Προς το περιεχόμενο

SQL Server δεν δεχεται το DATE

bnvdarklord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαστε στο Configuration Manager και δεξιά: Sql Server Network configuration -> Protocols for MSSQLSERVER. Εκεί διαλέγεις το TCP/IP και στα properties -> IP Adrresses γράφει την port στην οποία ακούει. 

Δημοσ.

Δεν έχω κάτι άλλο κατά νου να προτείνω. :(  

Θα ρωτήσω αύριο έναν συνάδελφο που ξέρει καλύτερα τι παίζει, ίσως έχει καμιά καλή ιδέα. 

Δημοσ.

Δουλεψε, αλλα θα προτιμούσα να ειναι targeted σε 2008.

Ο MS SQL Server είναι πάντα συμβατός με τις προηγούμενες εκδόσεις. Αυτό σημαίνει οτι μπορείς σε έναν server 2008 να κάνεις hosting ακόμα και SQL Server έκδοσης 7. Αν θέλεις να αλλάξεις το level του version της βάσης δεδομένων σου, μπορείς και από τον sql editor, να αλλάξεις το compatibility level χρησιμοποιώντας το property DBCMPTLEVEL. Για να αλλάξεις το level τρεξε την stored procedure:

> 
    USE tempdb
    GO
    EXEC sp_dbcmptlevel [<db_name>], [<level>]

όπου [<level>]:

80 = SQL Server 2000

90 = SQL Server 2005

100 = SQL Server 2008

Η stored procedure επιστρέφει 0 = success, 1 = failure ...

Δημοσ.

Την 1433 εχει. Το express δεν το εχει στο Sql server network conf οπότε δεν ξερω πια χρησιμοποιεί.

Αν κατάλαβα καλά έχεις κάνει πολλαπλές εγκαταστάσεις του SQL Server?! Αν ναι,, πέφτεις σε deadlock αφού τα services είναι εξορισμού στημένα να ξεκινάνε στην 1433. Γνώμη μου, είναι να κλαδέψεις τους SQL Servers από το σύστημά σου, και να ρίξεις έναν SQL Server 2008 Express. Δεν χρειάζεσαι ούτε Enterprise εγκαταστάσεις, ούτε fancy και βαρύγδουπα εργαλεία. Το management studio μπορείς να το κατεβάσεις free όπως και τον SQL Server Express 2008. Απλώς είναι 2 setups διαφορετικά. (Κάτι σαν τα παλιά και γνώριμα μας Client Tools για τον SQL Server 7 & 2000 ).

Πριν αρχίσεις το κουτσούρεμα, άν έχεις βάσεις που τις χρειάζεσαι πάρε τις backup σε ένα άλλο μέσο. Και είσαι έτοιμος για αναδιοργάνωση ...

Μόλις τελειώσεις και βάλεις τα όσα χρειάζεσαι για να επαναφέρεις τις βάσεις σου κάνε το εξής:

1. Δημιουργείς μια κενή βάση με το όνομα της βάσης που έχεις στο εκάστοτε backup.

2. Κάνεις restore από το backup με ενεργοποιημένη την επιλογή "Force restore over existing database"

3. Πήγαινε πίσω στο βήμα 1 και για τις υπόλοιπες βάσεις σου ...

4. Είσαι έτοιμος!

Ελπίζω να σε βοήθησα ...

Δημοσ.

Σχετικά με την εγκατάσταση το μονο που εχω εγκαταστήσει ειναι το SQL Server Enterprise και το Visual Studio(ισως αυτό εβαλε το SQLEXPRESS;) 2008 και τα 2.

Κατα την εγκατάσταση του SQL Server, μου ειχε ρυθμιση του service και το ονομασα εγω MSSQLSERVER. Το SQLEXPRESS δεν ξερω αν μπαινει παντα ή σημαινει κατι αλλο.

Μηπως παιζει κατι με 32bit/64bit ? Στο Configuration Manager το SQLEXPRESS τελικά το εχει στο SQL Server Network Configuration(32bit) ενώ το MSSQLSERVER το εχει στο SQL Server Network Configuration σκέτο(λογικα 64bit). To management studio ειναι 32bit. Μηπως για αυτο δεν το βλεπει;

Τέλος η παραπάνω εντολή μου εβγαλε το εξής

Valid values of the database compatibility level are 60, 65, 70, 80, or 90.

Δηλαδη απο οτι καταλαβαινω δεν βλέπει το 2008.

edit: Στο add/remove βλεπω ενα SQL Server 2005. Μηπως αυτό κανει την λαδιά;

2r750k2.png

Δημοσ.

Σχετικά με την εγκατάσταση το μονο που εχω εγκαταστήσει ειναι το SQL Server Enterprise και το Visual Studio(ισως αυτό εβαλε το SQLEXPRESS;) 2008 και τα 2.

Κατα την εγκατάσταση του SQL Server, μου ειχε ρυθμιση του service και το ονομασα εγω MSSQLSERVER. Το SQLEXPRESS δεν ξερω αν μπαινει παντα ή σημαινει κατι αλλο.

Μηπως παιζει κατι με 32bit/64bit ? Στο Configuration Manager το SQLEXPRESS τελικά το εχει στο SQL Server Network Configuration(32bit) ενώ το MSSQLSERVER το εχει στο SQL Server Network Configuration σκέτο(λογικα 64bit). To management studio ειναι 32bit. Μηπως για αυτο δεν το βλεπει;

Τέλος η παραπάνω εντολή μου εβγαλε το εξής

Valid values of the database compatibility level are 60, 65, 70, 80, or 90.

Δηλαδη απο οτι καταλαβαινω δεν βλέπει το 2008.

edit: Στο add/remove βλεπω ενα SQL Server 2005. Μηπως αυτό κανει την λαδιά;

2r750k2.png

Φίλε μου,, θα μπορούσε να σου σου κάνει όντως αυτό τη λαδιά,, αλλά μπορεί και όχι ... Αντιλαμβάνεσαι οτι είναι λίγο ρευστό το θέμα και εξαρτάται από το setup και το configuration που έχεις κάνει στο σύστημά σου..

Γι'αυτό και σου πρότεινα να το καθαρίσεις και να βάλεις ένα νέο clean instance του SQL Server. Αν πάντως δεν χρειάζεσαι τον SQL Server Enterprise, καλύτερα να μην τον χρησιμοποιήσεις! Για την δουλειά που κατάλαβα οτι το χρειάζεσαι, ο sql express 2008 θα σε καλύψει απόλυτα!

Όντως η εντολή σου δίνει Compatibility Level μέχρι τον SQL Server 2005 (90).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...