NKod Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Χαίρεται σε όλους. Έχω τρομερό πρόβλημα με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο WD My passport 2,5'' ο οποίος, ακούγεται να spin-άρει κανονικά, το λαμπάκι ανάβει, αλλά μετά από μερικές προσπάθειες να ξεκινήσει (κάνει ένα ΤΑΚ) και ξαναξεκινάει, σταματάει να προσπαθεί, και αναβοσβήνει συνεχόμενα το λαμπάκι. Έχω πολύ σημαντικά αρχεία μέσα, και ΠΡΕΠΕΙ με κάθε τρόπο να τα ανασύρω. Δεν θέλω να ακολουθήσω τακτική του στυλ "κατάψυξη" γιατί δεν θέλω να ρισκάρω. Το έστειλα σε μία εταιρία ανάκτησης αρχείων και περιμένω να ακούσω τιμή ανάκτησης (που πιστεύηω θα απογοητευτώ). Η πλακέτα του δίσκου ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνδέεται ΜΟΝΟ με usb κατευθείαν χωρίς convert-ορα... καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει; Κάποιος τρόπος ασφαλής να ανακτήσω τα αρχεία; Καμιά ιδέα.. ΒΟΗΘΕΙΑ παιδιά!!!!!!
washcloud Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Σόρι που θα στο πω, αλλά η μόνη σου πρακτική ελπίδα, απ' τη στγμή που η πλακέτα του είναι αυτή η αναθεματισμένη !@*^#% πατέντα και δεν περιέχεται σε κουτί για να έλεγες να το έβγαζες-να τον συνέδεες ως εσωτερικό, είναι η εταιρία ανάκτησης που είπες, και ναι προβλέπεται να ακούσεις κόστος που θα σε κάνει να χάσεις τα πούπουλα της κεφαλής σου. Σε περίπτωση που όντως ακούσεις απαγορευτικό για την τσέπη σου νούμερο, το μόνο που σου μένει είναι να ψάξεις να βρεις ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ δίσκο (κι αυτό κομμάτι δύσκολο), και απλώς να δοκιμάσεις αλλαγή αυτής της πλακέτας, ΜΠΑΣ και το πρόβλημα είναι σε αυτή, και χτυπάνε οι κεφαλές (το κλακ που ακούς). Αν δεν πετύχει, θα έχεις "χαραμίσει" τα λεφτά στον νέο δίσκο. Εσύ αποφασίζεις. (btw, αν τα είχες δώσει όσο ήταν οκ ο δίσκος, και είχες αντίγραφα, τώρα και τ' αρχεία σου θα είχες, και θα μπορούσες πιθανώς να κάνεις σχρήση εγγύησης αντικατάστασης του προβληματικού δίσκου.....) * ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ότι ο δίσκος είναι όπως λες, γιατί μερικοί έχουν όντως έναν μικρό αποσπώμενο μετατροπέα interface, το οποίον μπορείς να τον βγάλεις και να δοκιμάσεις τον δίσκο ως εσωτερικό - πράγμα που αν συμβαίνει απλά δίνει κάποια ακόμη ελπίδα. ** Η "κατάψυξη" ούτε πανάκεια είναι - ούτε και δουλεύει πάντα (για την ακρίβεια, εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν έχω καταφέρει να "ζωντανέψω" προβληματικό δίσκο με αυτή. θεώρησέ την την τελευταία των τελευταίων δοκιμών που μπορείς να κάνεις, γιατί ενδέχεται να κάνει και περεταίρω ζημιά.
