Alithinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 παιδιά σος! είπα να κάνω μια αναβάθμιση και συγκεκρυμένα να αλλάξω επεξεργαστή,motherboard και ραμ. Έτσι άλλαξα τα εξής Celeron Dual core e1500,Foxconn g31,a-data ddr2 ram σε phenom 2x2 555,asus 785g,corsair ddr3 ram. Αφού έκανα το install του hardware κανονικά,πάτησα τον υπολογιστή να ανοίξει. Έβαλα τη σωστή ώρα και ημερομηνία στο BIOS,και πάτησα save+exit. Φορμάτ δεν έκανα. όταν πήγαν να φορτώσουν τα Windows xp 32bit,έιδα BSOD και ο υπολογιστής έκανε restart. Μετά βγήκε το μήνυμα της Microsoft και διάλεξα την επιλογή "Ασφαλής Λειτουργία". Σε ασφαλή λειτουργία τα windows φόρτωσαν κανονικά. Προσπάθησα να εγκαταστήσω όλους τους drivers από το dvd της Asus,αλλά μου βγάζει μήνυμα λάθους runtime error. Μετά από αυτό προσπάθησα να εγκαταστήσω τους drivers ένα ένα,αλλά μόνο αυτός της κάρτας δικτύου της motherboard (realtek)εγκαταστάθηκε σωστά. Όλοι οι άλλοι (κάρτας ήχου,chipset,κτλπ) μου βγάζουν errors runtime+ότι λείπουν dll. Προσπάθησα να κατεβάσω drivers από το ιντερνετ και από το site της AMD,και της ASUS,αλλά ούτε αυτοί κάνουν install,και μου βγάζει τα ίδια μηνύματα λάθους ο installer Τι φταίει ? Τι να κάνω για να λειτουργίσει κανονικά ο υπολογιστής μου ? Παρακαλώ βοήθεια...
stm00192 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μετά από αλλαγή μητρικής μην περιμένεις από τα παλαιολιθικά ΧΡ να ξεκινίσουν.. χρειάζεσαι φορματ. Αν είχες 7αρια ή σβιστα.. θα σωζόταν η κατάσταση!
karmen1983 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Τι φταίει ? Αυτό που δεν έκανες. Φορμάτ. Κοίτα τελικά που ξεστόμισα αυτή τη λέξη edit: Someone was faster
rafail1994 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Πρέπει να διαγράψεις τους drivers από το παλιό chipset κτλ και να εγκαταστήσεις τα καινούρια drivers.Για μένα το καλύτερο είναι να κάνεις format αν πάλει δεν θέλεις και θέλεις και να το δοκιμάσεις δεν ξέρω και σίγουρα αν θα πετύχει είναι να διαγράψεις τους drivers με το Driver Sweeper.
Alithinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Eυχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις! Θα δοκιμάσω το Driver Sweeper,και άμα δε γίνει τίποτα θα κάνω φορματ... Το κακό είναι πως δεν είχα κάνει backup και για να γράψω σε dvd's όλα αυτά που θέλω θα πάρει πολύ ώρα σε ασφαλή λειτουργία,που όλα φαίνονται απαίσια!
karmen1983 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασε να μπουτάρεις με linux cd θα φαίνεται καλύτερα
Alithinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασα το driver sweeper αλλά τίποτα να ρωτήσω κάτι. υπάρχει πιθανότητα κάνοντας "επαναφορά συστήματος" (πίνακας ελένχου-σύστημα) να γίνει τίποτα ?
cabdik Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 μπααα...δεν θα κανεις τπτ! μονο με φορματ θα στρωσει...!! βγαλε οσα αρχεια μπορεις και καντο, αλλιως δεν στρωνει..!
kostas_sif Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 βαλε τον σκληρο σε αλλο pc και κανε back up, αν δεν γινεται.. δοκιμασε να κανεις repair τα windows χωρις φορματ(αν δεν σε αφηνει, setup σε ενα αλλο partition/hdd.. αν δεν εχεις ξανα setup στο ιδιο μερος που ειναι τωρα.. θα σου τα περασει απο μονο του σε αλλο φακελο λογικα windows00 πχ.), κανε το back up σου, μετα format και ενα clean install των windows.
