Προς το περιεχόμενο

Cable Sleeving?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφερει να φωτιζει και τπτ περιεργο, θελω απλως να τρυπωνω πολλα καλωδια σε ενα και να ειναι μαζεμενα. Οπως πχ ειναι το καλωδιο τροφοδωσια της μητρικης που εχει ενα χοντροπετσο εξωτερικο περιβλημα, θελω ετσι με κατι αντιστοιχο να εσωκλειω πολλα καλωδια οπως για παραδειγμα 4 καλωδιοταινιες σατα ωστε να μην κρεμονται παντου.

Τι προτεινεται?

Δημοσ.

youtube it....εχει πολλα βιντεακια με το πως θα το κανεις...και πιστευω ενα video ισον 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000 λεξεις.....(αλλαξα λιγο την παροιμια :rolleyes: )

Δημοσ.

Καλος οδηγος αλλα το παλικαρι ειναι λιγο κουλο.Γιατι να κατσεις να βαλεις σε καθε ενα καλωδιο ξεχωριστα sleeve?Εγω θα εβαζα πχ της μητρικης το 24pinο σε ενα της vga την τροφοδοσια σε ενα.Τεσπα τετοια sleeves εχει το eworld.Για παραδειγμα κοιτα εδω :)

Δημοσ.

Εγω σκεφτομουνα να παερασω τις καλωδιοταινιες οπως ειναι σε ενα παχυτερο περιβλημα. Απο οτι καταλαβαινο απο τους οδηγους πρεπει να αφειρεσω την κεφαλη και να ξεγυμνωσω και το υπαρχον περιβλημα. Δηλαδη πρεπει για τις 4 καλωδιοταινιες που εχω να κανω αυτη την διαδικασια και στην τελικη να τις ντυσω σε ενα ενιαιο χοντρο περιβλημα?

Αυτο εδω θελω δλδ

2v0ljys.jpg

Δημοσ.

Όταν λες καλωδιοταινία εννοείς molex κλπ?

Γιατί να κάτσεις να φας τέτοιο πακέτο βγάζοντας ένα-ένα τα καλώδια;

Χώρια ότι με την υφή που αποκτούν τα καλώδια με αυτή τη μαλακία, θα κολλάει πιο εύκολα η σκόνη πάνω τους.

Δημοσ.

Εννοω data cable, οχι ρευμα. Εβαλα και εικονα πανω. Απο αρχικη κατασταση σε ζητουμενη κατασταση.

Συνδεσμολογια αριστερα οι δισκοι και καλα, και δεξια τα sata σλοτ, πανω στην μητρικη.

Δημοσ.

Δεν το έχω κάνει, αλλά πιστεύω με θερμοσυστελόμενο θα γίνεται χωρίς πολύ φασαρία.

Αύριο που απεργούμε ίσως το δοκιμάσω και ανεβάσω καμιά φωτογραφία..

Δημοσ.

Ανυπόμονε!

Το έκανα δοκιμαστικά με 5 καλώδια που χώρεσαν άνετα.

Το αποτέλεσμα δεν είναι και πολύ γκλάμορους βέβαια, όπως με τα χρωματιστά του παραπάνω link..

post-48087-0-63801600-1292410623_thumb.jpg

post-48087-0-53437100-1292410656_thumb.jpg

post-48087-0-89503500-1292410686_thumb.jpg

post-48087-0-20943600-1292410722_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν χρειαζομαστε και τρελες γκλαμουριες. Το θεμα ειναι να μαζευεται καπως η καλωδιομανια. Το γυργ-γυρω απο που το βτηκες? Χρησιμοποιησες και εργαλειο για να το στενεψεις να εφαρμοσει σφικτα?

Δημοσ.

<<Γύρω-γύρω>> λες το μαύρο αντικείμενο στην πρώτη φωτογραφία;

Αυτό είναι κομμάτι από θερμοσυστελόμενο μακαρόνι.

Στην τρίτη φωτό φαίνεται το θερμοπίστολο που το ζεσταίνεις για να συρικνωθεί.

Μπορείς και με σεσουάρ ή αναπτήρα, αρκεί να το μην παρακάνεις..

Δημοσ.

Tα εργαλεια και το κομματι που λες που τα βρηκες? Ασχολεισαι με αυτα?

Παντως καταλαθος πρεπει να βρηκα ετοιμο αυτο που θελω... Αλλα ειναι ακριβο.

image1.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...