Προς το περιεχόμενο

Πρόσβαση σε σύστημα ανεμιστήρα λάπτοπ

Elem J

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα φορητό υπολογιστή HP σειράς Pavilion και εχω απίστευτο πρόβλημα με τη ψύξη.Και όταν λέω προβλήμα, εννοω οτι ψύξη δεν υπάρχει!!Χρησιμοποιώ μια Hama βάση με 25cm ανεμιστήρα αλλα μερικές φορές δεν ειναι αρκετή.Προσπάθησα να αλλαξω μερικές ρυθμίσεις για την τάση του ανεμιστήρα απο το BIOS,αλλα δεν υπάρχει καμία τέτοια επιλογή. Τώρα προσπαθώ να αναγνωρισω με κάποιο πρόγραμμα, τους(ή μαλλον τον) ανεμιστήρα και να αυξησω τις αποδόσεις.Βρηκα ενα προγραμμα που λέγεται SpeedFan(έκδοση 4.42) αλλά απο οτι καταλαβαίνω δε μπορει να αναγνωρίσει τον ανεμιστήρα.Για την ακρίβεια μου εμφανίζει αυτό το παραθυρο που εχω στην εικόνα που επισυναπτεται.Καμία βοήθεια για το πως θα το χρησιμοποιησω ή για καποιο αλλο προγραμμα,ή γενικά πως θα "μπώ" στο συστημα του ανεμιστήρα?????

Ευχαριστω εκ των προτερων

post-175757-0-25955900-1292259234_thumb.jpg

Δημοσ.

Άσε φίλε έχω και εγώ laptop Hp Pavilion και οι θερμοκρασίες βαράνε κόκκινο!!! Ούτε σε εμένα αναγνωρίζει τους ανεμιστήρες και πιστεύω δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό, χωρίς να είμαι σίγουρος όμως.

Δημοσ.

Δε μπορει ρε φιλαρακι να μη γινεται τιποτα.Στο τελος θα μου καει και θα ψαχνομαι!!Παντως σου προτεινω να παρεις καμια βαση αν δν εχεις ηδη μηπως μειωθει λιγο η θερμοκρασια.

Δημοσ.

Δε μπορει ρε φιλαρακι να μη γινεται τιποτα.Στο τελος θα μου καει και θα ψαχνομαι!!Παντως σου προτεινω να παρεις καμια βαση αν δν εχεις ηδη μηπως μειωθει λιγο η θερμοκρασια.

Γίνεται.. Άνοιξε το καθάρισε τις σκόνες που έχουν συσσωρευθεί στις σχισμές και στο ανεμιστηράκι άλλαξε και θερμοαγώγιμη πάστα και θα είσαι κύριος..

Δημοσ.

Γίνεται.. Άνοιξε το καθάρισε τις σκόνες που έχουν συσσωρευθεί στις σχισμές και στο ανεμιστηράκι άλλαξε και θερμοαγώγιμη πάστα και θα είσαι κύριος..

+1

To λιγότερο που πρέπει να γίνεται σε τέτοιες ειναι ένα καλό ψέκασμα με σπρέυ ξηρού αέρα. Άνοιγμα και καθαρισμός ακόμα πιο αποτελεσματικό

Δημοσ.

+1

To λιγότερο που πρέπει να γίνεται σε τέτοιες ειναι ένα καλό ψέκασμα με σπρέυ ξηρού αέρα. Άνοιγμα και καθαρισμός ακόμα πιο αποτελεσματικό

κάτι θα κάνει και ο πεπιεσμένος αέρας.. Δες τις θερμοκρασίες του ομως.. 82 βαθμούς κελσίου.. Αυγό ψήνει..

Δημοσ.

Οκ θα προσπαθησω να το κανω.Ευχαριστω για τις συμβουλες!Παντως αφηνω ανοικτο το θεμα σε περιπτωση που πεσουν κι αλλες ιδεες...

Δημοσ.

Οκ θα προσπαθησω να το κανω.Ευχαριστω για τις συμβουλες!Παντως αφηνω ανοικτο το θεμα σε περιπτωση που πεσουν κι αλλες ιδεες...

Πρίν κάνεις οτιδήποτε κατεβάζεις το manual για το λάπτοπ σου.. Σου δείχνει με βήματα πως θα το λυσεις.. Κάλή τύχη!

Δημοσ.

Καλος ήρθες στον κλαμπ των pavillion φίλε :rolleyes: . 70-75 C σε idle ο επεξεργαστής και καμία 80 + C για την κάρτα. Πριν 1,5 χρόνο μου κάηκε η κάρτα γραφικών και στο σερβις που πήγε για να αλλαχτεί, τον κάνανε χειρότερο σε θερμοκρασίες. Σκεύφτομαι να τον ανοίξω για να αλλάξω πάστα και να κάνω καμία μόντα για να πέσει λιγο η θερμοκρασία. Διάβασε σε ένα ξένο φόρουμ ότι αν κολλήσεις μερικά κομμάτια χαλκού πάνω στο heatpipe, ρίχνει την θερμοκρασία μέχρι και 10 βαθμούς. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε πένες, αλλά εσύ μπορείς να βάλεις δύλεπταλεπτα ή πεντάλεπτα ευρώ, αφφου πρώτα τα λειάνεις με γιαλόχαρτο για να έχουν καλήτερη επαφή. Μετά τις γιορτές θα το προσπαθήσω και εγώ και θα σου πω αποτελέσματα. Αν το δοκιμάσεις πρώτος πές μου αν πέτυχες τίποτα. Καλή επιτυχία!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...