Pinball1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε andreasl στο μαιλ που σου έστειλε το paypal μετά την πληρωμή φαινότανε ότι σε είχε χρεώσει παραπάνω ή αυτό φάνηκε μόνο μέσω του Winbank?
pigeon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Εχω την εντύπωση οτι οι τράπεζες χρέωναν ηδη την μετατροπή σε $$. Δεν το είχαν σαν ξεχωριστή πράξη, απλως υπολογίζαν απ'ευθειας το ποσό μαζί με την προμήθεια. Δεν το υπολόγισα ποτέ (λόγω μικρών αγορών) αλλά νομιζω πως πάντα χρησιμοποιούσαν τους πίνακες ισοτιμίας USD/EUR προς όφελός τους Τελευταια που αγοράζω συνέχεια απο κινα σε $$, εβαζα το paypal να μου κανει την μετατροπή ($$-->Euro) και ειμαι σίγουρος οτι το paypal χρεώνει οσο γουστάρει, νομιζω πάνω απο 3-3.5% !! Παράδείγμα: >Payment $2.45 USD Charge will appear on your credit card statement as "PAYPAL *DEALEXTREME" From amount €1.87 EUR To amount $2.45 USD Exchange rate: 1 EUR = 1.31016 USD και η ισοτιμία EUR/USD απο το xe.com στις 26/9/2010 ήταν 1.348 USD Αυτο σημαίνει ~4% προμήθεια ή κάνω λάθος;
andreasl Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε andreasl στο μαιλ που σου έστειλε το paypal μετά την πληρωμή φαινότανε ότι σε είχε χρεώσει παραπάνω ή αυτό φάνηκε μόνο μέσω του Winbank? Το paypal χρέωσε κανονικά. Στη συνέχεια η winbank μου έστειλε δύο email για 2 ξεχωριστές χρεώσεις, την κανονική και την "άλλη". Μετά μπήκα στο site για να δω τι είναι η δεύτερη χρέωση και ανακάλυψα τι είχε γίνει.
Moderators matrixxx Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανουν επιλεκτικα μονο σε μερικους... Σε αγορες του αμαζον.co.uk που εχω κανει μετα τις 15-11 πληρωμη σε λιρες γιατι δεν με χρεωσε;
iGoPod Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Τωρα που ειπατε για paypal αν θελω να καταθεσω λεφτα παω σε τραπεζα λεω τα στοιχεια τις paypal και βαζω τα λεφτα?. Η αν γινετε να βαλω πχ για μια αγωρα 10 € μεσω paysafe card η κατι τετειο.A και επισης με την προπληρωμενη που λετε ππιο πανω τι ενοειτε ???
FKLDS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή και εγώ την πάτησα με την "ΠΡΟΜ.ΣΥΝΑΛ.ΑΓΟΡΑΣ"... δείτε το αστεράκι στο κάτω μέρος της σελίδας ...
DioNiSis_000 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 για το paypal πρεπει να ειναι 2,5% η προμηθεια. οταν μπενεις στο λογαριασμο καπου εχει την ισοτιμια που χρησημοποιει. το ειχα παρατηρισει πολυ καιρο τωρα γιατι μπαινω στην ελληνικη εκδοση του ebay που εχει μετατρεμενες τις τιμες σε ευρώ και ποτε σε συμφωνουσαν οι τιμες του ebay με το paypal οταν πληρωνα. εγω εχω ρυθμισμενο το paypal να κανει αυτο τις μετατροπες σε αλλο νομισμα. δεν ηξερα οτι μπορω να κανει την μετατροπη η τραπεζα. θα το ψαξω αν ειναι λιγοτερο το ποσοστο να το κανω ετσι.
Moderators matrixxx Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 για το paypal πρεπει να ειναι 2,5% η προμηθεια. οταν μπενεις στο λογαριασμο καπου εχει την ισοτιμια που χρησημοποιει. το ειχα παρατηρισει πολυ καιρο τωρα γιατι μπαινω στην ελληνικη εκδοση του ebay που εχει μετατρεμενες τις τιμες σε ευρώ και ποτε σε συμφωνουσαν οι τιμες του ebay με το paypal οταν πληρωνα. εγω εχω ρυθμισμενο το paypal να κανει αυτο τις μετατροπες σε αλλο νομισμα. δεν ηξερα οτι μπορω να κανει την μετατροπη η τραπεζα. θα το ψαξω αν ειναι λιγοτερο το ποσοστο να το κανω ετσι. Για αλλο πραγμα ειναι η κουβεντα μας. (για πιθανη προμηθεια της τραπεζας)
The_Judas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Αν ισχύει αυτό, θα αλλάξω κάρτα άμεσα. Οι πιο πολλές αγορές μου γίνονται από Βρετανία-Αμερική-Κίνα.
pigeon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Θεωρείτε δηλαδη οτι οι τράπεζες τόοοοοοοσα χρόνια δεν χρεώνουν έξοδα για αγορές με νόμισμα εκτός Ευρώ; (δραχμή παλιότερα) Αλλο αν το ανακαλύψαμε τώρα γιατι γίνεται ξεχωριστή χρέωση ή κάποια κάρτα το εγραψε στους όρους της, ανέκαθεν η μετατροπή συναλλαγματος είχε καπέλο.
andreasl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Θεωρείτε δηλαδη οτι οι τράπεζες τόοοοοοοσα χρόνια δεν χρεώνουν έξοδα για αγορές με νόμισμα εκτός Ευρώ; (δραχμή παλιότερα) Αλλο αν το ανακαλύψαμε τώρα γιατι γίνεται ξεχωριστή χρέωση ή κάποια κάρτα το εγραψε στους όρους της, ανέκαθεν η μετατροπή συναλλαγματος είχε καπέλο. Εδώ μιλάμε για καπέλο πάνω από το κανονικό καπέλο. Δηλαδή δύο καπέλα. Ένα με τη μετατροπή όπως γινόταν πάντα, κι ένα χωριστά. Τελικά δεν υπάρχει κάποια κάρτα που εγγυημένα να μη χρεώνει το δεύτερο καπέλο;
FKLDS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Θεωρείτε δηλαδη οτι οι τράπεζες τόοοοοοοσα χρόνια δεν χρεώνουν έξοδα για αγορές με νόμισμα εκτός Ευρώ; (δραχμή παλιότερα) Αλλο αν το ανακαλύψαμε τώρα γιατι γίνεται ξεχωριστή χρέωση ή κάποια κάρτα το εγραψε στους όρους της, ανέκαθεν η μετατροπή συναλλαγματος είχε καπέλο. Δεν υπάρχει ξεχωριστή χρέωση. Από τις 16 Νοεμβρίου υπάρχει επιπλέον χρέωση. Αν μπεις και στη σελίδα της winbank στο facebook θα δεις τη γκρίνια που σιγά-σιγά ξεφυτρώνει.
pigeon Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Ειναι επιπλέον χρέωση ή έσπασαν την υπάρχουσα χρέωση σε χρέωση συναλλαγματος και κατι αλλο (πχ. χρέωση αγοράς μέσω internet). Μου φαίνεται από αδιανόητο ως ηλίθιο να μην χρέωναν τόσα χρόνια το 3.5-4% που χρεώνει και το paypal για τις συναλλαγματικές μετατροπές.
andreasl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μου φαίνεται από αδιανόητο ως ηλίθιο να μην χρέωναν τόσα χρόνια το 3.5-4% που χρεώνει και το paypal για τις συναλλαγματικές μετατροπές. Ακούς τι λές; Το paypal δεν είναι τράπεζα και δεν ελέγχεται από κανέναν γι' αυτό μπορεί να χρεώνει όσο γουστάρει τις υπηρεσίες του. Η πειραιώς είναι τράπεζα και προφανώς δε μπορεί να χρεώσει 4% για τη μετατροπή -αν μπορούσε θα το είχε κάνει- οπότε βάζει μια ξεχωριστή χρέωση. Ηλίθιοι θα είμαστε εμείς αν εξακολουθήσουμε να αγοράζουμε σε ξένο νόμισμα με τέτοιους όρους. Άν αρχίσουμε μαζικά να προτιμούμε όσους πουλάνε σε ευρώ θα υποχρεωθούν τα καταστήματα να δέχονται ευρώ προκειμένου να μας κρατήσουν πελάτες.
Pinball1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Ηλίθιοι θα είμαστε εμείς αν εξακολουθήσουμε να αγοράζουμε σε ξένο νόμισμα με τέτοιους όρους. Άν αρχίσουμε μαζικά να προτιμούμε όσους πουλάνε σε ευρώ θα υποχρεωθούν τα καταστήματα να δέχονται ευρώ προκειμένου να μας κρατήσουν πελάτες. Μακάρι να γίνει αυτό αλλά πιό πιθανό μου φαίνεται να αλλάξουμε τράπεζα όσοι χρησιμοποιούμε Πειραιώς παρά να αλλάξουν πολιτική τα καταστήματα. Τουλάχιστον υπάρχει κάποια διέυθυνση για να τους στείλουμε μαζικά email διαμαρτυρίας μήπως και συνέλθουν? Να καταλάβουν ότι με αυτές τις κουτοπονηριές θα χάσουν πολύ κόσμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα