Προς το περιεχόμενο

βοηθεια σε ασκήσεις C

Dimitris_2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδια κατι εχω κανει.

Εχω κολησσει στην διαγραφη, ταξινομηση & ενημεροση. δεν εχουμε κανει παρομοιες ασκησεις για να τα παρω ως παραδειγμα και να κατευθυνθω. μπορει να βοηθησει καποιος;

Δημοσ.

Παιδια κατι εχω κανει.

Εχω κολησσει στην διαγραφη, ταξινομηση & ενημεροση. δεν εχουμε κανει παρομοιες ασκησεις για να τα παρω ως παραδειγμα και να κατευθυνθω. μπορει να βοηθησει καποιος;

H διαδικασία είναι η εξής, ορίζεις 2 συναρτήσεις μία που θα διαβάζει και μία που θα γράφει σε αρχείο, τον πίνακα από τις δομές που έχεις. Έτσι η πρώτη θα επιστρέφει struct* και με διαδοχικές κλήσεις της fread και realloc θα διαβάζεις τα περιεχόμενα του αρχείου σε ένα struct* μέχρι η fread να επιστρέψει τέλος αρχείου. To γράψιμο είναι σαφώς ευκολότερο αφού πρόκειται για μία λούπα που κάθε φορά θα γράφεις μία μία εγγραφή από τον πίνακα σου στο αρχείο(fwrite). Είναι κάπως hard για πρωτοετή αλλά αν το βγάλεις μετά είσαι ωραίος. Κώδικα δεν δίνω καθώς κάποτε που το έκανα ένας admin μου έριξε ένα ωραίο άκυρο σβήνοντας μου το post μου. Από τότε δεν postάρω ξανά λύση σε άσκηση, για αυτό και για τους γνωστούς άλλους λόγους.

Δημοσ.

μηπως μπορεις να βρεις αντιστοιχη ασκηση για να το δω και "εικονικα";

πανω σε ποιο ακριβως αναφερεσαι;

google για fread from file into array, ψάξου φίλε μου, δεν υπάρχει εικονική άσκηση, το google και το IDE είναι η πυξίδα σου.

Δημοσ.

Παιδια κατι εχω κανει.

Για τις λιστες; Ή στο αρχειο;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν επειδή είμαι και εγώ από την ίδια σχολή, αλλά μεγαλύτερο εξάμηνο, θα ήθελα να σου πω, ότι εάν καταφεύγετε στα forum για να σας λύσουν ασκήσεις κυρίως πρώτου εξαμήνου, τότε από το 3ο και 4ο που τα πράγματα θα γίνουν σαφώς πιο δύσκολα τότε τι θα κάνατε ? Κάθε τι στην αρχή είναι δύσκολο, αλλά με επιμονή και δουλειά κάτι μπορείς να καταφέρεις και φυσικά για τα υπόλοιπα είμαστε εμείς εδώ. Προσπάθησε λοιπόν να ξεκινήσεις το project και φυσικά να διαβάσεις τις ασκήσεις-σημειώσεις του κ.Σάββα, οι οποίες είναι πάρα πολύ καλές και καλύπτουν όλη την ύλη σας. Στα λέω πάντα φιλικά και με γνώμονα ότι και εγώ είμαι στην ίδια σχολή και ότι πέρασα από εκεί που βρίσκεσαι εσύ τώρα. Και όπως παρατήρησα post-αρες το Project αμέσως μόλις σας το έδωσαν οι καθηγητές, και επίσης αναφέρεις ότι δεν έχετε κάνει παρόμοιες ασκήσεις, θα σου πρότεινα λοιπόν να ξανά ρίξεις μια ματιά στις σημειώσεις των καθηγητών σου και να ασχοληθείς λίγο περισσότερο, αν και απ' ότι βλέπω αρκετοί φίλοι στην έχουν λύσει σχεδόν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...