bnvdarklord Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, προσπαθώ να εκτελέσω ενα απλό create table με το management studio, αλλα δεν δεχεται το date για καποιο λογο. Το ερώτημα ειναι αυτό: create table dokimi ( id int primary key, imer date ) και βγάζει αυτό το error: Msg 2715, Level 16, State 7, Line 1Column, parameter, or variable #2: Cannot find data type date Εχω SQL Server R2 2008 Enterprise και Windows 7 x64 Professional.
_tasos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Το πεδίο Date δεν υπάρχει στον Sql Server 2005. Μήπως η βάση σου είναι targeted σε Sql Server 9 (a.k.a. Sql Server 2005);
bnvdarklord Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Ναι... Καλα το ειχα καταλαβει οτι φταιει αυτό, αλλα πως διορθώνεται;
kostasxx Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασε να αλλάξεις το τύπο της ημερομηνίας σε datetime create table dokimi ( id int primary key, imer datetime )
bnvdarklord Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δουλεψε, αλλα θα προτιμούσα να ειναι targeted σε 2008.
_tasos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Ναι... Καλα το ειχα καταλαβει οτι φταιει αυτό, αλλα πως διορθώνεται; Αυτό που κάνω εγώ συνήθως είναι με δεξί κλικ στη db και Tasks -> Generate Scripts και εκεί ξεκινάει ένας wizard με επιλογές για να σου φτιάξει ένα script για τη βάση σου, Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις ένα script που να έχει το create των πινάκων αλλά και τα data. Υπάρχει μία επιλογή που σου λέει για ποια έκδοση του sql server να κάνεις target και εκεί επιλέγεις για sql server 10. Έτσι θα μπορέσεις να φτιάξεις τη βάση σου από την αρχή, δηλαδή drop την παλιά και μετά execute το script. Φυσικά, πριν κάνεις οτιδήποτε backup, backup, backup.
bnvdarklord Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δεν βρηκα τετοια επιλογή. Εχω την εντύπωση πως σχετίζεται με το service στο οποιο συνδεεται το management studio. Εχω δύο ενα SQLExpress και ενα απο την εγκατάσταση του 2008 MSSQLSERVER. Το management studio συνδεεται στο πρώτο. edit και ενω εχω την enterpise μου λεει το studio οτι βλεπει express edition στα properties
_tasos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Όταν ανοίγεις το management studio διαλέγεις σε ποιον sql server θέλεις να συνδεθείς. Όταν ανοίγεις το mng studio, στο prompt που ανοίγει τι γράφεις στο πεδίο server name; Νομίζω αν έχει τη (local) τότε by default συνδέεται με τον express. Από το screen σου βλέπω πως ο Sql Server Express είναι 2005 και όχι 2008.(άρα αναγκαστικά και η db σου είναι σε 2005). Ίσως και για αυτό να μην βρίσκεις την επιλογή που σου λέω. Υπάρχει άλλος τρόπος να πάρεις τα data από Sql Server 2005, απλά δεν τον θυμάμαι τώρα. Αν θέλεις, θα σου κάνω post οδηγίες αύριο (θα βοηθήσουν και τα παιδιά στο γραφείο.. ).
bnvdarklord Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δεν εχω data. Θελω να φτιαξω μια απλή βαση για μια εργασία. Απλά θελω να ειναι σε 2008 ετσι ώστε να μην ψαχνομαι με μικροδιαφορές απο τα παραδειγματα των διαφανειων κτλ. Στο prompt στην αρχή μου βγαζει 2 επιλογες και οι δυο λενε SQLEXPRESS. Το αλλο δεν το βλεπει.
_tasos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μήπως ο SQL Server R2 2008 Enterprise δεν ξεκινάει σαν service μαζί με τα windows; Άνοιξε το All Programs -> Sql Server 2008 -> Configuration Tools -> Configuration Manager και δες εκεί τι γίνεται. Φαντάζομαι εκεί θα δεις και το όνομα του instance που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να συνδεθείς.
bnvdarklord Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δεν ξεκινάει μονος σου, αλλα ξεκιναω εγω το service χειροκινητα. Ισως ξεκινάω λάθος service... Στο Conf Manager βλέπω αυτά Τα ενεργοποίησα όλα, αλλα δεν βγαζει κατι παραπάνω στο Server Name στο Management Studio...
_tasos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασε να συνδεθείς με <PC-NAME>\MSSQLSERVER.
bnvdarklord Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Τίποτα. Βγάζει αυτό Cannot connect to DARKLORD-PC\MSSQLSERVER. A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 25 - Connection string is not valid) (Microsoft SQL Server, Error: 87) Μαλλον θα εκανα καποια βλακεία κατα την εγκατάσταση
_tasos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μήπως ακούει το service σε άλλο port? Το default είναι το 1433, αλλά λογικά το έχει πιάσει ο express.
bnvdarklord Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Πως μπορώ να το φτιαξω αν φταιει αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.