LouCi4er Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασα το driver sweeper αλλά τίποτα να ρωτήσω κάτι. υπάρχει πιθανότητα κάνοντας "επαναφορά συστήματος" (πίνακας ελένχου-σύστημα) να γίνει τίποτα ? Δεν προκειται να κανεις τπτ απολυτως.Δεν φτανει που εχεις τα αρχαια xp,πηγες και απο Intel σε AMD.Δεν παιζει με την καμια να κανεις δουλεια.Κανε buck up ολα τα σημαντικα για σενα αρχεια και format.Και μην βαλεις παλι τα xp,βαλε τα 7αρια να δεις ασπρη μερα.Και κανε και τον επεξεργαστη 4core αν δεν το εχεις κανει ηδη.
Alithinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά έκανα ένα φορμάτ και τα προβλήματα λήθηκαν! Μετέφερα και τα αρχεία μου σε ένα άλλο δίσκο και όλα καλά. @ LouCi4er: Θα δοκιμάσω να τον ξεκλειδώσω,στο μέλλον όμως. Πρώτα θέλω να πάρω μια καλή ψύκτρα η οποία να προορίζεται για 4πύρηνους γιατί νομίζω η στάνταρτ της AMD δε κάνει.
ColdFusion Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά έκανα ένα φορμάτ και τα προβλήματα λήθηκαν! Μετέφερα και τα αρχεία μου σε ένα άλλο δίσκο και όλα καλά. @ LouCi4er: Θα δοκιμάσω να τον ξεκλειδώσω,στο μέλλον όμως. Πρώτα θέλω να πάρω μια καλή ψύκτρα η οποία να προορίζεται για 4πύρηνους γιατί νομίζω η στάνταρτ της AMD δε κάνει. δεν χρειάζεται ψήκτρα για να δεις αν ξεκλειδώνει μπορείς να το κάνεις και τώρα!
phanispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Από άποψη θερμοκρασίας δεν τίθεται θέμα, ειδικά μέχρι το καλοκαίρι. Από άποψη θορύβου όμως, είναι πιθανόν να σε ενοχλεί από ένα σημείο και μετά.
Alithinos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 δεν χρειάζεται ψήκτρα για να δεις αν ξεκλειδώνει μπορείς να το κάνεις και τώρα! Ίσως να μη χρειάζεται μονάχα για να δώ,αλλά άμα τελικά ξεκλειδώνει,δε θα είναι άσχημα να μη μπορώ να τον αφήσω ξεκλείδωτο ? Για να χω το κεφάλι μου ήσυχο με τις θερμοκρασίες λέω να πάρω τη ψύκτρα πρώτα.
lionheart75 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Ίσως να μη χρειάζεται μονάχα για να δώ,αλλά άμα τελικά ξεκλειδώνει,δε θα είναι άσχημα να μη μπορώ να τον αφήσω ξεκλείδωτο ? Για να χω το κεφάλι μου ήσυχο με τις θερμοκρασίες λέω να πάρω τη ψύκτρα πρώτα. Μα δεν θα έχεις πρόβλημα είπαμε. Θα δοκιμάσεις αν ξεκλειδώνει o συγκεκριμένος που έχεις όχι να το κάνεις σε συνδυασμό με υπερχρονισμό. (Αν και χειμώνας είναι, χαμηλές θερμοκρασίες έχουμε και δεν θα έχεις ιδιαίτερο θέμα με ένα ελαφρύ o/c αν σε ενδιαφέρει βέβαια). Απο κεί και πέρα έχω την εντύπωση ότι όταν/αν τον ξεκλειδώσεις (με το καλό) δεν θα έχεις ενδείξεις της θερμοκρασίας των πυρήνων όταν χρησιμοποιείς τα γνωστά προγραμματάκια (π.χ hw monitor, real temp κλπ). Βέβαια μέσω bios πιστεύω θα μπορείς να δείς θερμοκρασία cpu κανονικά. (Οι έχοντες 3core ξεκλείδωτους ας δώσουν τα φώτα τους. )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.