Προς το περιεχόμενο

Media-Pc για το Σαλόνι

Nightstrike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Λοιπόν ο πατέρας μου θέλει ένα pc για το σαλόνι. Γενικά δεν κάνει τίποτα βαρύ, άντε καμία φορά να κάνει video editing διακοπών, κυρίως θα το χρησιμοποιεί:

Θέλει να αλλάξει το παλιό διότι του έχει φάει ένα δυο κολλήματα ασυμβατότητας και αργεί πάρα πολύ. Είναι ένας μονοπύρηνος 5ετίας.

1)Για να ακούει μουσική και θέλει εδώ πολύ καλή ποιότητα.

2)Για να βλέπει κάνα blueray ενώ το έχει συνδέσει με hdmi στον προβολέα (5.1) Προφανώς καμία ταινία είτε streaming είτε divx (που θα του έχω φέρει εγώ :P )

3)Γενικά να μην του κολλάει σε εκνευριστικό βαθμό

4)Δεν θέλει να φαίνεται άσχημα το κουτί, συγκεκριμένα θέλει να το βάλει πάνω σε ένα έπιπλο όπου έχει και άλλα μηχανήματα και να μοιάζει με ενισχυτή. Οπότε ή μαύρο οριζόντιο κουτί ή ειδικό κουτί για το σαλόνι με custom περιεχόμενο ή έτοιμο pc με ειδικό κουτί.

Για την τιμή να πώ ότι έχει σταμπάρει αυτό της asus πού είναι στα 1000 εγώ είχα κοιτάξει για gaming pc πιο παλιά και είχα βρει με 400euro και οπότε λέω ότι ίσως μπορέσει να πέσει αρκετά μιας και δεν έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις ισχύος. Επίσης εάν πάθει κάτι το asus που είπα είναι εύκολες οι αλλαγές hardware ή είναι όλα custom και τρέχα γύρευε?

Αυτά και ότι έχω ξεχάσει να μου το πείτε!

Δημοσ.

Αν ενδιαφέρεται για custom λύση htpc και όχι έτοιμη, με αυτά τα χρήματα (του asus) φτιάχνει πολύ καλό μηχάνημα με πολύ καλά components και κουτί. :)

Eπιπλέον αν κινηθεί σε custom λύση προτείνω πλατφόρμα AM3 της AMD με κάποιον Athlon X3 ή Athlon X4 που είναι κατα γενική ομολογία κρύοι cpu's.

Τέτοια κουτιά έχουν θέμα με το airflow και κατα συνέπεια με τις Θερμοκρασίες. :)

Δημοσ.

Δες τα κουτιά της silversone, στιβαρά και brushed aluminum ταιριάζουν συνήθως σε ένα όμορφο rack.

Γενικά Φτιάξε το μόνος σου: Μια mobo ~100 euro, cpu διπύρηνο ή κάποιο οικονομικό 4πυρινο, 4 (ή και 2) GB RAM, ένα ssd, ενα bluray , άντε και μια κάρτα γραφικών <100ευρώ τελευταίας γενιάς για να παίζει και όλα τα φορμά ήχου του blu ray (αν και μπορεί να βολεύεσαι με ενσωματωμένη).

Δες επίσης και τα τελείως αθόρυβα-παθητικά τροφοδοτικά της Silverstone. Εαν σε απασχολεί ο θόρυβος υποχρεωτικά και κατάλληλη ψήκτρα επεξεργαστή καθώς και αντικατάσταση των όποιον ανεμιστήρων του κουτιού με καλής ποιότιτας λ.χ. noiseblocker, noctua.

Δημοσ.

Ναι αλλά είναι atom. Δεν μου γεμιζαν ποτέ το μάτι <_<

Γενικά εγώ σκεφτόμουν σε κάτι custom εάν είχατε suggestions, που να είναι καλύτερο σε χρήματα-αντάξιο σε απόδοση με τον asrock των 1000euro που postara.

Δημοσ.

Ειναι 2πυρηνος Atom, αυτο τον βοηθαει (παρα) πολυ!

Οπως επισης και η NVIDIA -> εχει 1080 για πλακα B)

Περα απο τις (δικαιολογημενες ή οχι) προκαταλήψεις,

για light χρηση δε θα καταλαβεις σχεδον τη διαφορα.

Σα να εχεις καποιον Ε5200 και του απενεργοποιησεις τον ενα πυρηνα,

ποσοι χρηστες σε απλη-καθημερινη χρηση θα καταλαβουν τη διαφορα?

