annakihlia Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Παιδια καλησπερα.Αυτο που θα ρωτησω πιθανων ειναι γνωστο σε καποιον που ασχολειται καιρο με το web development αλλα εγω μολις ξεκινησα. Εχω μια εργασια για τη σχολη, να φτιαξουμε ενα site ελληνικων προορισμων. Στην αρχικη σελιδα θα υπαρχουν γεωγραφικα διαμερισματα, ο χρηστης θα παταει οποιο θελει και θα τον στελνει σε ενα servlet, εστω gewgrdiamer.java το οποιο θα διαμορφωνει δυναμικα την επομενη σελιδα, και θα περιεχει τους νομους του γεωγραφικου διαμερισματος που πατησε ο χρηστης. Για να γινει αυτο και να καταλαβει το προγραμμα ποιον προορισμο επελεξε ο χρηστης, στην html της αρχικης, διπλα πχ στο <a href="servlet/gewgrdiamer">Κρήτη</a> προσθεσα το ?gewgrdiamer="krhth", ωστε με καποιον τροπο να του δωσω ονομα. Μεχρι εδω καλα. Επειτα μεσα στο gewgrdiamer.java καλεσα μεσα σε out.println το +nomos+ ωστε να μου εμφανισει τους νομους του αντιστοιχου γεωγραφικου διαμερισματος. Το προβλημα αρχιζει εδω. Αφου ο χρηστης εχει επιλεξει γεωγραφικο διαμερισμα και νομο, μετα επιλεγει προορισμο. Ναι αλλα στον νομο πως θα δωσω ονομα, αφου τον εχω καλεσει σαν +nomos+, εννοω δε μπορω παλι να βαλω ?nomos="ταδε", γιατι αφενος δε γραφω πια html, αφετερου το καλω δυναμικα και υποτιθεται δε ξερω τι θα εμφανισει καθε φορα ωστε να δωσω συγκεκριμενο ονομα. Με λιγα λογια ψαχνω μια εντολη για να δωσω στο επομενο servlet να καταλαβει ποιον νομο επελεξε ο χρηστης και να εμφανισει τα αντιστοιχα. Να σημειωσω πως απο τη βαση δεδομενων καλω σε ενα αλλο servlet ολα τα στοιχεια του προορισμου(γεωγραφικο διαμερισμα, νομο, ονομα προορισμου κτλ) και χρησιμοποιω αυτη τη μεθοδο(εστω getAllProorismos) σε ολα μου τα servlets. Ξερω οτι σας κουρασα και ισως δεν καταφερα να σας καταστησω σαφη την ερωτηση μου, αλλα ελπιζω καποιος σας να καταλαβει και να με βοηθησει γιατι εχω αγχωθει! Καλο βραδυ.
anakiou Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δες εδώ (Chapter 5: Handling the Client Request: HTTP Request Headers) και ξαναέλα: http://pdf.coreservlets.com/
annakihlia Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον, αλλα που ακριβως να κοιταξω?στο κεφαλαιο αυτο δεν εχει κατι σχετικο, ισως να μην καταλαβες τι εννοω η να μην εχω ψαξει σωστα...
jms Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον, αλλα που ακριβως να κοιταξω?στο κεφαλαιο αυτο δεν εχει κατι σχετικο, ισως να μην καταλαβες τι εννοω η να μην εχω ψαξει σωστα... αν και δεν κατάλαβα τι θες και ποιο είναι το πρόβημα, μήπως η session variables θα σε βοηθήσουν? ή cookies?
annakihlia Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 οχι, ξερω οτι ειναι δυσκολο να εκφραστει και να το καταλαβετε ετσι, αλλα θελω απλως να δωσω ενα ονομα σε καθε νομο που καλω δυναμικα, ωστε να ξερει το servlet ποιο νομο διαλεξε ο χρηστης και να εμφανιζει τα αντιστοιχα.
annakihlia Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 java servlet χρησιμοποιω.το jsp μας ειπε προαιρετικο, κι αν μου εβγαιναν ολα με servlets ματα ελεγα να αλλαξω καποια και να τα κανω με jsp. Η καθηγητρια μου ειπε να κανω το εξης: "<a href="..." ?nomos="+nomos+">"+nomos+"</a> .Οταν το ειδα χαρηκα πολυ, γιατι μου φανηκε πολυ λογικο(ο,τι εχω κανει και στην html, αλλα αντι να δινω εγω ενα ονομα να εμφανιζει απο μονο του αυτο του νομου), και νομιζα οτι αυτο ηταν.αλλα τιποτα, και με αυτο, οποιο νομο και να πατησω παντα παιρνει τον πρωτο και εμφανιζει...
jms Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 επιλέγεις νομούς, κάνεις getParameter(nomos) στο servlet για να πάρεις το όνομα του νομού? να το δώσεις εκεί που πρέπει να κάνεις αυτό που θες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.