tech37 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας, Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα απλό και καλό ρούτερ. Δεν χρειάζεται ασύρματο. Η μοναδική απαίτηση είναι να ανοίγουν εύκολα οι πόρτες από το παραθυρικό interface. Στο παρελθόν είχαμε πρόβλημα (αν θυμάμαι καλά) με ένα Baudtec το οποίο είχε firewall ενεργοποιημένο με τρόπο που δεν φαινόταν σε παραθυρικό επίπεδο και έπρεπε να δώσεις εντολές από cmd και να το ανοίξεις από εκεί. Όλα αυτά έγιναν αφού ξόδεψα ώρες στα τηλέφωνα για να βρω τεχνικό της Tellas που να ξέρει τι πρέπει να γίνει. Θα ήθελα να αποφύγω τέτοια κόλπα αυτή την φορά. Η αγορά θα γίνει από πλαίσιο (λόγω εταιρικού λογαριασμού) και παρακαλώ προτείνετε κάτι από εκεί.
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 netgear dgn 2000 dgn 2200.αν και εγω οτι ρουτερ εχω παιξει με εξαιρεση telindus και intracom jetspeed ολα τα αλλα ειχαν πολυ ευκολο Port forward και μου επαιξε οκ.τωρα για baudtec δεν θυμαμαι να εχω κανει αν και μου φαινεται παραξενο αυτο που λες διοτι το firewall λογικα θα πρεπε να κλεινει και απο το web interface.σε μερικα ρουτερ το firewall εχει disable μετα εχει μια ρυθμιση Normal το οποιο κανει καποια προστασια αλλα αφηνει να περασουν τα port forward rules και υπαρχει και το High που τα κοβει. αν κατι σε παιδευει σε Port forward υπαρχει μετα και το dmz σε μερικα ρουτερακια.
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Στο DGN2200 δεν μπορώ να ρυθμίσω μια Port να αντιστοιχεί σε μια μικρότερη. Για παράδειγμα η 8080 (starting port) να αντιστοιχεί στην 80 (ending port). Δεν γνωρίζω αν είναι γενικώς μη αποδεκτό αυτό σαν μέθοδος ή πρόκειται για «λάθος» στο modem. Το σφάλμα που παίρνω όταν πάω να εφαρμόσω το παραπάνω forward είναι: "The Ending Port value should be greater than or equal to the Starting Port value.".
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Η σειρά speedtouch είχε (έχει; ) πανεύκολο NAT.
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Στο DGN2200 δεν μπορώ να ρυθμίσω μια Port να αντιστοιχεί σε μια μικρότερη. Για παράδειγμα η 8080 (starting port) να αντιστοιχεί στην 80 (ending port). Δεν γνωρίζω αν είναι γενικώς μη αποδεκτό αυτό σαν μέθοδος ή πρόκειται για «λάθος» στο modem. Το σφάλμα που παίρνω όταν πάω να εφαρμόσω το παραπάνω forward είναι: "The Ending Port value should be greater than or equal to the Starting Port value.". μισο λεπτακι.αυτο που γραφεις πιο πανω ειναι λαθος.αλλο να αντιστοιχει η 8080 στην 80 και αλλο αυτο που εκανες εσυ πανω.εσυ του ειπες να σου ανοιξει τις θυρες απο 8080 μεχρι 80.δεν γινεται αυτο εσυ στην ουσια επρεπε να του πεις να σου ανοιξει απο 8080 μεχρι 8080 και να γινει translate στην 80.αρα καλα σου εβγαλε αυτο το μυνημα.το μηνυμα σου λεει για ending port δεν σου λεει για assign port.μην μπερδευεις το port forward σε range με το κανονικο που ειναι για μια πορτα. σαν αυτο που εκανα για τεστ στο thomson TCP8000 - 800080 - 80--EditDelete UDP8000 - 800080 - 80-- TCP8000 - 800080 - 80--EditDelete UDP8000 - 800080 - 80--EditDeleteProtocolPort RangeTranslate To ...Trigger ProtocolTrigger PortProtocol Port Range 8000 - 8000 Translate To ... 80 Trigger Protocol tcp/udp Trigger Port -- Η σειρά speedtouch είχε (έχει; ) πανεύκολο NAT. einaι ευκολο αλλα ολοι μπερδευονται επειδη πρωτα φτιαχνεις το Port forward και μετα κανεις assign σε mac address η ip.και πολυς κοσμος μπερδευεται τρελα.
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή με λίγα λόγια πρέπει να κάνω Port Triggering και όχι Port Forward ;
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 .στο port forward θα πρεπε να σου εχει επιλογη που να γινεται translate.το port triggering ειναι κατι παρομοιο με το Port forward αλλα δεν αφηνει την Port συνεχεια ανοιχτη απλα την ανοιγει οταν την χρειαζεσαι.οταν κανεις trigger to port δηλαδη .με το Port triggering αυτο που μπορεις να του πεις ειναι οτι οτι σκασει στην trigger port πχ 1000 στειλτο στον υπολογιστη στην θυρα 2000 η στην θυρα 2000 εως 2010.οποτε μαλλον με port triggering Θα παιξεις.
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Άρα δεν γίνεται port forward από μια πόρτα σε μια άλλη στο DGN2200, παρά μόνο port triggering. Να 'σαι καλά για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σου και συγγνώμη από τον TS που μπήκα σφήνα στο θέμα.
poulinos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 netfaster IAD2. Πολύ εύκολη η χρήση του Να δωσει καποιος λεφτα για να παρει αυτο σαν ρουτερ εγω δεν θα το εκανα.για δωρεαν που το δινουν οκ για να το πληρωσω με τιποτα. Άρα δεν γίνεται port forward από μια πόρτα σε μια άλλη στο DGN2200, παρά μόνο port triggering. Να 'σαι καλά για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σου και συγγνώμη από τον TS που μπήκα σφήνα στο θέμα. οπως μου το εχεις γραψει οχι δεν γινεται με port forward . πχ το thomson εχει αυτο απευθειας.
_Anonymous_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Εγω θα τοπαιρνα ομως διοτι εχει και επεξεργαστη infineon με σχετικα καλο firmware. ισως το καλυτερο απο τα πακετωμενα ρουτερ της αγορας φιλε. Thompson, Baudtec, sagem.... εντελως για πεταμα με πολυ κακη χρηση του dsl..... ειδικα το thompson, το Baudtec ειναι σχετικα λιγο καλυτερο σε browsing ενω το Thompson σε σταθεροτητα εναντι ολων.
poulinos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 το thomson οποιος το παιρνει για την σταθεροτητα θα το παρει.κατα τα αλλα εχει τα ψιλο γνωστα bug που ευτυχως καποια ειναι λιγο διορθωμενα.το Nat του για port forward δεν ειναι κατι δυσκολο.για sagem κτλ ενταξει μην πουμε καλυτερα.και γενικα αυτα που δινουν με το κιλο οι εταιρειες ειναι οτι σου χαριζουν παιρνεις.δεν λεω οτι πληρωνεις παιρνεις αφου ειναι δωρεαν.απλα θα μπορουσε να βρει κατι καλυτερο απο το netfaster αφου ειναι να πληρωσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.