DJ_Duker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Greek Android Developers Τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι: - Ελληνικό / Αγγλικό GUI - Ορθόδοξο / Καθολικό ημερολόγιο - Προβολή σημερινών / επερχόμενων εορτών - Αυτόματη εύρεση επαφών που γιορτάζουν - Δυνατότητα κλήσης επαφής σε περίπτωση εύρεσης γιορτής. - Αναζήτηση επαφών σε Greeklish - Αναζήτηση βάσει ονόματος / ημερομηνίας - Widgets ελληνικών / αγγλικών ονομάτων - Move to SD Μπορείτε να την κατεβάσετε από το Android Market με αναζήτηση ή χρησιμοποιώντας το παρακάτω QR code: Μπορείτε να μας βρείτε στο twitter στο @gandevs ή με mail στο gandevs@τζιμέιλ.com Η εφαρμογή είναι αυτή που είχαμε κατεβάσει στον διαγωνισμό GRAND της HTC και είναι ακόμα στην αρχική της μορφή. Περιμένουμε τα σχόλια, τις εντυπώσεις και τις προτάσεις σας για να βελτιώσουμε την εφαρμογή. Κρόνης Χριστόφορος Χιδερίδης Μ. Τάσος
nikoskon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Εξαιρετική δουλειά! Μόνο μια παρατήρηση. Θα ήταν πιο όμορφο το widget αν ήταν διαφανές, με στυλ διαφάνειας όπως του 3G Watchdog που πολλοί χρησιμοποιούμε σαν widget για να βλέπουμε την μέτρηση διακίνησης δεδομένων. Προσωπικά χρησιμοποιώ 4 widget στην homescreen που και τα 4 έχουν το ίδιο στυλ transparency. Επομένως αν δινόταν η επιλογή μέσα από το μενου ρυθμίσεων της εφαρμογής για είναι transparent ή solid το widget, θα το έκανε καλύτερο. Καθώς επίσης και αν στην διαφάνεια υπήρχε η δυνατότητα να ρυθμιστεί το ποσοστό της και όσον αφορά την solid παρουσίαση του widget να υπήρχε η δυνατότητα να επιλεχθεί το χρώμα του.
DJ_Duker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Στην πορεία πρόκειται να αλλαχθεί η μορφή αλλά και το πλήθος των υπάρχοντων widgets. Μη σε ανησυχεί αυτό Ήταν κάτι βιαστικό και γρήγορο έτσι όπως το βλέπεις για να το στείλουμε στο διαγωνισμό. Τώρα που δεν υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο και πίεση θα έχουμε κάθε τόσο updates με αλλαγές Ευπρόσδεκτο όλο το feedback!
DJ_Duker Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Νέα έκδοση 1.1.0 στο Market. Όσοι είχαν κάποια παλαιότερη ας κάνουν ένα clear data ή uninstall πριν βάλουν την καινούρια.
arxaggelos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Ωραία εφαρμογή παιδιά! Δέχεστε προτάσεις; Αν ναι, έχω τα εξής: - Σε άλλη παρόμοια εφαρμογή, βρίσκω ιδιαίτερα βολικό που στο widget επισημαίνει αν έχω επαφή που γιορτάζει με ένα σημαδάκι, όπως επίσης εμφανίζει και τις αυριανές (οκ το δεύτερο ας πούμε ότι είναι δευτερεύον. Αν το βάλετε πάντως, βάλτε το με μικρότερη γραμματοσειρα για να μη "μπουκώνει" το widget)). Θα ήταν καλό να βάλετε κάτι παρόμοιο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μπω στην εφαρμογή για να δω αν έχω επαφές που γιορτάζουν. - Στο δικό σας πάλι, μου αρέσει το μικρό ημερολογιάκι δίπλα στα ονόματα, αλλά θα προτιμούσα και σε αυτό αλλά και στα ονόματα να μην βάζατε γκρίζα γραμματοσειρά γιατί μου φαίνεται θαμπό δίπλα στα άλλα widget με τα solid άσπρα γράμματα. Εννοείται ότι κρατάμε το transparency στο background (έστω και σαν επιλογή, όπως προτείνει ο nikoskon). - Σήμερα μου έβγαλε μέσα στην εφαρμογή μια επαφή μου που γιορτάζει, αλλά πατώντας πάνω της μου έβγαλε "επαφή χωρίς τηλέφωνο". Επίσης εμφάνισε μόνο το μικρό όνομα και όχι το επίθετο. Είναι bug ή κάτι δεν κατάλαβα όσον αφορά την επισήμανση των επαφών που γιορτάζουν;
