@byZo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Η Κάρτα ήχου είναι η SoundMAX integrated Digital HD audio. Είναι αυτή που έρχεται μαζί με την Asus Extreme Striker II. Χρησημοποιώ την Spdif έξοδο της μητρικής με ομοαξονικό καλώδιο συνδεμένο με έναν ενησχητή Philips. Στα Windows (7 64bit)μου δίνει επιλογή μόνο για ήχο stereo με αποτέλεσμα να έχω μόνο ηχο Prologic στα παιχνίδια. Όταν παίζω κάποια ταινία με πεντακάναλο ήχο όλα είναι μια χαρά. Υπάρχει τρόπος να έχω ήχο 5.1 στα παιχίδια με αυτήν τη σύνδεση ή θα πρέπει να συνδέσω το κάθε κανάλι χωριστά?
venumis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Ο τίτλος του παιχνιδιού θα πρέπει να υποστηρίζει 5.1, για να το δεις αυτο θα πρέπει να πας σε κάθε παιχνίδι που παίζεις στα settings audio του παιχνιδιού.. Σαν default σε ολα τα παιχνίδια ειναι σε stereo.. Αν δεν το υποστηρίζει το παιχνίδι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι σε prologic που δεν στο συνιστώ γιατι χάνεις τα μπάσα κατά πολύ..
antgen Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Eιχα παρομοιο προβλημα με μια καρτα onboard (δεν τη ξερω την δικια σου) σε συνδεση spdif και μετα απο ψαξιμο κατεληξα στο οτι οι ταινιες παιζουν γιατι το σημα (dolby - dts) ειναι ηδη αποδικοποιημενο για το καθε καναλι, σε αντιθεση με τα παιχνιδια oπου πρεπει να γινει real time encode. Η λυση για μενα ηταν η αγορα μιας καρτας με dolby digital LIVE (http://www.dolby.com/consumer/understand/playback/dolby-digital-live.html). Παρολα αυτα αν η συνδεση γινει αναλογικα στον ενυσχητη (οχι με spdif αλλα mini jack -> RCA) θα παιζει κανονικα 5,1 και σε ταινιες και σε games.
@byZo Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 ούτε στα windows έχω 5.1 ήχο. Δεν μου δίνει τέτοια επιλογή. Μάλλον θα πρέπει να πάω κάθε κανάλι ξεχωριστά απο την καρτα ήχου. Θα το δοκιμάσω τώρα στις γιορτές που θα έχω χρόνο.
@byZo Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Για την ιστορία, πέρασα καθε κανάλι ξεχωριστά απο την κάρτα στον ενησχυτή και όλα μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.