Moderators matrixxx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 ... Παντα πληρωνα σε λιρες και τα ευρω που λεγαν τα σαιτ,αφαιρουνταν επακριβως απο το λογαριασμο. ... Οταν και αν πληρωνεις σε λιρες κανενα site δεν σου αναφερει το ποσο σε Ευρω. Προφανως εκαναν μονα τους την μετατροπη σε ευρω με μεγαλη προμηθεια ως συνηθως - ετσι οπως το ειπες δεν πληρωνες σε λιρες, απλα μετετρεπαν αυτοι τις λιρες σε ευρω και σου ελεγαν το ποσο σε ευρω το οποιο ακριβως εβλεπες μετα να χρεωνεται. Οταν πληρωνεις σε λιρες βλεπεις μονο λιρες στο Αγγλικο site. Τα ευρω που πληρωσες τα βλεπεις ΜΟΝΟ στην τραπεζα σου: (να ενα παραδειγμα οταν το xe.com εδινε 1.178) Περιγραφή Συναλλαγής:ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ Ποσό:-94,51 EUR Κωδικός Αναφοράς:χχχχχχxxxxxxχχχχχ Σχόλια:AMAZON EU AM AZON.CO.U 79,99 GBP
Moderators matrixxx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Αφου το γράφει ξεκάθαρα στο λινκ... 2% κράτηση για εκτός ε.ε (όταν γίνεται η μετατροπή από την τράπεζα και όχι από αμαζον-ebay κλπ) Προσεξε δεν λεει "εκτος ΕΕ", λεει εκτος "ζωνης Ευρω". Εννοει γεωγραφικη ζωνη; Λογικα εννοει "νομισματικη" ζωνη. Παντως τουλαχιστον για το αμαζον.co.uk δεν χρεωνει τπτ.
FKLDS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Το ξαναγράφω...πηγαίνετε εδώ και δείτε τα σχόλια-ερωτήσεις χρηστών... Οι απαντήσεις της Winbank: "από την Τρίτη (16/11), για αγορές που πραγματοποιούνται με χρεωστική κάρτα εκτός ζώνης ΕΥΡΩ υπάρχει χρέωση 2% επί του ποσού της συναλλαγής. Η νέα τιμολόγηση υπάρχει στο site της Τράπεζας Πειραιώς στο παρακάτω link και στα καταστήματα της. Θα σου προτείναμε (σημ: αναφέρεται στο χρήστη) να εξετάσεις και την περίπτωση της προπληρωμένης κάρτας webuy για τέτοιες ηλεκτρονικές αγορές ή τηλεφωνικές παραγγελίες, η οποία σου προσφέρει τις 4 πρώτες φορτίσεις δωρεάν: έστω για παράδειγμα ότι θέλεις να κάνεις μια αγορά αξίας €200. Αν χρησιμοποιήσεις τη χρεωστική σου, θα υπάρξει χρέωση €4 ενώ αν χρησιμοποιήσεις τη webuy, θα χρεωθείς μονάχα €2 για να τη φορτίσεις (η χρέωση είναι ίση με 1% του ποσού της φόρτισης)."... Παραπάνω (πιο πρόσφατα) γράφει: "η συγκεκριμένη χρέωση αφορά αγορές που πραγματοποιούνται με χρεωστική κάρτα σε χώρες εκτός ζώνης ΕΥΡΩ και αφορά συναλλαγές που γίνονται τόσο μέσω internet όσο και με παρουσία κάρτας." Προσωπικά, σε αγορές από amazon.co.uk μετά τις 16/11 δεν είδα στις κινήσεις λογαριασμού της Winbank να αναφέρει κάπου προμήθεια συναλλαγής, αντίθετα με άλλο βρετανικό eshop, το οποίο μαζί με την αξία μου κοτσάρει και το 2%.
The_Judas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Προσεξε δεν λεει "εκτος ΕΕ", λεει εκτος "ζωνης Ευρω". Εννοει γεωγραφικη ζωνη; Λογικα εννοει "νομισματικη" ζωνη. Παντως τουλαχιστον για το αμαζον.co.uk δεν χρεωνει τπτ. Έχεις δίκιο... αυτό ήθελα να πω και εγώ αλλά έκανα λάθος εκ παραδρομής. Εφόσον λέει ζώνη ευρώ, αφήνει εκτός σίγουρα εκτός την Αγγλία, που δεν ανήκει στην ζώνη αυτή.
Moderators matrixxx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Έχεις δίκιο... αυτό ήθελα να πω και εγώ αλλά έκανα λάθος εκ παραδρομής. Εφόσον λέει ζώνη ευρώ, αφήνει εκτός σίγουρα εκτός την Αγγλία, που δεν ανήκει στην ζώνη αυτή. Το καλο ειναι οτι αφηνει εκτος επιπλεον χρεωσης το αμαζον που ειναι το μονο που με ενδιαφερει αυτο τον καιρο.