DJ_Duker Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Ωραία εφαρμογή παιδιά! Δέχεστε προτάσεις; Αν ναι, έχω τα εξής: - Σε άλλη παρόμοια εφαρμογή, βρίσκω ιδιαίτερα βολικό που στο widget επισημαίνει αν έχω επαφή που γιορτάζει με ένα σημαδάκι, όπως επίσης εμφανίζει και τις αυριανές (οκ το δεύτερο ας πούμε ότι είναι δευτερεύον. Αν το βάλετε πάντως, βάλτε το με μικρότερη γραμματοσειρα για να μη "μπουκώνει" το widget)). Θα ήταν καλό να βάλετε κάτι παρόμοιο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μπω στην εφαρμογή για να δω αν έχω επαφές που γιορτάζουν. - Στο δικό σας πάλι, μου αρέσει το μικρό ημερολογιάκι δίπλα στα ονόματα, αλλά θα προτιμούσα και σε αυτό αλλά και στα ονόματα να μην βάζατε γκρίζα γραμματοσειρά γιατί μου φαίνεται θαμπό δίπλα στα άλλα widget με τα solid άσπρα γράμματα. Εννοείται ότι κρατάμε το transparency στο background (έστω και σαν επιλογή, όπως προτείνει ο nikoskon). - Σήμερα μου έβγαλε μέσα στην εφαρμογή μια επαφή μου που γιορτάζει, αλλά πατώντας πάνω της μου έβγαλε "επαφή χωρίς τηλέφωνο". Επίσης εμφάνισε μόνο το μικρό όνομα και όχι το επίθετο. Είναι bug ή κάτι δεν κατάλαβα όσον αφορά την επισήμανση των επαφών που γιορτάζουν; Φυσικά και δεχόμαστε προτάσεις Αυτός είναι και ο σκοπός άλλωστε του post στο φόρουμ, για να πάρουμε feedback και να βελτιώσουμε την εφαρμογή. Στο σημερινό update σε 1.1.0 προσθέσαμε notification. Αν έχεις μια επαφή που γιορτάζει εκείνη τη μέρα, το πρωί στις 11 θα σου πετάξει notification για να το δεις. Αυτό για το σημαδάκι που λες δεν είναι άσχημο, θα το σκεφτούμε Κάνε μου μια χάρη λίγο γιατί εμείς δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα σαν αυτό που αναφέρεις. Κάνε ένα edit στην επαφή που αναφέρεις και δες μπας και το επίθετο είναι σε κάποιο άλλο πεδίο (π.χ. ψευδώνυμο). Το ίδιο και για το τηλέφωνο. Και σε τι κινητό/rom αναφερόμαστε; Thanx a lot και πάλι. Τέτοιες μικρολεπτομέριες ξεφεύγουν από το testing που του κάνουμε
arxaggelos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Φυσικά και δεχόμαστε προτάσεις Αυτός είναι και ο σκοπός άλλωστε του post στο φόρουμ, για να πάρουμε feedback και να βελτιώσουμε την εφαρμογή. Στο σημερινό update σε 1.1.0 προσθέσαμε notification. Αν έχεις μια επαφή που γιορτάζει εκείνη τη μέρα, το πρωί στις 11 θα σου πετάξει notification για να το δεις. Αυτό για το σημαδάκι που λες δεν είναι άσχημο, θα το σκεφτούμε Κάνε μου μια χάρη λίγο γιατί εμείς δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα σαν αυτό που αναφέρεις. Κάνε ένα edit στην επαφή που αναφέρεις και δες μπας και το επίθετο είναι σε κάποιο άλλο πεδίο (π.