Προς το περιεχόμενο

Netgear Dgnd 3300v2 ένα κομμάτι crap router

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που παίρνω netgear στην ζωή μου και μετά από εδώ θα πάω να γράψω και στο forum τους παράπονα. Είμαι(ημουν) εδώ και 6 μήνες κάτοχος του netgear dgnd 3300. Το είχα αγοράσει για να αντικαταστήσω το zyxel που είχα και για να αναβαθμίσω το ασύρματο μου δύκτιο από g σε n που υποστήριζε το netgear. Το router το είχα χρυσοπληρώσει αφού σχετικά πανάκριβο και πιστεύα με αυτά που είχα διαβάσει ότι η netgear θα ήταν κάποια αξιόπιστη εταιρεία αλλά δυστηχώς έπεσα τελείως έξω.

Τα προβλήματα αρχισαν να εμφανίζονται με το που αγόρασα το router. Καταρχήν ποτέ δεν επανερχόταν στην σύνδεση αν έπεφτε το ρεύμα αλλά παράμενε εκτός σύνδεσης και έπρεπε να κάνω manual την επανασύνδεση. Μετά είχα διάφορα προβλήματα στην σύνδεση μου. Φοβερά αργή, συγχρονιζόταν πάντα πάρα πολύ χαμηλά και γενικά τα πάντα σερνόντουσαν. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα του provider αλλά όταν είδα την διαφορά στην σύνδεση μου με το παλιό zyxel router τότε κατάλαβα ότι τόσο καιρό το πρόβλημα ήταν καθαρά από το netgear.

Η σταγόνα που ξεχίλησε το ποτύρι ήταν η ασύρματη σύνδεση. Στα τελευταία firmware η ασύρματη σύνδεση χανόταν ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο και μόνο με restart του router επανερχόταν. Το τελευταίο ιδίως firmware που βγήκε πριν λίγες μέρες πρόσθετε και επίσημα το bug στο wireless καθώς και δίπλα στο router να καθόσουν το σήμα ήταν τόσο αδύναμο που στις συσκευές που ήθελες να συνδεθείς είχες μόλις μια γραμμή και τις περισσότερες φορές έβγαζε error στις συνδέσεις!!

Και το τελευταίο.. επειδή αλλάξαν ονομασία στο προιόν μετά το τελευταίο firmware δεν μπορείς να κάνεις πλέον downgrade σε προηγούμενο γιατί αυτή η αυτόματη ανίχνευση που έχει δεν τα αναγνωρίζει σαν επιτρεπόμενα για upgrade!!

Τι να πω κλαίω τα λεφτά μου αλλά τουλάχιστον γράφω αυτό το μύνημα για να μην την πατήσει και κανένας άλλος και δώσει ένα κάρο λεφτά για μια σαβούρα.Ποτέ ξανά για μένα netgear

Πλέον έχω βάλει το παλιό router ξανά αλλά είμαι στο ψάξιμο να βρω κάποιο καινούργιο και δεν ξέρω πλέον που να στραφώ. Ποτέ δεν περίμενα να είναι τόσο αναξιόπιστη η αγορά των router. Ψάχνω μια σοβαρή πρόταση καθώς στο σπίτι έχω ολόκληρο δύκτιο σύν τον server και πρέπει να έχω κάτι αξιόπιστο αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο τελικά.

Δημοσ.

και εγω ειχα αγορασει το ιδιο modem αλλα επειδη δεν επιανε ουτε την μιση ταχυτητα (χωρις υπερβολη) απο αυτη του γεροUSR το πηγα πισω την ιδια μερα για αλλαγη. και απλα πηρα ενα φοβερο και πανακριβο netgear router το οποιο εβαλα πανω στον γεροUSR και εχω και υψηλης ποιοτητας - ταχυτητας ασυρματο δικτυο μαζι με το ενσυρματο που προσφερει το προιον netgear που πηρα μεσω της λειτουργιας switch που εχει. καλυτερη λυση πιστευω. ετσι ακομα και αν παμε ποτε σε VDSL (χαζομαρες λεω ε?) δεν θα κλαιω τα λεφτα μου. για ποιο λογο δεν το στελνει πισω σαν ελαττωματικο? ακομα και αν το καταστημα απο οπου το αγορασες δεν το δεχτει, στειλτο κατευθειαν στην κατασκευαστρια εταιρια. κριμα να χασεις τα λεφτα σου...

Δημοσ.

Καλησπέρα ,,

Πραγματικά είσαι άτυχος ,, αυτό στο λέω γιατί θεωρώ ότι απλά ότι έπεσες σε προβληματικό router .. ως αναφορά το συγχρονισμό της adsl να ξέρεις ότι παίζουν πολλά πράγματα ρόλο και στην ίδια γραμμή router με router έχει διαφορές μέχρι και 2-3mbit έχω δεί.

Δεν ξέρω τι χρήματα θέλεις να διαθέσεις αλλά θεωρώ πολύ καλά σαν router τα drayteκ αλλά είναι λίγο ακριβά ... αν θυμάμαι καλά και η zyxel βγάζει κάποια κομμάτια με ασύρματο n.

Δημοσ.

Τώρα πλέον δεν ξέρω προς τα που θα στραφώ για την αγορά του νέου router γιατί είμαι φοβαρά επιφυλακτικός . Δεν περίμενα πάντως να υπάρχει τόσο μεγάλη σαβούρα στα router και με τέτοια εξωφρενική κοστολόγηση. Δλδ ζητάνε από 150+ για να έχεις κάποιος αξιοπρεπές router και με αυτά όμως τα λεφτά δεν είσαι και σίγουρος ότι αυτή η συσκευή θα κάνει τα βασικά που πρέπει να κάνει ένα router δλδ να διαχειριστεί ένα δύκτιο σωστά..

Δημοσ.

Μια ακόμα τεράστια διαφορά που είδα σήμερα στο zyxel είναι η απίστευτη ταχύτητα που κατεβάζει torrent. Στο σπίτι έχω έναν nasserver που κατεβάζεις συνέχεια της ώρες που δεν βρίσκομαι στον υπολογιστή. Με το netgear είχα άθλιες ταχύτητες και για να κατεβάσει ένα torrent έκανε και πάνω από 3 μέρες ακόμα και αν το αρχείο είχε μέγεθος 800mb. Φυσικά είχα κάνει όλες τις ρυθμίσεις δλδ είχα ανοξει unpn αλλά αυτό σερνόταν. Θεωρούσα μέχρι στιγμής ότι ήταν πρόβλημα του provider αλλά σήμερα είδα ότι ήταν του router. To zyxel είχε ολοκληρώσει 4 torrent μέσα σε λίγες ώρες και που το καθένα ξεπερνούσε το 1G μέγεθος!!

Μου φαίνετε θα αφήσω το zyxel μέχρι να διαλύσει. Και αυτό με τα n δύκτια είναι μεγάλος μύθος καθώς αποκλέιετε να χρειαστείς ποτέ αυτές τις ταχύτητες μια και τα mkv ακόμα και σε τέτοια ταχύτητα δεν αναπαράγονται σωστά. Τα anexB A και Dual νομίζω είναι καθαρά marketing κοροιδία, δεν προσφέρουν τπτ.

Δημοσ.

συνηθως τα netgear συγχρονιζουν και πιο ψηλα απο αλλα ρουτερ.

μπορει να εφταιγε το συγκεκριμενο.στειλτο πισω αφου ειναι σε εγγυηση να το κανουν ενα ελεγχο και γραψτους ολα

τα προβληματα που εχεις.γιατι πολυς κοσμος εχει παρει netgear και παιζουν μια χαρα.καποια μοντελα πουλανε σαν τρελλα.

απο to dgn 2000 Μεχρι τα πιο παλλα dg834.αυτο με το firmwar Που λες οτι επειδη αλλαξε μοντελο δεν το βρισκει

απο την αυτοματη ανιχνευση στο συγκεκριμενο ρουτερ μπορεις να περασεις και χειροκινητα το firmware αμα το κατεβασεις

απο το site.εκτος αν μετα το ρουτερ δεν σε αφηνει να το περασεις ουτε χειροκινητα,

και αυτο με το wireless δεν στεκει.γιατι τα Netgear επισης εχουν καλο σημα στο wireless.

b.Μπορεις να παρεις draytek vigor οπως σου ειπαν.υποτιθεται οτι ειναι οτι καλυτερο απλα ειναι λιγο πιο ακριβο.

οπως μου φαινεται και παραξενο να μην κανει reconnect.υποτιθεται οτι ειναι always on.με καλωδιο παλι πηγαινε αργα??

σε g επαιζε οκ η και σε g ειχες θεμα?

παντως γυρισε το πισω .μην χασεις τοσα λεφτα.στην χειροτερη καψτο και γυρνα το πισω αν σου κανουν νερα.

επισης κανε Port forward μην κανεις Upnp.ειναι πιο καλο το Port forward και λιγοτερο bug.τι εννοεις τα annex a b dual?

