Προς το περιεχόμενο

To firewall μπουκώνει το δίκτυο;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά εδώ και λίγες μέρες κάτι μου μπουκώνει το δίκτυο και πρέπει να είναι το ενσωματωμένο firewall του OS X. Δεν ειναι πρόβλημα της HOL (ναι, κι εγώ παραξενεύτηκα) γιατί ακόμη και τη σελίδα του ρούτερ κάνει αφύσικα πολύ χρόνο να την ανοίξει (η οποία προφανώς δεν εξαρτάται από την σύνδεση). Μόλις κλείνω το firewall δείχνει να είναι ΟΚ. Κάποτε μου το είχε ξανακάνει, και τότε ήταν αρκετό να σβήσω το δίκτυο από τα preferred, να το ξαναβρώ και να μπω (με κλειστό το firewall), και κατόπιν να ξανανοίξω το firewall. Τώρα δεν φαίνεται να πιάνει αυτό. Τί μπορεί να φταίει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω ρε γμτ κάτι δεν πάι καλά με το τρόπο που διαχειρίζεται τα δίκτυα το airport συγκεκριμένα. Το ίδιο ρούτερ δίνει δίκτυο απροβλημάτιστα σε άλλα δύο pc λαπτοπ και στο Galaxy S μου. Στο Mac κάνει νερά, ενώ όταν το βάζω με ethernet πάει σφαίρα.

Εκτός ότι δεν συνδέεται αυτόματα, μερικές φορές χάνει την IP και μου το βγάζει με θαυμαστικό (χωρίς ίντερνετ), άλλες δεν συνδέεται αμέσως, άλλες πάω να κάνω αναζήτηση δικτύου και δεν την κάνει, άλλες μπαίνει και, ενώ πάει καλά για 5' μετά πέφτει η σύνδεση σταδιακά και σε 2' δεν έχω δίκτυο κλπ. Θα δοκιμάσω πως πάει με tethering από το Galaxy να δώ μήπως είναι κακή ασύρματη επικοινωνία του OSX me to συγκεκριμένο ρούτερ. Δεν έχει πρόβλημα το hardware του airport, γιατί παλιότερα που το είχε ξανακάνει ήταν αρκετό να μπω μια φορά χωρίς firewall, και από εκεί και πέρα κανένα πρόβλημα (ούτε και το ρούτερ, γιατί με όλα τα άλλα μπαίνει κανονικά) Τώρα δεν φαίνεται να στρώνει έτσι. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνω πλήρες reset μόνο τις ρυθμίσεις δικτύου;

system preferences--> network--> assist me--> diagnostics δοκιμασες?

και δεν μου απαντησες...

μόλις το έκανα κι αυτό, λέει ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ενώ έχει ήδη συνδεθεί κανονικά. Τί να πώ...

όσο για αυτό που ρωτησες, το θέμα δεν είναι αν χρειάζεται ή όχι το fw (άλλωστε δεν είμαι πλέον και τόσο σίγουρος ότι φταίει αυτό), γιατί όπως έγραωα στο προηγούμενο post τα κουλά συνεχίζονται και με, και χωρίς. Απλά με το να κλείσω το fw την προηγούμενη φορά, έστρωσε, ενώ τώρα όχι. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν είναι λογικό από τη μια στιγμή στην άλλη να μην μπορεί ξαφνικά να λοκάρει δίκτυο ενώ όλα δούλευαν ρολόι, και χωρίς καν να βάλω κάποιο app ή να αλλάξω κάτι άλλο στο σύστημα. Παρατήρησα ότι παρουσιάζει θέμα συχνά και μόλις βγαίνει από sleep. Έκανα repair permissions, diagnostics όπως είπες, και τώρα το ξαναέκανα preferred και βλέπουμε.

