akyrooo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Γειά σας, θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που έχω με κάποια αρχεία βίντεο ΜP4 από βιντεοκάμερα Sony PMW-EX1R που έχω. Κατ'αρχήν, Η κάμερα αυτή γράφει μόνο σε κάρτες SxS. Η κάθε κάρτα SxS έχει ένα φάκελο BPAV μέσα στον οποίο υπάρχουν άλλοι 2 φάκελοι, CLPR(μέσα έχει τα βίντεο μαζί με κάποια συνοδευτικά αρχεία .SMI, .PPN, .XML και .BIM) και TAKR. Έκανα copy τον φάκελο BPAV ολόκληρο από την κάρτα SxS μέσα στον σκληρό δίσκο(κάτι που κάνω συνεχώς χωρίς πρόβλημα). Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να δω ούτε να επεξεργαστώ τα συγκεκριμένα βίντεο με κανένα πρόγραμμα.Μου βγάζει ότι το αρχείο είναι κατεστραμμένο ή δεν υπάρχει. Το μόνο πρόγραμμα που κατάφερε να το ανοίξει είναι το Avidemux, αλλά και πάλι χωρίς ήχο! Απ'ότι κατάλαβα υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο από τα συνοδευτικά αρχεία που υπάρχουν μαζί με το βίντεο. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω, αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για rebuild του αρχείου ή repair ή κάτι τέτοιο. Είμαι επαγγελματίας στον τομέα της βιντεοσκόπησης και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Βοηθήστε με σας παρακαλώ εάν γνωρίζετε κάτι. Ευχαριστώ.
micos000 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Σύμφωνα με ένα review που είδα ΕΔΩ, η κάμερα σου καταγράφει σε 1920Χ1080 χρησιμοποιώντας "MPEG-2 Long GOP" (έτσι το λέει) που είναι στην ουσία βασισμένο στο MPEG-2 MP@HL format. Δοκίμασε να τα ανοίξεις με το EDIUS 6, το Sony Vegas 10 ή το Power Director της Cyberlink.
akyrooo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Σύμφωνα με ένα review που είδα ΕΔΩ, η κάμερα σου καταγράφει σε 1920Χ1080 χρησιμοποιώντας "MPEG-2 Long GOP" (έτσι το λέει) που είναι στην ουσία βασισμένο στο MPEG-2 MP@HL format. Δοκίμασε να τα ανοίξεις με το EDIUS 6, το Sony Vegas 10 ή το Power Director της Cyberlink. Τα έχω προσπαθήσει ήδη όλα αυτά και όπως είπα, μόνο το avidemux αναγνωρίζει το αρχείο όμως το παίζει χωρίς ήχο... Σε ευχαριστώ παρ'όλα αυτά!
TheELF Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Με το mediainfo τι πληροφορίες δίνει για τον ήχο;
akyrooo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Με το mediainfo τι πληροφορίες δίνει για τον ήχο; Δε βλέπει ήχο.
TheELF Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Χμ,μήπως το γράφεις χωρίς ήχο;επιλογή της κάμερας δηλαδή;δεν μπορεί,έπρεπε να σου βγάζει κάτι για τον ήχο στο mediainfo.
akyrooo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Χμ,μήπως το γράφεις χωρίς ήχο;επιλογή της κάμερας δηλαδή;δεν μπορεί,έπρεπε να σου βγάζει κάτι για τον ήχο στο mediainfo. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει γίνει αυτό. Το αρχείο έχει γενικώς πρόβλημα, όπως είπα, δεν ανοίγει σε κανένα πρόγραμμα! παρά μόνο στο avidemux.αυτό κάτι σημαίνει. πιστεύω ότι είναι αυτά τα συνοδευτικά αρχεία που έχουν ζημιά... Σε κάποια άλλα βίντεο στα οποία έχω ακολουθήσει ακριβώς την ίδια διαδικασία, εάν ανοίξω το αρχείο SMI που είναι μαζί με το βίντεο μου γράφει τα εξής: ><?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <smil xmlns="urn:schemas-professionalDisc:edl:ver.1.30:clipInfo" umid="060A2B340101010501010D43130000005AB3C1F9995405C508004602023F0678"> <head> <metadata> <ref src="./656_0415_01M01.XML" type="NonRealTimeMeta"/> <ref src="./656_0415_01I01.PPN" type="PicturePointerBPAV"/> </metadata> </head> <body> <par> <video src="./656_0415_01.MP4" type="MPEG2HD35_1920_1080_MP@HL" clipBegin="smpte-25=00:00:00:00" clipEnd="smpte-25=00:03:50:00"/> <audio src="./656_0415_01.MP4" type="LPCM16" trackDst="CH1;CH2" clipBegin="smpte-25=00:00:00:00" clipEnd="smpte-25=00:03:50:00"/> <metastream src="./656_0415_01R01.BIM" type="cameraMeta" clipBegin="smpte-25=00:00:00:00" clipEnd="smpte-25=00:03:50:00"/> </par> </body> </smil> Ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση μου γράφει κάτι κινέζικα...
