Dimitris_2 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας! Με λενε Δημητρη και ειμαι 1οετης φοιτητης σε σχολη πληροφορικης. Αφορμη για την εγγραφη μου εδω ηταν 3 ασκησεις που μας εδωσε ο καθηγητης μου να κανουμε. Δεν ξερω καν απο που να ξεκινησω... Μηπως θα μπορουσε καποιος να κανει την μια ασκηση, ωστε να μπορεσω να βοηθηθω και να κανω τις αλλες δυο μονος μου (ειναι παρομοιες); Μεχρι τωρα μας εκαναν απλα και μεμονωμενα πραγματα. Αυτη ειναι η πρωτη συνθετη ασκηση που μας βαζουν και εχω χασει τη μπαλα. Το πρόγραμμα θα χρησιμοποιεί τους παρακάτω τύπους εγγραφών για να αποθηκεύσει τις πληροφορίες που είναιαπαραίτητες για το τμήμα: struct address{ char odos[16]; int noumero; }; struct foititis{ char am[7]; char onoma[11]; char epitheto[16]; struct address dieuthunsi; float mo; int fail; }; struct mathima{ char onoma[16]; char am_foithth[7]; float vathmos; }; ▪Θα υπάρχουν 2 κύρια αρχεία εγγραφών που θα αποτελούν την ΒΔ: 1. Foitites.dat: θα περιέχει τους φοιτητές του τμήματος 2. Mathimata.dat: θα περιέχει τα μαθήματα των φοιτητών του τμήματος ▪ Εκτέλεση του προγράμματος: Αρχικά θα εμφανίζει ένα Μενού στον χρήστη με τις ακόλουθες επιλογές: 1. Εισαγωγή: ο χρήστης μπορεί να εισάγει είτε φοιτητές στο αρχείο Foitites.dat ή μαθήματα φοιτητών στο αρχείο Mathimata.dat. περιορισμοί: α. ο Αριθμός Μητρώου του κάθε φοιτητή στο αρχείο Foitites.dat θα παράγεται αυτόματα & θα έχει την μορφή ΤΟ1, όπου το ΤΟ είναι κοινό για όλους & το νούμερο που ακολουθεί είναι ο αύξων αριθμός εγγραφής στο αρχείο. β. στον Μέσο Όρο & στο αριθμό μαθημάτων που χρωστάει ο φοιτητής θα εισάγονται αρχικές τιμές 0. Εάν , στη συνέχεια, ο χρήστης πατήσει 6 στο Μενού τότε θα ενημερώνονται αυτόματα. γ. όταν ο χρήστης θα καταχωρεί τον Αριθμό Μητρώου ενός φοιτητή στο αρχείο Mathimata.dat, αυτός είναι υποχρεωτικό να υπάρχει στο αρχείο Foitites.dat . 2. Εκτύπωση: ο χρήστης μπορεί να εκτυπώσει είτε το αρχείο Foitites.dat ή το αρχείο Mathimata.dat. 3. Διόρθωση: ο χρήστης μπορεί να διορθώσει τα στοιχεία οποιοδήποτε φοιτητή στο αρχείο Foitites.dat ή μόνο την βαθμολογία οποιουδήποτε μαθήματος ενός φοιτητή στο αρχείο Mathimata.dat. 4. Διαγραφή: ο χρήστης μπορεί να διαγράψει οποιαδήποτε εγγραφή του αρχείου Mathimata.dat. Δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν καταχωρημένο φοιτητή. 5. Ταξινόμηση: ο χρήστης μπορεί να ταξινομήσει το αρχείο Mathimata.dat με βάση το όνομα των μαθημάτων. 6. Ενημέρωση: ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει τις τιμές του Μέσου Όρου (mo) & των μαθημάτων που χρωστάε ι ένας φοιτητής ( fail) 7. Στατιστικά στοιχεία: ο χρήστης μπορεί να παράγει ένα αρχείο κειμένου στο οποίο θα γραφτεί για κάθε φοιτητή το όνομά του, το επίθετό του & πόσα μαθήματα χρωστάει με την ακόλουθη μορφή Επίθετο, όνομα: αριθμός_μαθημάτων Επίθετο, όνομα: αριθμός_μαθημάτων ... ▪ Ο χρήστης θα κάνει πιστοποίηση του usename και του password με εξωτερικό τρόπο. Αποδεκτά θα είναι τα παρακάτω στοιχεία: username: student password: 55 ▪ Bonus 2 μονάδων: το προγραμμά σας θα πρέπει να έχει αποθηκευμένες όλες τις συναρτήσεις που χρησιμοποιεί (πλην φυσικά της main()) στην βιβλιοθήκη sxolh.h Οποιος ενδιαφερετε να βοηθησει ας στειλει ενα προσωπικο μυνημα με την ασκηση παρακαλω
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα Δημήτρη, δε δουλεύουν έτσι τα πράγματα σε αυτό το φόρουμ. Μπορούμε να σε μάθουμε να ψαρεύεις, έτοιμα ψάρια δε δίνουμε...(το πιάνεις, έτσι Δείξε μας τι έχεις κάνει μέχρι τώρα και που έχεις κολλήσει, και θα πάρεις αμέσως την βοήθεια που θες...
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Κάνε την αρχή και εδώ είμαστε... Ξεκίνα από τα βασικά, από αυτά που ξέρεις... Όταν κολλήσεις, τσουπ, ρωτάς εδώ και παίρνεις την απάντηση... fair enough?
Dimitris_2 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 @natural fair enough αλλα να μπορουσα κιολας @thanos αν ειχα καταλαβει δεν θα εγραφα εδω
jms Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 επειδή η άσκηση για αρχάριο είναι ψιλοαπαιτητική, ο καθηγητής δεν έχει κάνει κάποιο αντίστοιχο φροντιστήριο επεξήγησης? Δεν έχει κάποιο φόρουμ για απορίες ή κάτι σχετικό? Δεν έβαλε πριν από αυτή άλλη πιο απλή άσκηση?
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Φίλος, να στο πω αλλιώς... Αν δεν προσπαθήσεις εσύ να λύσεις το πρόβλημά σου, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα το λύσουμε εμείς για σένα; Ειδικά όταν δείχνεις ότι δεν έχεις καμία όρεξη να το παλέψεις λίγο μόνος σου...χλωμό... Υ.Γ. μπορεί εν τέλει, αν και σπάνιο για το insomnia, να βρεθεί κάποιος να στη κάνει (θέλω να δω όμως τι θα κάνεις στη δεύτερη σειρά ασκήσεων)
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Η άσκηση για να λυθεί πρέπει να ξέρεις κάποια επιμέρους πράγματα : - πώς να εισάγεις δεδομένα από το πλήκτρολόγιο (με scanf ή cin κλπ) - πώς να τυπώνεις μηνύματα προς τον χρήστη, απλές μεταβλητές και δομές στην οθόνη (με printf ή cout κλπ) - να ορίζεις κάποιες δομές (ή κλάσεις) και πιθανόν πίνακες αυτών - να ανοίγεις/κλείνεις αρχεία - να καταγράφεις απλές μεταβλητές και δομές στον δίσκο Σκέψου πώς πρέπει να οργανωθεί το πρόγραμμα με βάση αυτά τα επιμέρους στοιχεία και ξεκίνα να διαβάζεις τα σχετικά τους. Οι προηγούμενες ασκήσεις που προφανώς είχες, συνήθως στοχεύουν στην εκμάθηση τέτοιων βασικών στοιχείων. Αν δεν τα ξέρεις αυτά, δεν έχει νόημα να ζητάς λύση από εδώ. Δείξε κώδικα και θα σε βοηθήσουν πολλοί σε συγκεκριμένα σημεία. Αλλά να ζητάς άμεσα την πλήρη λύση, έτοιμη, χωρίς να δείξεις καμιά προσπάθεια πάει πολύ - νοίκιασε ένα προγραμματιστή να σου την κάνει.... Ακόμη όμως και να την βρεις έτοιμη, δεν θα μπορέσεις να κάνεις τις επόμενες. Και γενικά, για ασκήσεις που είναι πιο σύνθετες παρέχεται επαρκής χρόνος από τον διδάσκοντα. Δεν τις δίνει σήμερα και τις ζητά αύριο. Πρέπει να ασχοληθείς, αυτό είναι το νόημα τέτoιων εργασιών. Και αν δεν το έκανες ως τώρα, πολύ άσχημα έκανες ! -
gtroza Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 πρόσεξα ότι "υπερψήφισα" ως "ιδιοαποψίτης", ένα ποστ του natural_sgf σε ένα άλλο θέμα αλλά ο "καταψηφισθής" απάντησε με ευγενικό τρόπο στα "σκληρά" σχόλιά μας το "σώσαμε" βέβαια "λόγω εορτών" μάλλον σκέφτομαι μήπως η "ανάγκη" μας για "διάλογο" μπορεί να έχει πιό "εποικοδομητικό" χαρακτήρα, δεν υπονοώ λύση αφού "γράφουμε που γράφουμε" δυστυχώς δεν ξέρω C V.I.Smirnov μεγειά την παύλα ! καλές γιορτές gtroza λόγω mac ερώτηση μαθητή οι διορθώσεις στα αρχεία γίνονται με "ενδιάμεσο" κάποιο πίνακα; . Και γενικά, για ασκήσεις που είναι πιο σύνθετες παρέχεται επαρκής χρόνος από τον διδάσκοντα. για πρωτοετή και λίγο "μπερδεμένο", ίσως δεν είναι και τόσο επαρκής ο χρόνος για όλα αυτά συμφωνώ με jms
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 @gtroza Κάπως αργά το πρόσεξες ! Την θέτω ως over message semantic εδώ και (πάρα) πολύ καιρό.... -
Directx Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας! Με λενε Δημητρη και ειμαι 1οετης φοιτητης σε σχολη πληροφορικης. Αφορμη για την εγγραφη μου εδω ηταν 3 ασκησεις που μας εδωσε ο καθηγητης μου να κανουμε. Δεν ξερω καν απο που να ξεκινησω... Μηπως θα μπορουσε καποιος να κανει την μια ασκηση, ωστε να μπορεσω να βοηθηθω και να κανω τις αλλες δυο μονος μου (ειναι παρομοιες); Μεχρι τωρα μας εκαναν απλα και μεμονωμενα πραγματα. Αυτη ειναι η πρωτη συνθετη ασκηση που μας βαζουν και εχω χασει τη μπαλα. Οποιος ενδιαφερετε να βοηθησει ας στειλει ενα προσωπικο μυνημα με την ασκηση παρακαλω Το πρόγραμμα (Β.Δ.) δεν είναι δύσκολο, θέλει δουλίτσα όμως για να γίνει. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι κάποιος έχει αναρτήσει τουλάχιστον τον κώδικα του μενού εδώ. Είναι ένα μικρό αλλά πρώτο βήμα. Καλή τύχη!!
gtroza Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 απάντηση στο ποστ 666/12 το είχα προσέξει κάποιος να απαντήσει στην ερώτησή μου; .
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 φαγώθηκες, δε πιστεύουμε σε θεούς και δαίμονες... (να δω τι θα σου απαντήσει ο V.I.S) :-p εσύ υιοθέτησες την '.' εγώ... †
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.