν με 64αρι παρα μονο με 32αρι λειτουργικο και πολλα τετοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.