Δημοσ.

Ναι αλλά είναι atom. Δεν μου γεμιζαν ποτέ το μάτι <_<

Γενικά εγώ σκεφτόμουν σε κάτι custom εάν είχατε suggestions, που να είναι καλύτερο σε χρήματα-αντάξιο σε απόδοση με τον asrock των 1000euro που postara.

Σου προτείνω λοιπόν μια custom λύση:

Case: Antec Fusion Remote Black Media Center Case 170,00 ευρώ

REVIEW

Cpu: Athlon II X3 445 3,1 Ghz 68,00 ευρώ

Mobo: Asus AM3 M4A88TD-M EVO/USB3 97,00 ευρώ

Cpu cooler: Alpenfohn Panorama Heatpipe CPU Cooler 120mm 29,00 ευρώ

(Για να απαλλαγείς απο τον ενοχλητικό θόρυβο του stock cooler στις υψηλές στροφές και γενικότερα για χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας).

Ram: Corsair XMS3 - Xtreme 4GB DDR3 Non ECC CL9 1333MHz 50,00 ευρώ

Gpu: ATI Radeon HD5750 1GB DDR5 Dual DVI HDMI DP (Passive) 134,00 ευρώ

(Μπορείς να πάς και σε οικονομικότερη λύση αλλά passive = αθόρυβη)

Solid SD: OCZ Vertex 2 Series 60GB SSD 109,00 ευρώ

Hard D: Samsung 1TB SpinPoint F3 58,00 ευρώ

Βlueray- dvd/rw: LG Blu-ray/DVD recorder BH10LS30 98,00 ευρώ

Psu: Be Quiet Power Supply 400W 80+ 71,00 ευρώ

(Υπάρχουν και οικονομικότερες λύσεις αλλά το συγκεκριμένο αν σε ενδιαφέρουν τα χαμηλά επίπεδα θορύβου).

Σύνολο: 884,00 ευρώ (~ 900,00 χονδρικά με τα μεταφορικά)

Με την παρούσα σύνθεση θα μπορείς εκτός των άλλων (αν σε ενδιαφέρει) να παίζεις πότε - πότε και κάποιο νέο game σε ανάλυση 1680x1050 χωρίς κανένα πρόβλημα. :)

Δημοσ.

@lionheart ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, βρήκα πολύ καλά tips που δεν είχα σκεφτεί όπως ο θόρυβος :D

Γενικά μπας και κόψουμε:

1)ο ssd από ότι έχω καταλάβει δεν θα βοηθήσει και τόσο, έχεις εμπειρία εάν σου χρησιμεύει?

2)Το κουτί το έβαλες γιατί έχει κάτι συγκεκριμένο? ίσως μπορούσε να πέσει -70, αλλά εάν αξίζει τότε οκ. (τον ήχο τον χειρίζεται μέσα από τον κεντρικό ενισχυτή.)

3)400W φτάνουν?

αυτά αλλά κατά τα άλλα κάπου εκεί από ότι κατάλαβα η τιμή και γενικά παίζουν μικρά πραγματάκια, δηλαδή εάν θα πας σε amd ή σε Intel κ.τ.λ...

Δημοσ.

@lionheart ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, βρήκα πολύ καλά tips που δεν είχα σκεφτεί όπως ο θόρυβος :D

Γενικά μπας και κόψουμε:

1)ο ssd από ότι έχω καταλάβει δεν θα βοηθήσει και τόσο, έχεις εμπειρία εάν σου χρησιμεύει?

2)Το κουτί το έβαλες γιατί έχει κάτι συγκεκριμένο? ίσως μπορούσε να πέσει -70, αλλά εάν αξίζει τότε οκ. (τον ήχο τον χειρίζεται μέσα από τον κεντρικό ενισχυτή.)

3)400W φτάνουν?

αυτά αλλά κατά τα άλλα κάπου εκεί από ότι κατάλαβα η τιμή και γενικά παίζουν μικρά πραγματάκια, δηλαδή εάν θα πας σε amd ή σε Intel κ.τ.λ...

Eπειδή έβαλες σαν όριο τα 1000 ευρώ (βασιζόμενος στην έτοιμη λύση της asrock που παρέθεσες) γιαυτό κοίταξα να βάλω στην σύνθεση ποιοτικά και καλά components που σαν σύνολο είναι πιστεύω καλύτερο απο την λύση της asrock. (και ~ 100 ευρώ φθηνότερο. :P)

Τον vertex 2 τον αγόρασα χτές :P αλλά έχω και άλλον ένα ocz agility 2.

Με τον ssd θα δείς τρομερή διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης των παραθύρων καθώς και στο φόρτωμα / εγκατάσταση προγραμμάτων σε σχέση με τους αντίστοιχους μηχανικούς. Η τιμή τους πριν κάποιο καιρό ήταν κάπως απαγορευτική αλλά πλέον πέφτουν και θα πέσουν και άλλο.

Εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να τον συμπεριλάβεις αλλά αν σκοπεύεις να διαθέσεις ένα τόσο σεβαστό ποσό, θεωρώ πώς πρέπει να μπεί.

Aπο κεί και πέρα. Εφόσον το κουτί θα μπεί στο Σαλόνι θεωρώ πως πρέπει να είναι καλό, ποιοτικό και όμορφο. Μάλιστα το μεγαλύτερο μοντέλο Antec fusion remote max το έχω και εγώ στο Σαλόνι. (Αν παρατηρήσεις έχουν μια εμφάνιση που φέρει σε ενισχυτή. :P)

Μπορείς να πάρεις εννοείται και οικονομικότερο κουτί απο αυτό. Είπαμε όλα θέμα χρημάτων.

Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος απο το antec μου και εκτός της ποιοτητας κατασκευής έχει και άλλα καλά χαρακτηριστικά όπως και αυτό που σου προτεινα (το remote black).

Συγκεκριμένα, οι ανεμιστήρες εξαγωγής στο πλάι έχουν ρυθμιστή ταχύτητας (tri cool) και επιλέγεις που το θέλεις απο θέμα θορύβου. Έχει φίλτρα σκόνης στις μπροστά γρύλιες εισαγωγης αέρα, δλδ δεν γεμίζει ευκολα σκόνη εξαιτίας της κίνησης του aiflow. Έχει absorbers απο καουτσούκ στις θέσεις των σκληρών για να μην ακούγονται τριγμοί. Έχει Οθόνη πληροφοριών / χειριστήριο. (Βολικό σαν media center που προορίζεται). Έχει ξεχωριστά διαμερίσματα, τροφοδοτικού, μητρικής, σκληρών. Έχει πρόσοψη απο brushed aluminium, κλπ κλπ.

Όσο αφορά το τροφοδοτικο, τα 400W του Bequiet είναι υπεραρκετα για το εν λόγο σύστημα και το συγκεκριμένο είναι πολύ ποιοτικό / αθόρυβο και 80+ efficiency.

Η κάρτα όπως εξήγησα, είναι αρκετά δυνατή για να παίζει καποιος τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών με καλές αναλύσεις ενώ λόγω της παθητικής ψύξης είναι εντελώς αθόρυβη. Μάλιστα οι 5750 είναι κρύες καρτούλες και δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με θερμοκρασίες.

Αυτά είχα να προσθέσω. Εννοείται φυσικά ότι η σύνθεση όπως σου εξήγησα μπορεί να βγεί και φθηνότερη με τις κατάλληλες αλλαγές / τροποποιήσεις. :)

Δημοσ.

@lionheart

ναι βασικά για τα games δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου, αλλά οι 5750 είναι και οι Low end από τις ati έτσι δεν είναι? Γενικά από ότι βλέπω εκεί θα πάει άντε να πάει στα 800 χωρίς ssd. Να σου πω το κουτί μου φαινόταν ακριβό, αλλά σε αυτήν την κατηγορία είναι όλα ακριβά από ότι βλέπω. Οπότε είμαι μεταξύ της σύνθεσης σου περίπου και του έτοιμου asrock.

Είχε κανείς εμπειρία από αυτά τα μηχανηματάκια τα έτοιμα? Σε θέμα servis θα είναι φαντάζομαι σαν να σου χαλάει το laptop ε?

Δημοσ.

[Μολονoτι φαινεται να 'χεις αποφασισει] εξέτασε λιγο αν πραγματικα χρειαζεσαι αυτα.

Η λυση του μικρου Asrock προσωπικως με εχει βολεψει στο μεγιστο βαθμο,

και σε 2 ακομη περιπτωσεις φιλων, που το προτεινα, ηταν ενθουσιασμενοι

-οχι απλως ικανοποιημενοι- μα ηθελαν εκεινα ακριβως, που αυτο παρεχει.

