Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες επεξεργαστή.

St4lker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω την βοήθειά σας συμφορουμίτες!

Μόλις έβαλα τα Ultra quiet καλώδια στην ψύκτρα μου (NH-D14). Επεξεργαστής = AMD Phenom II x2 550 @ 3.6

Ενώ το CoreTemp μου δείχνει 28 βαθμούς όταν παιζω BFBC2, το Ai Suite της ASUS μου δείχνει 37-38.

Τώρα σε idle μου δείχνει το μεν 25 και το άλλο 35.

Το 35 μου φαίνεται πιο λογικό, αλλα απ'οτι έχω διαβάσει κατα καιρούς όλοι τρέχουν το CoreTemp για τις θερμοκρασίες.

Help? :D

Δημοσ.

Το CoreTemp δε το είχα ποτέ και δε μπορώ να πω κάτι, αλλά το HWMonitor (που το έχω χρόνια) συμφωνεί με την θερμοκρασία του προγράμματος της ASUS, 33 βαθμούς δείχνουν και τα δύο...

Απλά ίσως το coretemp διαβάζει άλλους αισθητήρες, τι να πω? Το ΒΙΟS τι θερμοκρασία έχει? Πάντα σε idle?

Δημοσ.

Το CoreTemp δε το είχα ποτέ και δε μπορώ να πω κάτι, αλλά το HWMonitor (που το έχω χρόνια) συμφωνεί με την θερμοκρασία του προγράμματος της ASUS, 33 βαθμούς δείχνουν και τα δύο...

Απλά ίσως το coretemp διαβάζει άλλους αισθητήρες, τι να πω? Το ΒΙΟS τι θερμοκρασία έχει? Πάντα σε idle?

Πώς το βλέπω αυτό; Υπάρχει πρόγραμμα ή απλά πάω στο BIOS πριν ξεκινήσει το pc;

Δημοσ.

κανένα από τα δύο ακριβώς....

Για να ανέβει η θερμοκρασία του επεξεργαστή σε "idle επίπεδα" άφησέ τον να λειτουργήσει κάνα 10λεπτο-15λεπτο και κάνε restart, εκεί μπες bios και κοίτα την θερμοκρασία. Και για να πω και τον λόγω που επιμένω: Η ένδειξη της θερμοκρασίας από BIOS με το που ανοίγει ο υπολογιστής μου στο σπίτι δείχνει 29-30 βαθμούς περίπου, αλλά σε idle κατάσταση έχω περίπου 35-37 βαθμούς όπως τώρα (χαλαρό internet και μουσική) . Σχετικά μεγάλη διαφορά....

post-147438-0-01274400-1292445503_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι, αλλά αυτό με την προϋπόθεση ότι διαβάζουν σωστά τόσο το BIOS όσο και το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς σε παραθυρικό περιβάλλον.

Επίσης στο BIOS ο επεξεργαστής δεν είναι σε idle κατάσταση.

Δημοσ.

Δεκτές και οι δύο υποθέσεις-παρατηρήσεις σου Φάνη αλλά

1) ένας επεξεργαστής για να πάρει την σταθερή μέγιστη θερμοκρασία σε idle πρέπει να περάσει λίγο χρονικό διάστημα μέχρι να ισορροπίσει και η θερμότητα στην ψήκτρα.

Κοίτα για παράδειγμα τις φωτό από τον υπολογιστή μου (BIOS και περιβάλλον Win μετά από 10 λεπτά). Και στις δύο περιπτώσεις ο ανεμιστήρας της ψύκτρας είναι με μηδέν στροφές. Δλδ η ψήκτρα ακόμα αποθηκεύει θερμότητα και έχει περιθώρια.

2) έχω την αίσθηση ότι διαβάζουν τους ίδιους αισθητήρες και τα προγράμματα και το BIOS οπότε μία σύγκριση όλων των μετρήσεων μπορεί να μας δείξει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ανάγνωση αυτών.

post-147438-0-28405500-1292447226_thumb.jpg

post-147438-0-37763900-1292447234_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...