Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Πειραιώς χρησιμοποιύνταν από αρκετούς λόγω του winbank και της χρεωστικής που ήταν συμβατή με διαδικτυακές αγορές, όμως εφόσον τα δεδομένα άλλαξαν θα ήταν χρήσιμο να αναφερθεί αν υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή για αγορές μέσω internet.

Δημοσ.

Επιβεβαιώνω κι εγώ οτι σε αγορές από amazon.co.uk η Πειραιώς δεν χρεώνει τη νέα αυτή προμήθεια ενώ από ebay.co.uk τη χρεώνει κανονικότατα.

Δημοσ.

Καλό αυτό. Στο Play.com υπάρχει αυτή η επιπλέον χρέωση;

Αν και απ'οτι θυμάμαι, το play κάνει μόνο του την μετατροπή συναλλάγματος και δεν σε αφήνει να αγοράσεις με λίρες B)

Το paypal πόσο χρεώνει στην μετατροπή;

Κάντε και καμιά πρόταση για άλλη χρεωστική κάρτα με χαμηλές χρεώσεις.

Εκτός της alphabank όμως... πήγα να ανοίξω έναν απλό λογαριασμό σε αυτούς και μου φάνηκαν πολύ ελιτιστές :-(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το είχατε δεί; Μέγιστο "κλέψιμο" τα 6€!

πανω οριο εχει..

για 1-300e σου παίρνει 2%

για >300e σου παίρνει 6ε (=2% των 300ε)

(εδιτ: 1% εγράψα θα ονειρεύομαι μαλλον.. :P)

Επεξ/σία από pigeon
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγόραροι, πείτε μου κάτι ΑΣΑΠ και ίσια:

Θέλω να κάνω και εγώ αγορές με Paypal, θέλω amazon.co.uk και ebay.. τέτοια stuff. Είμαι στην Εθνική τόσα χρόνια, η οποία είναι άχρηστη σε αυτό το θέμα.

ΣΗΜΕΡΑ είχα πάρει την απόφαση να ξυπνήσω νωρίς και να πάω στην Εθνική, να σηκώσω όλα μου τα χρήματα και να τα πάω στην τράπεζα που θα με εξυπηρετεί. Συν ότι η Ελλάδα έχει πατώσει, και μπορεί η Εθνική μια μέρα να μην μου δίνει τα λεφτά μου ενώ όλες οι άλλες τράπεζες θα μπορούν, πήρα την απόφαση σχετικά εύκολα.

Λοιπόν, ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΠΑΩ; Που κάνεις αγορές και η τράπεζα εγγυημένα δεν σου παίρνει τίποτα;

Κύπρου; Πειραιώς; Που;

Μπορείτε να μου πείτε ASAP για να μη χάσω τη μέρα; Θέλω να κάνω παραγγελίες πανάθεμα με..

Δημοσ.

Αγόραροι, πείτε μου κάτι ΑΣΑΠ και ίσια:

Θέλω να κάνω και εγώ αγορές με Paypal, θέλω amazon.co.uk και ebay.. τέτοια stuff. Είμαι στην Εθνική τόσα χρόνια, η οποία είναι άχρηστη σε αυτό το θέμα.

ΣΗΜΕΡΑ είχα πάρει την απόφαση να ξυπνήσω νωρίς και να πάω στην Εθνική, να σηκώσω όλα μου τα χρήματα και να τα πάω στην τράπεζα που θα με εξυπηρετεί. Συν ότι η Ελλάδα έχει πατώσει, και μπορεί η Εθνική μια μέρα να μην μου δίνει τα λεφτά μου ενώ όλες οι άλλες τράπεζες θα μπορούν, πήρα την απόφαση σχετικά εύκολα.

Λοιπόν, ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΠΑΩ; Που κάνεις αγορές και η τράπεζα εγγυημένα δεν σου παίρνει τίποτα;

Κύπρου; Πειραιώς; Που;

Μπορείτε να μου πείτε ASAP για να μη χάσω τη μέρα; Θέλω να κάνω παραγγελίες πανάθεμα με..

Φίλη Κορίτσι_για_πισί, όλοι την ίδια απορία με σένα έχουμε και τόσο καιρό δεν μας την έχει λύσει κάποιος/α. Εσύ περιμένεις να σου τη λύσουν ασαπ; Για την πειραιώς έχω πει πως σε αγορές ebay σε ξένο νόμισμα σε σκίζει, για άλλες δεν ξέρω.