Το firewall δεν έχει καμία σχέση με την ταχύτητα ή την πτώση σύνδεσης. Ο ρόλος του είναι "αστυνομικός", να μπλοκάρει ή να επιτρέπει συνδέσεις σε πόρτες του επιπέδου μεταφοράς (tcp/udp κλπ).

Όσον αφορά το πρόβλημά σου, μου φαίνεται σαν πρόβλημα σήματος. Κάποιου είδους παρεμβολή ίσως; Αν μας έλεγες και το μοντέλο του router σου θα βοηθούσες περισσότερο, χωρίς παραπάνω πληροφορίες δεν μπορώ να προτείνω κάτι συγκεκριμένο.

Επίσης τσέκαρε εδώ.

Χάθηκα για λίγο γιατί περίμενα να δω πως τα πάει. Λοιπόν με τη σειρά:

- @grazzt, το μοντέλο μου είναι το fritz 7140 που έδινε η HOL. Δεν νομίζω να είναι παρεμβολή, για δύο λόγους: δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια ανάμεσα στο ρούτερ και στο mini μου, και απέχουν περίπου 1,5-2m. Επίσης όπως είπα και πριν, ακόμη 2 pc laptop και το Galaxy S μου δουλεύουν κανονικότατα. Πρέπει να έπαιξε κάτι με το mini γιατί όποτε τρώει το κόλλημα και βγάζει το θαυμαστικό, πάω να κάνω αναζήτηση "join other networks>show networks" και δεν ψάχνει καν.

- έκανα το diagnostics που πρότεινε το τρέ πιό πάνω, όπως είπα μου έβγαλε ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αν και παρόλα αυτά συνδέεται,

- έκανα update firmware στο ρούτερ με το firmware που εήδη είχε, το οποίο νομίζω ότι είναι και το τελευταίο (το ρούτερ παραδόξως κράτησε τις ρυθμίσεις μετά το update, ίσως επειδή ουσιαστικά δεν "αναβάθμισε" τίποτε αφού πήγα να ξαναπεράσω την έκδοση που ήδη υπήρχε μέσα)

- έκανα repair permissions και έσβησα το δίκτυό μου από τα προτιμώμενα, όπως επίσης και το κλειδί από το keychain, και τα ξαναπέρασα

Δεν ξέρω τί από όλα αυτά βοήθησε, αλλά για την ώρα δουλεύει. Πιστεύω ότι είναι κάποιο σφάλμα πρωτοκόλλου/διεύθυνσης κλπ, κάποια ρύθμιση που αποθηκέυτηκε και δεν άφηνε το ρούτερ να συνδεθεί, ή το airport να ψάξει σωστά, γιατί από το διαγνωστικό του ρούτερ μερικές φορές εμφάνιζε απανωτά κάποιο μήνυμα αδυναμίας ταυτοποίησης, με αποτέλεσμα να μή δίνει IP και κατά συνέπεια να μή συνδέεται στο ιντερνετ. Το πρόβλημα τις συντριπτικά περισσότερες φορές εμφανίστηκε μετά από επιστροφή από sleep.

Για την ώρα δουλεύει κανονικά και με το fw ανοιχτό, αλλά είναι ενοχλητικό που έγινε ήδη 2 φορές, και ουσιαστικά και τις δύο φορές φτιάχτηκε κατά τύχη αφού δεν ξέρω τί βοήθησε από όλα όσα έκανα.

Στο link που σου έστειλα σου λέει κάπου για PMU reset. Εαν σου ξανατύχει το πρόβλημα, δοκίμασε αυτό. Επίσης πριν λίγες μέρες βγήκε firmware update για το airport. ;)

Στο link που σου έστειλα σου λέει κάπου για PMU reset. Εαν σου ξανατύχει το πρόβλημα, δοκίμασε αυτό. Επίσης πριν λίγες μέρες βγήκε firmware update για το airport. ;)

ευχαριστώ πολύ θα το παρακολουθήσω μερικές μέρες και θα ενημερώσω αν κάτι αλλάξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...