συνηθως τα Netgear δεν παιζουν και στα 2 annex.ελαχιστα ρουτερ και συνηθως ρουτερ για κλαματα που δεν εχουν να προσφερουν

κατι αλλο παιζουν και στα 2 annex.βλεπε crypto.microcom.αν επαιζε σωστα το wireless του θα μπορουσες να το κανες και

access point αντι για adsl router Να παιζει.

Δημοσ.

Λέω να μεινω με το παλιό μου zyxel μέχρι να λιώσει. Μιλάμε απίστευτες ταχυτητες download-upload συγχρονίζετε πάντα ψηλά και παρότι είναι g το wireless του παίζει με άψογη ταχύτητα, πράγματα που τα είχα ξεχάσει τόσο καιρό με το netgear. Για μένα δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάρω ποτέ στην ζωή μου netgear τα θεωρώ πλέον τελείως απαράδεκτα και για την τιμή που τα κοστολογούν. Και αν αλλάξω ξανά router θα περιμένω να βγάλει η zyel κανένα καινούργιο. Παρά τα μικρά προβλήματα που είχα παλιά μέσα στον σορό της αγοράς των router νομίζω ξεχωρίζει σαν εταιρεία. Και φυσικά δεν το ξαναρισκάρω με άλλους κατασκευαστές.

Από τι έχω αναφέρει για το netgear είχε όχι μόνο προβλήματα στον χαμηλό του συγχρονισμό και στις άθλιες ταχύτητες download-upload αλλά δεν μπορούσε καν να διαχειριστεί αρκετές συνδέσεις μαζί και να μοιράσει σωστά μεταξή των συσκευών και προγραμμάτων το bandwidth. Δλδ αν έκανες ένα απλό download κρεμούσε όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά προγράμματα. Και το κερασάκι ήταν ότι αν γινόταν μια διακοπή το router δεν μπορούσε να ξανασυγρονιστεί μόνο του αλλά μόνο manual.

Εταιρείες είναι αυτές ρε παιδιά που βγάζουν τέτοιες σαβουρές και τις κοστολογούν και όσο γουστάρουν ενώ οι συσκευές αυτές δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά?

• Super Moderators
Δημοσ.

Και αν αλλάξω ξανά router θα περιμένω να βγάλει η zyel κανένα καινούργιο.

μην ελπίζεις, το πιο πιθανό είναι να πάρεις το VDSL2 router της...

υπερβάλεις πάντως για τα netgear, για το συγκεκριμένο που έχεις δεν γνωρίζω αλλά τα DGN2000,2200 & 3500 είναι πολύ καλά routerάκια...

Δημοσ.

οτι πηρες ενα netgear το οποιο δεν ξερεις αν ειναι προβληματικο η οχι και ειναι ενα μοντελο συγκεκριμενο απο ολα που βγαζει δεν κατατασει μια εταρεια οτι ειναι αχρηστη η οτι βγαζει χαλια προιοντα.να παεις χαλια την crypto Που ολα τα 320 και 330 καηκαν να σου πω ναι.

Δημοσ.

Ναι αλλά όταν μια εταιρεία βγάζει ένα προιόν και έχει την απαίτηση να τα κοστολογεί στα 200 ευρώ κοντά και εγώ σαν καταναλωτής έχω την απαίτηση το προιόν τους να δουλεύει σωστά. Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος ποιοτικός έλεγχος βεβιασμένη κυκλοφορία και κοροίδια του καταναλωτή. Απαράδεκτο για κάποιον που θέλει να σταθεί σε ένα χώρο. Για μένα η netgear όχι μόνο έχει φάει άκυρο αλλά και γενικά έχει φάει και αρνητική διαφήμιση αν ποτέ με ρωτήσει κάποιος την γνώμη μου για τα προιόντα της.

Δημοσ.

Ναι αλλά όταν μια εταιρεία βγάζει ένα προιόν και έχει την απαίτηση να τα κοστολογεί στα 200 ευρώ κοντά και εγώ σαν καταναλωτής έχω την απαίτηση το προιόν τους να δουλεύει σωστά. Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος ποιοτικός έλεγχος βεβιασμένη κυκλοφορία και κοροίδια του καταναλωτή. Απαράδεκτο για κάποιον που θέλει να σταθεί σε ένα χώρο. Για μένα η netgear όχι μόνο έχει φάει άκυρο αλλά και γενικά έχει φάει και αρνητική διαφήμιση αν ποτέ με ρωτήσει κάποιος την γνώμη μου για τα προιόντα της.

ναι αλλα πηγαινε το πισω μηπως πραγματι εχει προβλημα.για αυτο ειναι η εγγυηση.

κοντά στα 200 euro? από που το πήρες οεο? 128 euro βλέπω ότι κάνει...

μπορει να εκανε πριν λιγο καιρο τοσο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...