TheELF Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Άντε να έχουν πρόβλημα τα συνοδευτικά αρχεία,ο ήχος κάπου πρέπει να υπάρχει σαν δεδομένα,ή ενσωματωμένο με το βίντεο ή και ξεχωριστά. Κοίταξες κάποιο βίντεο που παίζει κανονικά με το mediainfo για να δεις αν υπάρχει διαφορά;αν δείχνει τον ήχο βασικά. Αν δεν είναι ενσωματωμένος ο ήχος ψάξε για το αρχείο ήχου μέσα στους φακέλους. Αν δεν ισχύ κανένα από τα δύο τότε δεν γίνεται,δεν γράφτηκε ο ήχος από την αρχή.
akyrooo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Άντε να έχουν πρόβλημα τα συνοδευτικά αρχεία,ο ήχος κάπου πρέπει να υπάρχει σαν δεδομένα,ή ενσωματωμένο με το βίντεο ή και ξεχωριστά. Κοίταξες κάποιο βίντεο που παίζει κανονικά με το mediainfo για να δεις αν υπάρχει διαφορά;αν δείχνει τον ήχο βασικά. Αν δεν είναι ενσωματωμένος ο ήχος ψάξε για το αρχείο ήχου μέσα στους φακέλους. Αν δεν ισχύ κανένα από τα δύο τότε δεν γίνεται,δεν γράφτηκε ο ήχος από την αρχή. Ο ήχος είναι ενσωματωμένος με το βίντεο. Δε διαφωνώ ότι θα έπρεπε να το δείχνει στο mediainfo, όμως με την ίδια λογική θα έπρεπε να παίζει και στο edius το βίντεο. Δεν τίθεται θέμα λάθος ρύθμισης ο ήχος γράφτηκε σίγουρα. πιθανόν υπήρξε κάποια απώλεια δεδομένων στην αντιγραφή, μιας και δεν έγινε μέσω του προβλεπόμενου προγράμματος της sony, αλλα με τον "παραδοσιακό" τρόπο copy -> paste.
TheELF Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 απώλεια δεδομένων δεν γίνετε,δεν θα διαβαζόταν καν το αρχείο με κανένα πρόγραμμα,μόνο αν η κάμερα ενώνει τον ήχο στο αρχείο με το "προβλεπόμενο πρόγραμμα",έχεις δοκιμάσει να ξαναπάρεις καινούργιο βίντεο μετά από αυτό;
akyrooo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 απώλεια δεδομένων δεν γίνετε,δεν θα διαβαζόταν καν το αρχείο με κανένα πρόγραμμα,μόνο αν η κάμερα ενώνει τον ήχο στο αρχείο με το "προβλεπόμενο πρόγραμμα",έχεις δοκιμάσει να ξαναπάρεις καινούργιο βίντεο μετά από αυτό; Και μετά και πριν έχω κάνε δεκάδες δουλειές... Απ'ότι μου είπαν από τη sony είμαι τυχερός που έγινε μόνο σε μία δουλειά αυτό. όμως τώρα δε γνωρίζω τι πρέπει να γίνει. μου έδωσαν μία λύση να κάνω import στο Πρόγραμμα της sony (Clipbrowser) και να κάνω re-build όμως "Failed to import clips" και εκεί.. Έχω αγανακτήσει...
TheELF Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Απ'ότι μου είπαν από τη sony είμαι τυχερός που έγινε μόνο σε μία δουλειά αυτό. Α,τόσο καλά; Οπότε μάλλον η ένωση γίνετε την στιγμή που τα αντιγράφει το πρόγραμμα από την κάμερα.Λογικό είναι πλέων να μην μπορείς να τα εισάγεις,αφού προφανώς δεν υπάρχουν πλέων τα αρχικά αρχεία(από την κάμερα).
akyrooo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Απ'ότι μου είπαν από τη sony είμαι τυχερός που έγινε μόνο σε μία δουλειά αυτό. Α,τόσο καλά; Οπότε μάλλον η ένωση γίνετε την στιγμή που τα αντιγράφει το πρόγραμμα από την κάμερα.Λογικό είναι πλέων να μην μπορείς να τα εισάγεις,αφού προφανώς δεν υπάρχουν πλέων τα αρχικά αρχεία(από την κάμερα). Γιατί όμως να μην υπάρχουν αφού πήρα το φάκελο από την κάρτα ολόκληρο και όχι μόνο τα βίντεο; Δεν υπάρχει κάποιο προγραμμα για repair ή rebuilding βίντεο; Μόνο αυτο με σώζει.
TheELF Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Όπως είπα και πριν Αν δεν είναι ενσωματωμένος ο ήχος ψάξε για το αρχείο ήχου μέσα στους φακέλους. Αν υπάρχει άλλο ένα αρχείο με αρκετά MB τότε είναι ο ήχος,αν δεν υπάρχει τότε το ξεχνάς. Για να κάνεις repair πρέπει να υπάρχει η πληροφορία,αν δεν υπάρχει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
micos000 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Σύμφωνα με τα στοιχεία του xml αρχείου που παρέθεσες <video src="./656_0415_01.MP4" type="MPEG2HD35_1920_1080_MP@HL"> <audio src="./656_0415_01.MP4" type="LPCM16" trackDst="CH1;CH2"> η εικόνα και ο ήχος βρίσκονται μέσα στο αρχείο .mp4 και ο ήχος πρέπει να είναι σε LPCM φορμά. Οπότε δεν τίθεται θέμα να είναι ο ήχος σε άλλο αρχείο. Έπρεπε να είναι μαζί με το βίντεο στο mp4 αρχείο. Αφού δεν είναι, μάλλον δεν γράφτηκε από την αρχή. Αυτό το βίντεο το δοκίμασες αν έπαιζε σωστά από την κάμερα; Δοκίμασες να τα ξαναβάλεις στην κάρτα και να δεις αν παίζουν στην κάμερα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.