forgotten Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 αντικαταστησα τα win 7 που ρθαν με το λαπτοπ me ubuntu μπορω να πουλησω το key μια και δεν σκοπευω να ασχοληθω με τα windows πλεον???
PCharon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Τεχνικά ναι, αλλά νομικά όχι, διότι είναι ΟΕΜ και το συγκεκριμένο κλειδί και άδεια χρήσης συνοδεύουν μόνο ένα καινούργιο μηχάνημα. Αν αποφασίσεις να το δώσεις πρέπει να διευκρινήσεις πως είναι ΟΕΜ κλειδί που συνόδευε μηχάνημα και όχι retail (δε κοστίζουν το ίδιο ως άδειες). Επίσης όταν κάποιος αγοράζει Windows έχει νόημα και η ύπαρξη του DVD, αν είναι να δώσεις ένα κλειδί σκέτο και να είναι και ΟΕΜ, σκέψου μια ανάλογη τιμή...
Crizzt Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 αντικαταστησα τα win 7 που ρθαν με το λαπτοπ me ubuntu μπορω να πουλησω το key μια και δεν σκοπευω να ασχοληθω με τα windows πλεον??? Αν δεν εχεις αποδεχτει την EULA, επικοινώνησε με τον κατασκευαστη για επιστροφη. Αναλογα τον κατασκευαστη, η διαδικασια θα ειναι απο δυσκολη εως αδυνατη.
AiWaaa Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 αντικαταστησα τα win 7 που ρθαν με το λαπτοπ me ubuntu μπορω να πουλησω το key μια και δεν σκοπευω να ασχοληθω με τα windows πλεον??? Δεν αξίζει μια τέτοια κίνηση.. Δεν θα κερδίζεις πολλά.. Κράτα το για προσωπική χρήση. Όταν λες τα αντικατάστησες? Διέγραψες και το recovery partition ? (απλή απορία)
forgotten Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 ναι εχω διαγραψει τα παντα 40gb recovery απο λειτουργικο 4.7gb ,δηλαδη εμμεσως δεν ειναι νομικα σωστο να πουλησω το key? εφοσον ομως το αγορασα με το laptop δεν εχω δικαιωμα να το πουλησω παρακατω οπως ενα παλιο υπολογιστη?
ice25 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Ηθικά ναι!!! πρακτικά ναι!! νομικά όχι!!! αν και το λογικό είναι ότι έχεις πληρώσει και είναι δικό σου το κάνεις ότι θες....δύστυχος στα προϊόντα της ms δεν συμβαίνει το ίδιο. ίσος και καταχραστηκά. θεώρησε ότι είναι κομμάτι του υπολογιστή που έχεις πάρει..πχ δίσκος cpu κτλ...όπως θα μπορούσες να πουλήσεις όλα τα υπόλοιπα πούλα και το key (γνώμη μου άποψη μου ,αυτό θεωρώ δίκαιο)
forgotten Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 ωραια ας μενει λοιπον θα το κανω dual boot για τα noobs αν και πιστευω οτι θα πρεπε να χει κανεις επιλογη αν θα αγορασει laptop με λειτουργικο η οχι
ice25 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 συμφωνώ και εγώ . Αυτό το laptop που έχω το αγόρασα με win τα οποία δεν χρησιμοποίησα ποτέ!!!
popeye68 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Αν είναι έκδοση OEM τότε τα συκγεκριμένα Windows "κλείδωσαν" στην μητρική σου και δεν ενεργοποιούνται σε καμμιά άλλη μητρική. Μπορούν να εγκατασταθούν αλλά δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν. Επομένως είναι άχρηστα σε κάποιον άλλον.
Rooters Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Έλεγα να δώ αν το έχει αναφέρει κανείς και να το τελευταίο μήνυμα Αν είναι έκδοση OEM τότε τα συκγεκριμένα Windows "κλείδωσαν" στην μητρική σου και δεν ενεργοποιούνται σε καμμιά άλλη μητρική. Μπορούν να εγκατασταθούν αλλά δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν. Επομένως είναι άχρηστα σε κάποιον άλλον. Ακριβώς, είναι εντελώς άχρηστα
PCharon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Αν δεν έχει καταχωρήσει το κλειδί, τότε δεν. Με βάση αυτά που λέει, ούτε καν ασχολήθηκε με τα Windows.
forgotten Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 οπως και να χει πλεον ειναι αργα μολις το κανα dual boot και τα ενεργοποιησα και ας κλειδωσαν στη μητρικη του laptop αλλα αυτη η πολιτικη της εταιριας δεν ειναι σωστη....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.