χ. ψευδώνυμο). Το ίδιο και για το τηλέφωνο. Και σε τι κινητό/rom αναφερόμαστε; Thanx a lot και πάλι. Τέτοιες μικρολεπτομέριες ξεφεύγουν από το testing που του κάνουμε Λοιπόν άργησα λίγο αλλά έπρεπε να ελέγξω κάποια πράγματα, και στο μεταξύ η επαφή που γιόρταζε εξαφανίστηκε γιατί...άλλαξε η μέρα Στην προχθεσινή επαφή (Διονύσης) όπως είχα πει, έβγαζε ότι γιορτάζει, αλλά όταν πατούσα να κάνει κλήση έβγαζε το μήνυμα "επαφή χωρίς τηλέφωνο", ενώ υπάρχει τηλέφωνο κανονικά. Σήμερα (Άρης) δεν έβγαζε καν ότι γιορτάζει, και με πειραματισμό διαπίστωσα ότι το βγάζει μόνο εάν το 'Αρης είναι στο πεδίο "μικρό όνομα". Έχουμε δύο περίεργα: - 1ον, και το όνομα του Διονύση είναι αναάποδα, δηλ. το μικρό όνομα είναι καταχωρημένο στο πεδίο "επίθετο", αλλά εκεί έβγαλε ειδοποίηση - 2ον, Στον Άρη έβγαλε την επαφή που γιορτάζει μόλις άλλαξε θέση στο όνομα και το επώνυμο, και έκανε κανονικά την κλήση όταν πάτησα επάνω (καλό για τον Αρη, κακό για τον Διονύση) Αυτά από εμένα. Επίσης, η ειδοποίηση είναι καλή φάση, αλλά ένα απλό σημαδάκι πάνω στην επαφή είναι διακριτικό και μένει εκεί όλη μέρα. Γνώμη μου, να βάλετε και τα δύο, και μια επιλογή on/off για την ειδοποίηση Επίσης θα προτιμούσα όταν πατάμε να κάνει κλήση της επαφής που γιορτάζει, θα προτιμούσα αντί να κάνει κατευθείαν κλήση, απλά ν μου ανοίγει την επαφήγια να μπορώ να επιλέξω αν θα καλέσω σπίτι, κινητό, δουλειά, κλπ. Τέλος, την χθεσινή γιορτή δεν μου την εμφάνισε. Όχι ότι έχω κανέναν Φλώρο να του ευχηθώ, απλά έχω τα δύο εορτολόγιο δίπλα δίπλα για να κάνω τη σύγκριση, και το άλλο από ότι φαίνεται βγάζει και μερικές παραπάνω γιορτές. Το κινητό μου είναι Galaxy S με την μαμίσια, αγνή και αμόλυντη JG1 του Γερμανού. Αν θέλετε να ελέγξω κάτι άλλο, πες μου. Και πάλι καλή συνέχεια και μποράβο για τον κόπο σας. Η εφαρμογή είναι πολύ αξιόλογη και αν λυθούν τα bugs θα την προτιμήσω.
arxaggelos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 παρόλο που το νήμα δεν έχει απαντήσεις εδώ και κάποιο καιρό, ήθελα να πω ότι χαίρομαι πολύ που τα παιδιά που δουλεύουν την εφαρμογή βγάζουν συνεχώς αναβαθμίσεις και βελτιώσεις. Όχι, ούτε τους ξέρω ούτε τα παίρνω από αυτούς, απλά είναι πολύ θετικό που ασχολούνται κανονικά και λαμβάνουν σοβαρά τα σχόλια. Να σημειώσω επίσης ένα bug για το οποίο ΔΕΝ ευθύνεται η εφαρμογή: ορισμένες φορές δεν εμφανίζονται οι «επαφές που γιορτάζουν». Ανακάλυψα ότι για αυτό ευθύνεται η καταχώριση των επαφών, όπως είχε γίνει στο w810i μου αρχικά, και κατόπιν οι επαφές περάστηκαν όπως ήταν στο SGS. Στο w810i όπου είχε χρησιμοποιηθεί T9 για την καταχώριση των επαφών με ελληνικά κεφαλαία, ορισμένοι χαρακτήρες περάστηκαν ως αγγλικοί, ακόμη κι αν το όνομα έδειχνε και διαβαζόταν ως ελληνικό. Πχ στο όνομα ΧΡΥΣΟΥΛΑ, που είχε καταχωρηθεί με Τ9, κάποιο από τους χαρακτήρες Χ,Ρ,Ο,Υ,Α (ή και όλοι) στην πραγματικότητα ήταν αγγλικοί. Το αποτέλεσμα ήταν το εορτολόγιο στο SGS να μην τους αναγνωρίζει σύμφωνα με τα ονόματα στη βάση δεδομένων του, και να λέει ότι δεν γιορτάζει κανένας. Με μία απλή μετονομασία, με το πληκτρολόγιο στα ελληνικά και χωρίς Τ9 αυτή την φορά, εμφανίστηκε αμέσως στους εορτάζοντες