Προσφερθηκα, τους δανεισα το δικο μου για να το δοκιμασουν απο 1 εβδομαδα,

και πριν καν συμπληρωθει = τη 2η-3η ημερα πηγαν και το αγορασανε κανονικα :lol:

Γνωριζαν ομως ηδη, οτι δεν χρειαζοντουσαν π.χ. ενα 4πυρηνο συστημα,

αλλα κατι μικρο, φορητο, αθορυβο και με αστεια καταναλωση ρευματος.

Αν ειχαν επιπλεον αναγκες, (εννοειται πως) θα τους προτεινα κατι σε Ι3.

Δημοσ.

[Μολονoτι φαινεται να 'χεις αποφασισει] εξέτασε λιγο αν πραγματικα χρειαζεσαι αυτα.

Η λυση του μικρου Asrock προσωπικως με εχει βολεψει στο μεγιστο βαθμο,

και σε 2 ακομη περιπτωσεις φιλων, που το προτεινα, ηταν ενθουσιασμενοι

-οχι απλως ικανοποιημενοι- μα ηθελαν εκεινα ακριβως, που αυτο παρεχει.

Προσφερθηκα, τους δανεισα το δικο μου για να το δοκιμασουν απο 1 εβδομαδα,

και πριν καν συμπληρωθει = τη 2η-3η ημερα πηγαν και το αγορασανε κανονικα :lol:

Γνωριζαν ομως ηδη, οτι δεν χρειαζοντουσαν π.χ. ενα 4πυρηνο συστημα,

αλλα κατι μικρο, φορητο, αθορυβο και με αστεια καταναλωση ρευματος.

Αν ειχαν επιπλεον αναγκες, (εννοειται πως) θα τους προτεινα κατι σε Ι3.

"τρέχει" άνετα αυτά που είπα παραπάνω? Γενικά απλά φοβάμαι να πάω σε πιο χαμηλό επεξεργαστή όχι ότι είμαι σίγουρος :D

Δημοσ.

Βασικα το καλυτερο θα ηταν αν μπορουσες να το δοκιμασεις και εσυ :lol:

Οσα αναφερεις ανετα, με/στο encoding υπαρχει σαφως μια υστερηση,

δεν ειναι ομως αυτο το pc, στο οποιο θα κανουμε encoding video.. :unsure:

- - - - - - - - - - - - - - -

Και καποια benchmarks, που ελπιζω να σε βοηθησουν,

το maximum* που μπορεις να εχεις, απο τον Dual 330:

ion330cpu.th.gif

Εαν λοιπον σε cpu, χρειαζεσαι extra απο αυτο, ΔΕΝ πας σε Atom...

*Ειναι overclocked -απο stock 1.6GHz- οποτε παραπανω δεν εχει :P

Και ενα ακομη benchmark, memory αυτη τη φορα, παλι απο Everest:

ion330memory.th.gif

Δημοσ.

@lionheart

ναι βασικά για τα games δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου, αλλά οι 5750 είναι και οι Low end από τις ati έτσι δεν είναι? Γενικά από ότι βλέπω εκεί θα πάει άντε να πάει στα 800 χωρίς ssd. Να σου πω το κουτί μου φαινόταν ακριβό, αλλά σε αυτήν την κατηγορία είναι όλα ακριβά από ότι βλέπω. Οπότε είμαι μεταξύ της σύνθεσης σου περίπου και του έτοιμου asrock.

Είχε κανείς εμπειρία από αυτά τα μηχανηματάκια τα έτοιμα? Σε θέμα servis θα είναι φαντάζομαι σαν να σου χαλάει το laptop ε?

Bασικά και η μητρική που σου πρότεινα απο μόνη της μπορεί να διαχειριστεί άνετα προβολή HD περιεχομένου. Όσο αφορά την κάρτα που έβαλα στην σύνθεση, η 5750 είναι ιδανική κάρτα για media centers, τόσο για προβολή HD περιεχομένου όσο και για να μπορεί να διαχειριστεί με άνεση και πιο βαριές εφαρμογές 3D όπως είναι τα games. Eπιπλέον η συγκεκριμένη σειρά είναι και ιδιαίτερα κρύα σαν κάρτα πράγμα που απο μόνο του την κάνει ιδανική για κουτιά με μειωμένο airflow (media centers) ενώ έχει και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση για αυτά που προσφέρει.

Απο έτοιμες λύσεις δεν γνωρίζω ιδιαίτερα καθώς ουδέποτε πήρα. Απο την άλλη προτιμώ τις custom λύσεις, ιδιαίτερα σε αυτή την κατηγορία χρημάτων. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...