nicker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Θα ήθελα να φτιάξω κάποιο απλό site για ένα κατάστημα με νυφικά-βαπτιστικά το όποιο θα περιέχει αρκετές φωτογραφίες. Γνωρίζω αρκετά καλά HTML και CSS και θα είναι το πρώτο μου site. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω joomla, wordpress ή drupal. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ποιο από τα 3 cms να προτιμήσω καθώς και να μου προτείνετε κάποιο όμορφο template (ακόμη και με πληρωμή) για site που έχουν photo albums.
Xenobius Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Καταρχήν να σε ενημερώσω ότι joomla και wordpress χρησιμοποιούν php, οπότε το μόνο που θα σε βοηθήσει απο τις γνώσεις σου είναι το Css. Τώρα, η joomla θέλει πολύ κόπο την πρώτη φορά μέχρι να καταλάβεις πώς παίζουν τα πράγματα. Συνήθως η πρώτη φορά δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα αν δεν έχεις ξαναπαίξει με php. Όχι πώς εδώ θα χρειαστεί να γράψεις κώδικα, απλά η γνώση php το κάνει λίγο πιο...αναίμακτο. Μετά την πρώτη φορά, απλά κυλάει εύκολα. To κακό για σένα είναι οτι πρέπει να εγκαταστήσεις database, οπότε αν δεν το έχεις ξανακάνει ίσως σου πάρει χρόνο να μάθεις νέα πράγματα. το wordpress ίσως σου φανεί πιο εύκολο. Μάλιστα μπες στο wordpress.com φτιάξε ένα account και είσαι έτοιμος να παίξεις (δεν θα χρειαστεί για αρχή να εγκαταστήσεις databases). Αν έχεις δουλέψει στο παρελθόν κάποιο blog (έστω blogspot) θα σου φανεί αρκετά οικείο και με πολλές χρήσεις. Πάντα όμως θέλει δουλειά για να φανεί πιο επαγγελματικό. Για drupal δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, δεν έχω πολυπαίξει... Templates να αγοράσεις υπάρχουν παντού, μπορείς να ψάξεις templatemonster, rockettheme και πολλά άλλα... Αν θες πάντως μια γνώμη αφού ξέρεις καλά html και css, βρες ένα ωραίο html template και παίξε λίγο με το lightbox που έχει να προσθέσεις απλές gallery χωρίς κόπο. Για free templates (νόμιμα πάντα)εγώ κοιτάω συνήθως και στον Arcsin αλλά θα βρεις γενικά αρκετά στο google. Τέλος, θυμήσου ότι ο χώρος που πρέπει να έχεις (hosting) πρέπει να είναι δυναμικός για joomla,wordpress,drupal και όχι στατικός που είχες για html-css μόνο. Ελπίζω να βοήθησα!
nicker Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Με βοήθησες πάρα πολύ. Ξέρω μερικά πράγματα κι από PHP,mySQL άλλα όχι σε καλό επίπεδο ακόμη για να το αναφέρω. Θα ψάξω για το lightbox που μου είπες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.