NKod Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Σύμφωνα με την εταιρία έγινε το εξής:" Ο τεχνικός που ασχολήθηκε με τον δίσκο επιβεβαίωσε ότι το αποθηκευτικό μέσο έχει εσωτερική μηχανική βλάβη. Κάποια κινούμενα εσωτερικά μέρη του δίσκου έχουν υποστεί αμετάκλητη ζημιά με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τον δίσκο να λειτουργήσει κανονικά. Το μέγεθος της βλάβης δεν μας επιτρέπει να φέρουμε τον δίσκο σε λειτουργική κατάσταση παρ’όλες της διαδικασίες ανάκτησης που εφαρμόζουμε εδώ στην Datalabs, οι οποίες περιλαμβάνουν και αντικατάσταση των εξαρτημάτων αυτών. Ο ίδιος ο δίσκος καταστρέφει τα μέρη που έχουν αντικατασταθεί με αποτέλεσμα η βλάβη να μην μπορεί να αποκατασταθεί. Επίσης ο τεχνικός επιβεβαιώσε οτι η επιφάνεια εγγραφής και ανάγνωσης δεδομένων έχει καταστραφεί. Αυτό συμβαίνει όταν οι κεφαλές έρθουν σε επαφή με την επιφάνεια εγγραφής/ανάγνωσης των δεδομένων (platters). Τα platters περιστρέφονται με ταχύτητες που πολλές φορές φτάνουν και τις 7200 στροφές το δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα η επαφή τους με τις κεφαλές να προκαλέσει την καταστροφή της επιφάνειας και να καθιστήσει αδύνατη την ανάγνωση των δεδομένων." Το θέμα είναι όμως ότι ο σκληρός ακουγόταν να δουλεύει κανονικά (δεν ακουγόταν θόρυβος ή φασαρία απο μέσα), πέρα από ενα κλακ-κλακ το οποίο όμως επαναλαμβανόταν 3 φορές και μετά σταματούσε. 2ον ο σκληρός ειναι 2,5΄΄ και δεν περιστρέφεται με 7200 στροφές απόσο γνωρίζω... Μήπως έγινε κάτι που δεν συμφέρει την εταιρία να τον επισκευάσει και γιαυτό το αναφέρει σαν μη αναστρέψιμο; Μήπως να δοκιμάσω σε άλλη εταιρία; Ποια η γνώμη σας;
washcloud Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Λίγο χλωμό να "έγινε κάτι που δεν τους συμφέρει". Άλλωστε φαντάζομαι πως το καταστατικό λειτουργίας τους προβλέπει το να μην αναλαμβάνουν τέτοιου είδους "ευθύνη" - με την έννοια ότι όντας λεπτοδουλειά, οι τυχόν αστοχίες πρέπει να θεωρούνται κομμάτι δεδομένες (δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός - πάντως δεν υπονοώ ότι δικαιολογείται τυχόν ατζαμοσύνη, επίσης γενικώς ξέρουν τί κάνουν σε τέτοιες εταιρίες, που άλλωστε υποτίθεται πως ανλαβάνουν αυτά που δεν αναλαμβάνουν οι κοινοί τεχνικοί κτλ). Μ' άλλα λόγια, όχι, δε νομίζω πως προσπαθούν να σου ρίξουνσ τάχτη στα μάτια. ...απ' την άλλη, εκείνη η διατύπωση "πολλές φορές τα platters περιστρέφονται με ταχύτηες μέχρι και 7.200", μου κάνει λίγο χάντρες και καθρεφτάκια προς Ζουλού, τη στιγμή που υπάρχουν δίσκοι που περιστρέφονται στις 15.000 στροφές. ....Και α ναι, ΤΟ ΛΕΠΤΟ. Όχι το δευτερόλεπτο.. . (Πόσο μάλλον που αυτά είναι πράγματα που τα ξέρει ο μέσος πιτσιρικάς χρήστης pc...) Aλλά τεσπά, ας πούμε ότι η διατύπωση ήταν εκ παραδρομής, και προφανώς από κάποια γραμματέα υπεύθυνη να συντάξει το mail βάσει της αναφοράς του τεχνικού. ...αυτό όμως που με χαλάει πάνω απ' όλα, είναι ο ισχυρισμός πως "Ο ίδιος ο δίσκος καταστρέφει τα μέρη που έχουν αντικατασταθεί με αποτέλεσμα η βλάβη να μην μπορεί να αποκατασταθεί.". Δηλαδή Χαιρόπουλος. Υποτίθεται όμως πως μια σοβαρή σχετική εταιρία, είναι σε θέση να "μετακομίσει" τα platters σε άλλο παρόμοιο δίσκο του οποίου τα platters θα έχουν αφαιρεθεί, ακριβώς επειδή υπάρχει (απ' ό,τι λένε) πρόβλημα με τον μηχανισμό κεφαλών. Η Datalabs τί κάνει αναφορικά με τέτοιες επεμβάσεις, οέο...; Τεσπα, είναι και κάτι λίγα ακόμα, αναφορικά με τις διατυπώσεις της διάγνωσης, που μου ξυνίζουν - χωρίς όμως αυτό να ΜΗ σημαίνει ότι όντως έχει καταστραφεί η επιφάνεια των platters (...βέβαια, εγώ ξέρω, ότι οι βαθέως γνώστες του αντικειμένου, έχουν τη δυνατότητα ν' ανακτήσουν ΕΣΤΩ μικρή ποσότητα αρχείων, ακόμα κι από έναν δίσκο ο οποίος είναι σε "απελπιστική" κατάσταση). Γι' αυτό λοιπόν - κι απ' τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρίες ανάκτησης προσφέρουν ΠΛΕΟΝ δωρεάν διάγνωση- θα σε συμβούλευα όντως να τις ψάξεις, να τις βρεις, και να πάρεις ΚΑΙ από αυτές γνώμη. Και γενικά θα έλεγα -δεν ξέρω βέβαια αν κι αυτή κάνει τζαμπέ διάγνωση- να απευθυνθείς στην www.tictac.gr, για την οποία έχω την αίσθηση ότι ίσως και να είναι η πιο παλιά του χώρου. * ...το στις πόσες στροφές περιστρέφεται ο δίσκος σου εν τω μεταξύ, καθώς και το πόσα κλακ ακούς και τί νομίζεις, ασ' το, άσχετο είναι (μια χαρά ζημιά μπορεί να έχει πάθει) - όπως και το ότι είναι 2.5άρης, μιας και υπάρχουν 2.5άρηδες που πιάνουν τις 7.200
lexmark Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 ...αυτό όμως που με χαλάει πάνω απ' όλα, είναι ο ισχυρισμός πως "Ο ίδιος ο δίσκος καταστρέφει τα μέρη που έχουν αντικατασταθεί με αποτέλεσμα η βλάβη να μην μπορεί να αποκατασταθεί.". Δηλαδή Χαιρόπουλος. Υποτίθεται όμως πως μια σοβαρή σχετική εταιρία, είναι σε θέση να "μετακομίσει" τα platters σε άλλο παρόμοιο δίσκο του οποίου τα platters θα έχουν αφαιρεθεί, ακριβώς επειδή υπάρχει (απ' ό,τι λένε) πρόβλημα με τον μηχανισμό κεφαλών. Η Datalabs τί κάνει αναφορικά με τέτοιες επεμβάσεις, οέο...; Μήπως έγινε το ίδιο που γίνεται με το ανθρώπινο σώμα; Δηλαδή ότι τα νέα όργανα σε μια μεταμόσχευση μπορεί να τα αποβάλει ο οργανισμός ως μη συμβατά; yeap! Κάτι τέτοιο θα έγινε!
NKod Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Παίδες θα πάω πάντως αύριο πρωί απο datalabs, και θα πάρω το δίσκο πίσω. Επειδή το Σάββατο ανεβαίνω τσεχία, βρήκα μια εταιρία εκεί στην πράγα (που είναι και σε 4 άλλες χώρες - Γερμανια, Σλοβακία και άλλη μία που δεν θυμάμαι: http://www.datarecovery.eu ), και θα τον πάω εκει... Το αστείο είναι ότι εκει χρεώνουν για ΒΑΡΕΙΕΣ ΒΛΑΒΕΣ 120 ευρώ (Data recovery from hard disk - Heavy damage E.g. defective heads, seized bearings, burnt motor, damaged data layer, work with service area, corrupt file system – other than FAT/NTFS). Ελπίζω επίσης να μην έχουνε κάνει περαιτέρω ζημιά στον δίσκο στην datalabs. Άντε να δούμε τι θα δούμε... Θα σας κρατάω up to date...
washcloud Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Λεξμαρκ, γενικά πολύ "μπερδεμένα" τα λέει το κειμενο από Ντάταλαμπς, οπότε ό,τι και να σου πω, ψέμματα θα 'ναι. Αν και δεν νομίζω την εκδοχή που λες. ΝΚοντ, το "αστείο" είναι που οι Τσέχοι τη βγάζουνε με μισθούς 2-3 κατοστάρικα (εξ' ου και οι "πεσμένες" τιμές - λόγοι ισοτιμίας κυρίως, αλλά όχι μόνο βέβαια). Πάντως είναι αλήθεια πως σε αυτές τις χώρες, του πρώην βορειο-Ανατολικού Μπλοκ, το έχουν πολύ με τα πισιά, και παίζει να κάνουνε καλή δουλειά, ειδικά με data recovery. Αφού σου προέκυψε, δοκίμασέ το κι όταν γυρίσεις δώσε feedback.
lexmark Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Καλά, wash, εννοείτε ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο. Απλά κι εμένα μου έκανε εντύπωση η εν λόγω δικαιολόγηση και (όντας κυνικός και ειρωνικός από τη φύση μου ) δεν μπορούσε παρά να μου έρθει κάτι τέτοιο στο νου.
NKod Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 ΝΚοντ, το "αστείο" είναι που οι Τσέχοι τη βγάζουνε με μισθούς 2-3 κατοστάρικα (εξ' ου και οι "πεσμένες" τιμές - λόγοι ισοτιμίας κυρίως, αλλά όχι μόνο βέβαια). αγαπητέ αυτό που λές δεν ισχύει. Οι τσέχοι πέρνουνε σε δουλείες που έχουν να κάνουν με πληροφορική το καθαρίζουν το χιλιάρικο ++ και καθαρό.. Απλά δεν είναι τόσο υπερεκτιμημένο το data-recovery και γενικά ξέρουν να χρεώνουν... Το καλό είναι ότι το πιο βασικό αρχείο από το σκληρό κατάφερα και το ανέσυρα απο το pc που είχε αποθηκευτεί... τώρα πάμε για τα υπόλοιπα Τσεχία... ΒΟΟΥΥΥΥΡ!!!!....
washcloud Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Γενικώς σ' έχασα : Οι Τσέχοι (γνωρίζω, δεν το λέω τυχαία) παίρνουν τους μέσους μισθούς που ανέφερα. Το data recovery είναι διαδικασία που χρυσοπληρώνεται σε όλο τον κόσμο. Και δεν τίθεται θέμα "υπερεκτίμησης, πρόκειται όντως για high-end υπηρεσία. Τεσπα.
NKod Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Γενικώς σ' έχασα : Οι Τσέχοι (γνωρίζω, δεν το λέω τυχαία) παίρνουν τους μέσους μισθούς που ανέφερα. Το data recovery είναι διαδικασία που χρυσοπληρώνεται σε όλο τον κόσμο. Και δεν τίθεται θέμα "υπερεκτίμησης, πρόκειται όντως για high-end υπηρεσία. Τεσπα. Χμ... και εγώ το λέω γιατι γνωρίζω και μάλιστα αρετό κόσμο... Δεν είναι τόσο φθηνά.. Τεσπα, νομίζω ότι 500-1000 εθρώ για ανάκτηση δεδομένων είναι αρκετά ακριβά σαν υπηρεσία... Στην τελική εμένα με νοιάζουν τα data μου... αν τα καταφέρουν τώρα θα δούμε.. Μόλις έχω νεώτερα θα σας πώ...
washcloud Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Ανεξαρτήτως απόψεων για την Τσέχικη οικονομία πάντως, κι έτσι για την ιστορία, οι data recovery υπηρεσίες (ειδικά αναφορικά με hardware επεμβάσεις) χρεώνονται αλμυρότατα, δεν είναι ελληνικό το προνόμιο.
probe Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Αν σκεφτείς πόσα παίρνει ένας δικηγόρος για μια παράσταση σε δικαστήριο ή ο γιατρός του ιδιωτικού τομέα για μια απλή επέμβαση ο υδραυλικός και πάει λέγοντας δεν είναι και τόσα πολλά αυτά που ζητάνε -σχετικά πάντα- και εφόσον πρόκειται εννοείται για δίσκο που έχει βλάβη όχι για τις άλλες περιπτώσεις. Άλλωστε η αμέλεια μας μας φέρνει πάντα σε αυτό το σημείο. Δεν στοιχίζει και τόσα πολλά ένας επιπλέον δίσκος για να κρατάμε αντίγραφα. Όσο για την εταιρεία ναι, πιθανόν να διαλέγουν δουλειές, πιθανόν να μην μπορούν οι ίδιοι να τον επισκευάσουν και στον βγάζουν τελειωμένο ποιός μπορεί να ξέρει, δοκιμάζεις αλλού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.