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Καλημερα! Μου ηρθε ιδεα! Ο λογος που δεν υπαρχει προμηθεια στις αγορες με λιρες απο αμαζον ενω υπαρχει σε αλλα Αγγλικα eshops πρεπει να ειναι ο εξης: Αφου το αμαζον οταν αγοραζουμε κατι απο αυτο εχει δηλωμενη εδρα Ελλαδα και Ελληνικο ΑΦΜ ειναι εντός Γεωγραφικης ζωνης του Ευρω...
kanesaxo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Οταν και αν πληρωνεις σε λιρες κανενα site δεν σου αναφερει το ποσο σε Ευρω. Προφανως εκαναν μονα τους την μετατροπη σε ευρω με μεγαλη προμηθεια ως συνηθως - ετσι οπως το ειπες δεν πληρωνες σε λιρες, απλα μετετρεπαν αυτοι τις λιρες σε ευρω και σου ελεγαν το ποσο σε ευρω το οποιο ακριβως εβλεπες μετα να χρεωνεται. Οταν πληρωνεις σε λιρες βλεπεις μονο λιρες στο Αγγλικο site. Τα ευρω που πληρωσες τα βλεπεις ΜΟΝΟ στην τραπεζα σου: (να ενα παραδειγμα οταν το xe.com εδινε 1.178) Περιγραφή Συναλλαγής:ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ Ποσό:-94,51 EUR Κωδικός Αναφοράς:χχχχχχxxxxxxχχχχχ Σχόλια:AMAZON EU AM AZON.CO.U 79,99 GBP Φιλε μου,οπως ανεφερα, εχω κανει 10δες αγορές ΜΕΓΑΛΟΥ κοστους απο αγγλια.Γιαυτο κράτα μικρό καλάθι περι "κανενα site δεν σου αναφερει το ποσο σε Ευρω" Ποτε δεν μου κράτησαν κάποιου τυπου προμήθεια. Για παράδειγμα σε αγγλικο σαιτ τωρα που μιλάμε, προιον αξιας 67.80λιρών, το ιδιο το σαιτ αναφερει και τα ευρώ 79.74 (τα οποια χρεωνονται επακριβως στο λογαριασμο)
aneza Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Κιεγώ πρόσφατα πρόσεξα αυτές τις περίεργες προμήθειες και παραξενεύτηκα.. τελικά όλες προκύπτουν από αγορές που έκανα με paypal
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Φιλε μου,οπως ανεφερα, εχω κανει 10δες αγορές ΜΕΓΑΛΟΥ κοστους απο αγγλια.Γιαυτο κράτα μικρό καλάθι περι "κανενα site δεν σου αναφερει το ποσο σε Ευρω" Ποτε δεν μου κράτησαν κάποιου τυπου προμήθεια. Για παράδειγμα σε αγγλικο σαιτ τωρα που μιλάμε, προιον αξιας 67.80λιρών, το ιδιο το σαιτ αναφερει και τα ευρώ 79.74 (τα οποια χρεωνονται επακριβως στο λογαριασμο) ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΕ ΕΥΡΩ;! (εδω μιλαμε για πληρωμη ΣΕ ξενο νομισμα - οχι σε ξενο μαγαζι) Οταν πληρωνεις (στο αμαζον που γνωριζω) σε λιρες ΔΕΝ αναφερει πουθενα ευρω. Μονο οταν πληρωνεις σε ευρω γραφει και τα δυο...
kanesaxo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Σε λιρες πληρωνω (camskill.co.uk).Απλώς αναφέρει και την τιμή σε ευρώ για να ξερεις τι γινεται.(οχι στο καλάθι).
The_Judas Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Η κάρτα webbuy της Πειραιώς τι χρέωση έχει για μετατροπή συναλλάγματος;
andreasl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Η κάρτα webbuy της Πειραιώς τι χρέωση έχει για μετατροπή συναλλάγματος; Ό,τι χρέωση και να έχει για τη μετατροπή, έχει τόση μεγάλη προμήθεια για αγορές που δεν αξίζει τον κόπο να το συζητάς.
pigeon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Ό,τι χρέωση και να έχει για τη μετατροπή, έχει τόση μεγάλη προμήθεια για αγορές που δεν αξίζει τον κόπο να το συζητάς. Πηγή Απόκτηση κάρτας ΔΩΡΕΑΝ Επανέκδοση κάρτας ΔΩΡΕΑΝ Φόρτιση κάρτας* 1% επί της αξίας της φόρτισης ελάχιστη χρέωση: €1 μέγιστη χρέωση €5 Εκφόρτιση κάρτας** €1 * Οι 4 πρώτες φορτίσεις είναι δωρεάν (οι 2 πρώτες από καταθετικό λογαριασμό και οι 2 πρώτες από πιστωτική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς) ** Σε περίπτωση που το ποσό της εκφόρτισης είναι ≤ 1€, τότε θα εισπραχθεί ως έξοδο εκφόρτισης το συνολικό ποσό της εκφόρτισης. Μόνο αυτά γράφει. Σε αγορά που έχω κάνει το καλοκαίρι (δεν με χρέωσε στην 1η φόρτιση), το ποσό που μου πήρε ηταν αυτο ακριβώς που έβγαλε το τιμολόγιο το paypal. Υπ'οψιν οτι κανω την μετατροπή στο paypal. Δεν ξέρω -και δεν βλέπω- αν αλλαξε κάτι.
Pinball1 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά η αύξηση 2% για συναλλαγές εκτός ζώνης Ευρώ ισχύει και για τις άλλες τράπεζες ή μόνο για την Πειραιώς?
The_Judas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Η κάθε τράπεζα ορίζει την δική της χρέωση για μετατροπή συναλλάγματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα