Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούς τι λές; Το paypal δεν είναι τράπεζα και δεν ελέγχεται από κανέναν γι' αυτό μπορεί να χρεώνει όσο γουστάρει τις υπηρεσίες του. Η πειραιώς είναι τράπεζα και προφανώς δε μπορεί να χρεώσει 4% για τη μετατροπή -αν μπορούσε θα το είχε κάνει- οπότε βάζει μια ξεχωριστή χρέωση.

Ακούω τι λέω! <_<

To paypal ελέγχεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Αμερικής και της Ευρώπης μια χαρά. Εφόσον δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες συναλλάγματος υπόκειται στους όρους και στις συμφωνίες μεταξύ των χωρών που συνεργάζεται και την χώρα-έδρα του paypal. Δεν υπάρχει αντιρρηση οτι εφαρμόζονται ληστρικές προμήθειες κατά την μετατροπή που τις δικαιολογούν ως "έξοδα" και δεν καθορίζονται απο τις δικές μας επιθυμίες.

Τωρα, πες μου ΠΟΣΟ χρέωναν η πειραιώς, η Alpha κτλ πριν γίνει όλος αυτός ντόρος, γιατί έχω πολλές υποψίες οτι η χρέωση ήταν πάνω/κάτω ιδια και ακριβως επειδη ηταν παράτυπη η χρέωση, την έσπασαν σε ενα νόμιμο ποσοστό μετατροπής συναλλάγματος -συμφωνα με τους πίνακες συναλλάγματος- και σε ενα ποσοστό "διάφορα έξοδα" που το λένε συνήθως.

Το ιδιο ακριβώς κάνει και η visa οταν την χρησιμοποιείς απ'ευθειας στα online καταστήματα, αγοράζεις πχ. ενα παντελόνι 100$ , η κάρτα σου λέει "χρέωση 100$" και στο τέλος η τράπεζά σου μετα την μετατροπή σε χρεώνει 80ε αντί για 75ε (που το υπολόγισες με την ακριβότερη τιμή μετατροπής). Αυτο απο μόνο του ειναι 5% επιπλέον καπέλο που 9 στις 10 περιπτώσεις δεν το παιρνει χαμπάρι ο αγοραστης γιατι κοιτάει την 1η χρέωση που ειναι 100$.

Οποιος έχει ασχοληθεί με ανταλλακτήρια συναλλάγματος στο παρελθόν θα γνωρίζει οτι τα ανταλλακτήρια στο Συνταγμα χρέωναν το maximum επιτρεπτο καπέλο, ενώ κάποια αλλα χωμένα σε στοές στην Ομόνοια χρέωναν καπέλο 50% κάτω. Τσάμπα συνάλλαγμα δεν υπάρχει πουθενά ή σωστότερα, δεν το βρίσκεις νόμιμα.

Τέλος πάντων, αυτό που λέω ειναι οτι οι τράπεζες θέλουν να χρεώνουν την μετατροπη USD-->EUR οσο και το paypal (αν δεν χρέωναν ηδη περισσότερο) γι'αυτο και θα το εφαρμόσουν ολες. Λυπηρό μεν αλλά αναμενόμενο.. :(

Άν αρχίσουμε μαζικά να προτιμούμε όσους πουλάνε σε ευρώ θα υποχρεωθούν τα καταστήματα να δέχονται ευρώ προκειμένου να μας κρατήσουν πελάτες.

Προφανώς θα αστειεύεσαι. Αν μπορέσεις εσυ να πείσεις την κίνα να πουλάει σε Ευρω, μπορείς κάλλιστα να βάλεις υποψηφιότητα για βουλευτής του Ευρωκοινοβουλίου. Σου εγγυώμαι οτι θα βγείς σίγουρα.

Ελεος αν νομίζουμε οτι με τις αγορές 50-100 gadget μπορούμε να καθορίσουμε τις διεθνείς χρηματοοικονομικές "κομπίνες" και τα πάνω-κάτω των USD/EUR που εξυπηρετούν σκοπούς και καποιες φορές ξεκινούν οικονομικούς πολέμους, οπως αυτός που ζούμε τώρα και τον λέμε "Κρίση".

• Moderators
Δημοσ.

Τωρα, πες μου ΠΟΣΟ χρέωναν η πειραιώς, η Alpha κτλ πριν γίνει όλος αυτός ντόρος, γιατί έχω πολλές υποψίες οτι η χρέωση ήταν πάνω/κάτω ιδια και ακριβως επειδη ηταν παράτυπη η χρέωση, την έσπασαν σε ενα νόμιμο ποσοστό μετατροπής συναλλάγματος -συμφωνα με τους πίνακες συναλλάγματος- και σε ενα ποσοστό "διάφορα έξοδα" που το λένε συνήθως.

Η Πειραιως χρεωνε 0.5 %!

Αυτο τσεκαρισμενο σε 10 αγορες μεσα στο Νοεμβριο σε λιρες Αγγλιας.

+0.5% η τιμη χρεωσης στην Πειραιως σε σχεση με την τιμη του xe.com

Εμενα προσωπικα ξαναλεω δεν με εχει χρεωσει ξεχωριστα για καμια αγορα μου απο τις 10 σε λιρες ολο τον Νοεμβριο απο amazon.co.uk (η τελευταια παραγγελια εγινε 30-11, η χρεωση της/αποστολη εγινε 2-12-2010 και η "συναλλαγη"/κινηση στην τραπεζα 6-12-2010) - δεν ξερω αν ειναι κατι που γινεται μονο σε αγορες μεσω paypal

Και βεβαια μια αλλη ανακριβεια, το paypal ποτε δεν χρεωνε 3.5-4%.

Μεχρι πριν ενα χρονο το ειχα τσακισει το ebay και η προμηθεια του paypal ηταν 1.5-2% max

Δημοσ.

Η Πειραιως χρεωνε 0.5 %!

Αυτο τσεκαρισμενο σε 10 αγορες μεσα στο Νοεμβριο σε λιρες Αγγλιας.

+0.5% η τιμη χρεωσης στην Πειραιως σε σχεση με την τιμη του xe.com

Ωραία, εγω είπα από την αρχή οτι δεν χρησιμοποιώ απ'ευθειας την κάρτα γι'αυτο δεν ξέρω τις χρεώσεις. Ομως σου λέω οτι, μέχρι περσι που έκανα την μετατροπή στην τράπεζα κι οχι στο paypal, από ebay ψωνίζα και σε λίρες και σε $$. Στην πειραιώς λοιπον η χρέωση είχε μεγάλη απόκλιση απο το xe.com και φυσικά οχι 0.5%. :blink:

Κλοπή το 2% επιπλέον αλλά αν όντως ίσχυε το 0.5% (και για το $$ κυρίως), ήταν θέμα χρόνου πότε θα ανέβαζαν το καπέλο.. :angry:

Και βεβαια μια αλλη ανακριβεια, το paypal ποτε δεν χρεωνε 3.5-4%.

Μεχρι πριν ενα χρονο το ειχα τσακισει το ebay και η προμηθεια του paypal ηταν 1.5-2% max

Ναι οκ ανακρίβεια, whatever... <_<

Δηλαδή τι παραπάνω πρεπει να στείλω να το πιστέψεις; Εδωσα τα στοιχεία την απόδειξη απο dealextreme με ημερομηνία και με την χρέωση του paypal για την μετατροπή και το αντίστοιχο του xe.com:

26/Sept/2010

From amount €1.87 EUR

To amount $2.45 USD

Exchange rate: 1 EUR = 1.31016 USD

Κοίτα και το xe.com στις 26/9/2010: 1 EUR = 1.34870 USD

Αυτο σημαίνει ~3% στο USD και οχι 1.5-2% .

Και επίσης:

Paypal.com

Payments requiring a currency conversion include a 2.5% fee.

Το οποιο δεν ισχύει σύμφωνα με τα γεγονότα που παραθέτω.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι οκ ανακρίβεια, whatever... <_<

Δηλαδή τι παραπάνω πρεπει να στείλω να το πιστέψεις; Εδωσα τα στοιχεία την απόδειξη απο dealextreme με ημερομηνία και με την χρέωση του paypal για την μετατροπή και το αντίστοιχο του xe.com:

26/Sept/2010

From amount €1.87 EUR

To amount $2.45 USD

Exchange rate: 1 EUR = 1.31016 USD

Κοίτα και το xe.com στις 26/9/2010: 1 EUR = 1.34870 USD

Αυτο σημαίνει ~3% στο USD και οχι 1.5-2% .

Και επίσης:

Το οποιο δεν ισχύει σύμφωνα με τα γεγονότα που παραθέτω.

Κοιτα αυτο ειναι πριν 3 μηνες. Σου ειπα παραπανω "Μεχρι πριν ενα χρονο το ειχα τσακισει το ebay και η προμηθεια του paypal ηταν 1.5-2% max". Πιθανον να μεγαλωσε λιγο και να πηγε στο 2.5% που δηλωνουν και οι ιδιοι. Η ισως και να ηταν και 2.5% και να μου ξεφυγε κατα 0.5% απο αυτο που θυμομουν μετα απο ενα χρονο, πολυ μακρια απο το 3.5-4% που μας ειπες αρχικα.

Το νουμερακι που δηλωνουν ισως ισχυει πραγματικα, περα απο αυτο που παραθετεις. Σε αυτο πραγματι ειναι πανω απο 2.5%, κοντα στο 3%, αλλα πολυ πιθανον προκυπτει αυτη η διαφορα επειδη παιζει η στρογγυλοποιηση - ειναι πολυ μικρο το ποσο σου. Εξηγω:

Εκει που λενε "Exchange rate: 1 EUR = 1.31016 USD " αυτο προκυπτει απλα απο την διαιρεση 2.45/1.87 αν προσεξεις ακριβως! Δεν ειναι πιθανοτατα η ισοτιμια που εφαρμοσαν, αλλα αυτη που "βγηκε" λογω στρογγυλοποιησης. Για να το δουμε αναλυτικα:

Αν βαλεις 2.5% προμηθεια το 1.34870 γινεται 1.31580. Με αυτο το νουμερακι το ποσο που επρεπε να πληρωσεις σε ευρω ειναι 2.45/1.31580 δηλαδη 1.8619€. Προφανως στρογγυλοποιουν αυτο σε ακαιρια τιμη προς τα πανω με τροπο ωστε να ειναι παντα υπερ τους η στρογγυλοποιηση και να μην χασουν στη συγκεκριμενη περιπτωση το 0,19 cent οποτε το "εκλεισαν" στο 1.87 και ετσι προεκυψε αυτη η "κακη"/χειροτερη ισοτιμια.

Αν ειχες παραδειγμα με ποσο πανω απο 15-20 ευρω εκει το σφαλμα στρογγυλοποιησης θα ηταν πολυ μικροτερο και επομενως θα ειχαμε καλυτερη εικονα.

Φιλικα!

Αντε με εβαλες βραδιατικα να ασχολουμαι με νουμερακια, κομπιουτερακια και εκατοστα του λεπτου... wink.gif

Δημοσ.

Μέχρι σήμερα είχα βολευτεί να κάνω τις αγορές μου πληρώνοντας με paypal το οποίο είχα συνδεδεμένο με μια χρεωστική κάρτα της Πειραιώς. Είχα τσεκάρει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση στην κάρτα πέρα από το ποσό της αγοράς.

Σήμερα για πρώτη φορά μου έκαναν χρέωση 0.21 ευρώ για μια αγορά περίπου 10 ευρώ. Στην περιγραφή συναλλαγής (της 0.21) έλεγε "ΠΡΟΜ.ΣΥΝΑΛ.ΑΓΟΡΑΣ" και στα σχόλια "PAYPAL ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥGB". Μετά από επικοινωνία με την τράπεζα μου ανέφεραν ότι από 15 Νοε υπάρχει χρέωση 2% σε συναλλαγές με ξένο νόμισμα. Δηλαδή δεν τους έφτανε που πληρώναμε τις μετατροπές στο συνάλλαγμα χρυσές, τώρα θέλουν να παίρνουν και έξτρα λεφτά.

Έχω ενοχληθεί πολύ, τόσο για την αναίτια χρέωση όσο και για τη χωρίς προειδοποίηση αλλαγή στο καθεστώς χρεώσεων.

Υπάρχει δυνατότητα να ρυθμίσω το paypal να κάνει τη μετατροπή στο συνάλλαγμα, αλλά ως γνωστόν κι αυτό σε σκίζει στη μετατροπή.

Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια cash card που να συνεργάζεται καλά με το paypal και να μην έχει χρέωση για κάθε αγορά σε εγχώριο ή ξένο νόμισμα. Επιθυμητό είναι να υπάρχουν και ATM's με online κατάθεση στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Εγώ έχω 2 πιστωτικές από την Πειραιώς χωρίς πάγιο, στη μια έχω κατεβάσει το όριο στα 400 ευρώ και χρησιμοποιώ μόνο αυτή για αγορές ιντερνετ και paypal, δεν υπάρχει προμήθεια εκεί. Γενικά δεν την βρίσκω ασφαλή την χρήση της χρεωστικής στο νετ, σκέψου οτι έχει απευθείας πρόσβαση στον λογαριασμό σου.... από την άλλη η προπληρωμένη θέλει προμήθεια σε κάθε ανανέωση χωρίς να δίνει περισσότερη ασφάλεια από μια πιστωτική με μικρό όριο. Δεν σε ενδιαφέρει να βγάλεις πιστωτική αν δεν έχει πάγιο?

Δημοσ.

Σε αλλες τραπεζες δεν γινεται αυτο? ΠΧ αγαραζω απο Αμαζον απευθειας μεσω χρεψστικης Κυπρου, και τις 2 τελευταιες φορες εια διαφορα λογιστικου με διαθεσιμου υπολοιπου, η οποια πιθανως ηταν η προημηθεια για την μετατροπη. Παλιοτερα ειχα ρωτησει μου ειχαν πει για 2 τις χιλιοις αλλα ηταν πιο πολυ. Ηταν καπου 1-5 για 150 ευρω πχ.

Πως μπορουμε να ενημερωθουμε συγκεκριμενα για τετοια θεματα? Ουτε οι ιδιοι οι υπαλληλοι μεσα στις τραπεζες δεν ξερουν να εξυπηρετησουν.

Δημοσ.

Εγώ έχω 2 πιστωτικές από την Πειραιώς χωρίς πάγιο, στη μια έχω κατεβάσει το όριο στα 400 ευρώ και χρησιμοποιώ μόνο αυτή για αγορές ιντερνετ και paypal, δεν υπάρχει προμήθεια εκεί. Γενικά δεν την βρίσκω ασφαλή την χρήση της χρεωστικής στο νετ, σκέψου οτι έχει απευθείας πρόσβαση στον λογαριασμό σου.... από την άλλη η προπληρωμένη θέλει προμήθεια σε κάθε ανανέωση χωρίς να δίνει περισσότερη ασφάλεια από μια πιστωτική με μικρό όριο. Δεν σε ενδιαφέρει να βγάλεις πιστωτική αν δεν έχει πάγιο?

Κι εγώ δε βρίσκω ασφαλή τη χρήση της χρεωστικής στο net γενικά. Τη βρίσκω όμως ασφαλή για χρήση με το paypal το οποίο εδώ και χρόνια έχει αποδειχθεί αξιόπιστο και έχω ψωνίσει πολλές φορές μικρά έως μεγάλα ποσά. Πρόσφατα έβγαλα μια πιστωτική κάρτα από τη γενική. Είναι η μόνη που δε χρεώνει τόκους από την πρώτη ημέρα της αγοράς μέχρι την πληρωμή της κάρτας.Θα τη χρησιμοποιήσω μέχρι το καλοκαίρι που την έχω ανάγκη και μόλις κλείσει ο χρόνος που έχει δωρεάν συνδρομή μάλλον θα την καταργήσω. Γενικά δεν θέλω να έχω πιστωτική, προτιμώ χρεωστική.

Δημοσ.

Σε αλλες τραπεζες δεν γινεται αυτο? ΠΧ αγαραζω απο Αμαζον απευθειας μεσω χρεψστικης Κυπρου, και τις 2 τελευταιες φορες εια διαφορα λογιστικου με διαθεσιμου υπολοιπου, η οποια πιθανως ηταν η προημηθεια για την μετατροπη. Παλιοτερα ειχα ρωτησει μου ειχαν πει για 2 τις χιλιοις αλλα ηταν πιο πολυ. Ηταν καπου 1-5 για 150 ευρω πχ.

Πως μπορουμε να ενημερωθουμε συγκεκριμενα για τετοια θεματα? Ουτε οι ιδιοι οι υπαλληλοι μεσα στις τραπεζες δεν ξερουν να εξυπηρετησουν.

Αν μαζευόμασταν πολλά άτομα που έχουμε το ίδιο αίτημα, θα μπορούσαμε να το κοινοποιήσουμε στις τράπεζες. Θα λέγαμε δηλαδή: Κοίτα, είμαστε στο insomnia 300 άτομα που έχουμε ανάγκη για μια χρεωστική για να ψωνίζουμε στο paypal σε ξένο νόμισμα με λογική προμήθεια. Μπροστά στην προοπτική να μαζέψουν τόσους νέους πελάτες με τη μία, θα μπορούσαν να το σκεφτούν σοβαρά. Επειδή όμως πολλοί από εμάς είμαστε -δε βαριέσαι- και δεν αντιδρούμε, τελικά την τρώμε όλοι στον "ποπό".

• Moderators
Δημοσ.

Εκανα αλλες 3 αγορες απο amazon.co.uk 18-12-2010, πληρωσα οπως παντα σε λιρες Αγγλιας και σημερα που εγιναν οι συναλλαγες στην winbank ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ και παλι.

1.175 η ισοτιμια της στις αγορες μου - για δειτε xe.com wink.gif

Κατι παιζει με το Paypal ή με τον λογαριασμο καποιων.

• Moderators
Δημοσ.

Η διαφορα στα δυο υπολοιπα εχουν να κανουν με το ανεβοκατεβασμα της ισοτιμιας. Αλλη ισοτιμια την ωρα που γινεται η δεσμευση και αλλη οταν γινεται η χρεωση της καρτας. Μου εχει τυχει αλλες φορες να ανεβαινει και αλλες να κατεβαινει. Ο,τι προμηθεια εχει η Κυπρου (δεν ξερω ποση ειναι) χρεωνεται και στην δεσμευση και στην χρεωση η ιδια.

Πραγματι στις τραπεζες δεν εχουν ιδεα να σου απαντησουν - το εχω δει και στην Πειραιως. Ολο με παραπεμπουν στα τηλεφωνα της winbank.

Δημοσ.

Εκανα αλλες 3 αγορες απο amazon.co.uk 18-12-2010, πληρωσα οπως παντα σε λιρες Αγγλιας και σημερα που εγιναν οι συναλλαγες στην winbank ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ και παλι.

1.175 η ισοτιμια της στις αγορες μου - για δειτε xe.com wink.gif

Κατι παιζει με το Paypal ή με τον λογαριασμο καποιων.

Επειδή έχω μιλήσει με winbank τηλεφωνικά αλλά και ξανά με email είναι διπλοτσεκαρισμένο ότι ισχύει αυτό που περιγράφω στο αρχικό μήνυμα. Αν εσύ δεν το βλέπεις, πλέον είναι σίγουρο πως έχεις τη default ρύθμιση στο paypal, αυτή που κάνει το paypal τη μετατροπή νομίσματος και όχι η winbank.

Δημοσ.

Γενικά δεν την βρίσκω ασφαλή την χρήση της χρεωστικής στο νετ, σκέψου οτι έχει απευθείας πρόσβαση στον λογαριασμό σου....

Ετσι για την κουβέντα, παλιότερα είχε συζητηθεί να εφαρμοσθεί ένα -προαιρετικό- σύστημα επιβεβαίωσης των συναλλαγών απο τον χρήστη της κάρτας, το οποιο φυσικά δεν υλοποιήθηκε απο τις τράπεζες για ευνόητους λόγους. Δούλευε ως εξης:

1. Αγοράζεις απο online κατάστημα με χρήση της κάρτας (paypal ή απ'ευθειας).

2. Γίνεται δεσμευση του ποσού και ταυτόχρονα ειδοποίηση του χρήστη της κάρτας (sms, email)

3. Η τράπεζα περιμένει 4, 8 ή 12 ωρες την επιβεβαίωση της συναλλαγής απο τον χρήστη (sms, secure webpage κτλ). Αυτο είναι το μόνο επιπλέον βήμα στην διαδικασία.

4. Αν γινει επιβεβαίωση τα χρήματα ξεκινούν το "ταξίδι" τους και η πώληση προχωρά.

5. Στην περίπτωση μη επιβεβαίωσης, τα χρήματα αποδεσμεύονται και ειδοποιείται το online κατάστημα για ακύρωση.

6. Ολοι ειναι ευτυχισμένοι!

Δεν προχώρησε γιατι οι τραπεζες ισχυρίστηκαν οτι χρειάζονταν τεράστιες υποδομές, ομως τις υποδομές τις έχουν για την online δέσμευση χρημάτων, το μόνο που χρειάζοταν ήταν μια χρονοκαθυστέρηση στο "οκ" που στέλνει η τράπεζα-εκδότης της κάρτας. Προφανώς οπως καταλαβαίνετε τους συμφέρουν να γίνονται "λάθη","κλοπές" και να εφαρμόζουν το γνωστό "δεν φέρουμε ευθύνη", το οποιο δεν κοστίζει κιολας. ;)

Μάλιστα στην Αμερική που εχουν την κάρτα ως πορτοφόλι, έχει ζητηθεί κατα καιρούς από ομάδες χρηστών καρτών να ειδοποιούνται απο τις τράπεζες ΠΡΙΝ δεσμευθουν τα χρήματα, παράλληλα με μια χρονοκαθυστέρηση (για να μπορεί να γίνει ακύρωση σε περίπτωση κλοπής του αριθμού κτλ). Οι τράπεζες δηλώσαν αδυναμία γιατι -λεει- η visa δεν τους επιτρέπει την χρονοκαθυστέρηση στην δέσμευση. Κουραφέξαλα.. Αντίθετα τους πρότεινε την κατόπιν χρέωσης ακύρωση, αυτο που συμβαίνει τώρα μονο στις πιστωτικές, και που για ορισμένες περιπτώσεις σημαίνει δικηγόρους, αποδεικτικά στοιχεία κτλ. <_<

Προσθέτω:

Εχω μείνει λίγο πίσω :P Υπαρχει κάτι παρόμοιο, το verified by visa και στις δικές μας τράπεζες. Περισσότερα εδω.

• Moderators
Δημοσ.

Επειδή έχω μιλήσει με winbank τηλεφωνικά αλλά και ξανά με email είναι διπλοτσεκαρισμένο ότι ισχύει αυτό που περιγράφω στο αρχικό μήνυμα. Αν εσύ δεν το βλέπεις, πλέον είναι σίγουρο πως έχεις τη default ρύθμιση στο paypal, αυτή που κάνει το paypal τη μετατροπή νομίσματος και όχι η winbank.

Ποιο paypal...;tongue.gif

Αμαζον λεμε τοσες μερες, στο αμαζον δεν πληρωνεις με paypal, με την χρεωστικη σου πληρωνεις. Και πληρωνω σε λιρες. Λιρες, λιρες... tongue.gif

Δημοσ.

παιδια εχω κανει παμπολλες αγορές απο ξενα καταστηματα (κυριως αγγλια,επειδη ειναι το θεμα μας εδω με την ισοτιμια) και ποτε δεν μου εχει κρατησει κατι η πειραιως σαν ποσοστό.

Αυτο το νοημα εχει εξαλλου η χρεωστικη καρτα. (οχι πειπαλ).

Παντα πληρωνα σε λιρες και τα ευρω που λεγαν τα σαιτ,αφαιρουνταν επακριβως απο το λογαριασμο.

Και δε μιλαμε για ψιλολογια,ωστε να λειψει κανα ευρω και να μη το δω, εχω κανει μια αγορα σχεδον 700ε οπου το ποσοστο που αναφερετε ΑΝ υπηρχει θα φαινοταν.

Μαλιστα,για καθε αγορα καταθετω ΟΣΑ ακριβως χρηματα χρειαζεται,συνεπως αν υπηρχε ποσοστο παρακρατητης δεν θα προχωρουσα καμμια συναλλγη.

Δημοσ.

Αφου το γράφει ξεκάθαρα στο λινκ... 2% κράτηση για εκτός ε.ε (όταν γίνεται η μετατροπή από την τράπεζα και όχι από αμαζον-ebay κλπ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...