Δημοσ.

Δε διάβασα όλο το τόπικ φίλε Αντρέασλ, σόρυ. Για την Κύπρου τι γνωρίζουμε;

Και αυτοι πρεπει να εχουν καποια χρεωση, αλλα οταν ρωτησα στο ταμειο δεν ηξεραν να μου πουν. Καποτε μια υπαλληλος μου ειχε πει πως για αγορες με ξενη ισοτιμια υπαρχει προμηθεια 3 τοις χιλιοις, αλλα ουτε αυτο πιστευω πως ισχυει.

Ισως στο τμημα εξυπηρετησης πελατων καρτων να γνωριζουν περισσοτερα, αλλα δεν εχω παρει ποτε εκει...

Δημοσ.

Για την εμπορική και την Eurobank τι γνωρίζουμε;

Τουλάχιστον ρε αγόρια πείτε μου ποια τράπεζα σε δαγκώνει λιγότερο για αγορές από Amazon.co.uk, θέλω να κάνω αγορές. :-(

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν λίγες ημέρες ψώνισα για πρώτη φορά από το amazon.co.uk. Χρησιμοποίησα την πιστωτική μου επειδή πήρα κάτι πολύ ακριβό και δεν ήθελα να θησαυρίσει η πειραιώς εις βάρος μου. Ελπίζω να έπραξα σωστά και να μου ήρθε φθηνότερα, δεν έχει έρθει ακόμη η λυπητερή της πιστωτικής. Όταν έρθει θα έχουν αλλάξει οι ισοτιμίες και μάλλον δε θα μπορώ να κάνω σύγκριση.

Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι η default επιλογή που σου δίνει το amazon είναι να σου κάνει τη μετατροπή και να χρεώσει την κάρτα σου απευθείας σε ευρώ. Χρειάζεται εσύ να αλλάξεις την επιλογή ώστε να σε χρεώσει σε λίρες. Μήπως αυτός είναι ο λόγος που όλοι εδώ μέσα λέτε ότι στο amazon δεν παίζει προμήθεια; Μήπως τελικά πληρώνετε σε ευρώ; Για κοιτάξτε το γιατί αν είναι έτσι πληρώνετε πάρα πολύ ακριβά τη μετατροπή, πιο ακριβά από τις απαράδεκτες χρεώσεις της πειραιώς.

Δημοσ.

Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι η default επιλογή που σου δίνει το amazon είναι να σου κάνει τη μετατροπή και να χρεώσει την κάρτα σου απευθείας σε ευρώ. Χρειάζεται εσύ να αλλάξεις την επιλογή ώστε να σε χρεώσει σε λίρες. Μήπως αυτός είναι ο λόγος που όλοι εδώ μέσα λέτε ότι στο amazon δεν παίζει προμήθεια; Μήπως τελικά πληρώνετε σε ευρώ; Για κοιτάξτε το γιατί αν είναι έτσι πληρώνετε πάρα πολύ ακριβά τη μετατροπή, πιο ακριβά από τις απαράδεκτες χρεώσεις της πειραιώς.

οχι το εχουν αναφερει τα παιδια οτι επιλεγουν να πληρωσουν σε λιρες και να μην κανει την μετατροπη το amazon

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το πιθανότερο για το φαινόμενο μή χρέωσης συναλλαγής με το amazon είναι το οτι όπως προείπε κάποιος στο thread, το amazon έχει νομική παρουσία στην Ελλάδα. Όπως λέει και η Πειραιώς, η χρέωση αφορά τις αγορές σε χώρες εκτός ευρώ. Άρα αν η αγορά γίνεται σε χώρα εντός ευρώ δεν υπάρχει χρέωση όποιο και αν είναι το νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά.

Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι τα μειονεκτήματα της webuy. Επίσης, εκτός της προμήθειας συναλλαγής αγοράς που ισχύει απ'τον Νοέμβριο, η μετατροπή που κάνει η Πειραιώς πόσο % κλέβει; Γιατί αν δεν κλέβει καθόλου τότε η WeBuy συμφέρει και με την χρέωση φόρτισης (αφού δεν χρεώνει προμήθεια συναλλαγής αγοράς)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...