DJ_Duker Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Eυχαριστούμε Αρχάγγελε για τα καλά σου λόγια. Θα μπορούσε να επεκταθεί η αναζήτηση στα ονόματα ώστε να περιλαμβάνει και τέτοια περιστατικά που αναφέρεις απλά δε το κάνουμε για τον εξής απλό λόγο. Ήδη οι πίνακες που ψάχνει όταν υπάρχει μια επαφή που γιορτάζει είναι αρκετοί (ελληνικοί, greeklish, άτονοι, τονισμένοι κτλ) για αυτό και καθυστερεί λίγο να εκκινήσει η εφαρμογή σε παλαιότερες συσκευές. Αν επεκταθούμε ώστε να πιάσουμε κ όλες τις περιπτώσεις θα έχουμε βέβαια καλύτερο ίσως αποτέλεσμα, αλλά η εφαρμογή θα κάνει πολύ πιο πολύ ώρα loading, κάτι που δε το θελουμε. Τώρα βέβαια αν δεχθούμε πολλές τέτοιες επισημάνσεις, κάτι θα κάνουμε κ για αυτό, αλλά για την ώρα γράφοντας τις επαφές όπως θα έπρεπε να είναι γραμμένες, εμφανίζονται κανονικά Y.Γ. σόρυ και για την καθυστερημένη απάντηση αλλά λόγω γιορτών δεν είχα τον χρόνο να μπαίνω παντού
nikoskon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Επανέρχομαι με τα βελάκια, αφού scrollable widget υπάρχουν θα βόλευε αν τα βελάκια του widget αφενός μεν τα τοποθετούσατε στην μέση του ύψους του widget και όχι εκεί κάτω που είναι(φαίνονται αποκκομένα, δε "δένουν" με το σύνολο, είναι ασύμμετρα σε σχέση με το ορθογώνιο widget) και αφετέρου δε, είτε με οριζόντιο είτε με κάθετο scroll στο widget, να αλλάζει η μέρα. Καλή χρονιά να έχετε!
arxaggelos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Eυχαριστούμε Αρχάγγελε για τα καλά σου λόγια. Θα μπορούσε να επεκταθεί η αναζήτηση στα ονόματα ώστε να περιλαμβάνει και τέτοια περιστατικά που αναφέρεις απλά δε το κάνουμε για τον εξής απλό λόγο. Ήδη οι πίνακες που ψάχνει όταν υπάρχει μια επαφή που γιορτάζει είναι αρκετοί (ελληνικοί, greeklish, άτονοι, τονισμένοι κτλ) για αυτό και καθυστερεί λίγο να εκκινήσει η εφαρμογή σε παλαιότερες συσκευές. Αν επεκταθούμε ώστε να πιάσουμε κ όλες τις περιπτώσεις θα έχουμε βέβαια καλύτερο ίσως αποτέλεσμα, αλλά η εφαρμογή θα κάνει πολύ πιο πολύ ώρα loading, κάτι που δε το θελουμε. Τώρα βέβαια αν δεχθούμε πολλές τέτοιες επισημάνσεις, κάτι θα κάνουμε κ για αυτό, αλλά για την ώρα γράφοντας τις επαφές όπως θα έπρεπε να είναι γραμμένες, εμφανίζονται κανονικά Y.Γ. σόρυ και για την καθυστερημένη απάντηση αλλά λόγω γιορτών δεν είχα τον χρόνο να μπαίνω παντού no problem φίλε μου. Όσο για το bug που ανέφερα, εννοείται ότι είναι προτιμότερο να εκκινεί πιό γρήγορα η εφαρμογή. Στην τελική, πιστεύω ότι είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς ΟΛΟΥΣ τους πιθανούς τρόπους εισαγωγής ενός ονόματος, οπότε κι εγώ στη θέση σας αυτό θα έκανα. ΄Αλλωστε το bug το ανέφερα ως προβληματάκι του T9 σε SE, προς όλους τους ναυτιλομένους, και όχι για την εφαρμογή. keep it up
DJ_Duker Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Για όσους έχουν κατεβάσει την εφαρμογή και θέλουν να ενημερώνονται, φτιάξαμε blog για να μπορείτε να σχολιάζετε κάθε update και να προτείνετε ό,τι θέλετε εύκολα και άνετα: ganDevs blog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.