datanet Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα! Εχω ενα εσωτερικο δισκο SATA2 για αποθηκευση δεδομενων κ δεν θελω να τον εχω στο ρευμα συνεχεια. Δεν θελω να τον κανω 'εξωτερικο' με καποια θηκη, γιατι θελω οσο το δυνατον μεγαλυτερη ταχυτητα! Οποτε σκεφτομαι να ειναι συνεχεια μεσα στο κουτι, συνδεμενος με τα καλωδια του και απλα να εχω ενα διακοπτακι που θα παρεμβαλλεται στο καλωδιο του ρευματος κ να τον ανοιγοκλεινω οταν θελω. Οταν προκειται να τον "κλεισω", φυσικα θα κανω το 'safely remove' και μετα τον διακοπτη. 1) Τι λετε θα υπαρχει καποιο προβλημα? 2) Μπορει να γινεται αυτο οταν ειναι το PC σε λειτουργια? 3) Αν δεν ισχυει το (2), μπορω να κανω shutdown το pc, και μετα να παταω το διακοπτη ή πρεπει να κλεινω κ το τροφοδοτικο πριν πατησω το διακοπτακι?
karetsos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 υπάρχουν εσωτερικά "κουτια" μεσα στα οποια μπαινει ο δισκος και μπορεις να τον απενεργοποιεις/ενεργοποιεις εν θερμω με κουμπί, αν ειναι συνδεδεμενος με AHCI στην μητρική και δεν χάνεις καθόλου σε ταχύτητα
datanet Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 ευχαριστω φιλε για την απαντηση, αλλα δεν θελω με θηκη. Αυτο που ειπα με το διακοπτακι γινεται?
datanet Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Καμια γνωμη ????????? Επειδη ειπε ενας φιλος να βαλω τον διακοπτη ατην γειωση, παρατηρησα οτι εχει 2 γειωσεις το καλωδιο που τροδοδοτει με ρευμα τον σκληρο. Σε ποια απο τις 2 γειωσεις να βαλω τον διακοπτη? Με τι ταση δουλευει ο σκληρος δισκος? με +5V ή +12V ?
kondoras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό που σου λέει πιο πάνω ο Karetsos δεν είναι θήκη, αλλά κάτι σαν "συρτάρι". Το τοποθετείς σε μία θέση 5,25, το συνδέεις εσωτερικά με ένα καλώδιο SATA (υποστηρίζει μέχρι SATA II) και βάζεις τον δίσκο σου μέσα σ'αυτό. Είναι εσωτερικός, αλλά όποτε θέλεις τον βγάζεις (και μπορείς να βάλεις άλλο ή τίποτα). Κοστίζει 15-20 ευρώ και εμένα μου έχει λύσει τα χέρια (έχω πάρει δύο - ένα για κάθε χέρι ). http://ecx.images-amazon.com/images/I/216GChpO4EL._SL500_AA300_.jpg
filip123go Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Κάνε αυτό με το κουτί που λένε τα παιδιά..! Είναι λίγο επικίνδυνο βάλεις διακοπτάκι στην γείωση... Ανα πάσα στιγμή, αν πάει κάτι λάθος ο σκληρός θα γίνει ψητός...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.