Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι σήμερα είχα βολευτεί να κάνω τις αγορές μου πληρώνοντας με paypal το οποίο είχα συνδεδεμένο με μια χρεωστική κάρτα της Πειραιώς. Είχα τσεκάρει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση στην κάρτα πέρα από το ποσό της αγοράς.

Σήμερα για πρώτη φορά μου έκαναν χρέωση 0.21 ευρώ για μια αγορά περίπου 10 ευρώ. Στην περιγραφή συναλλαγής (της 0.21) έλεγε "ΠΡΟΜ.ΣΥΝΑΛ.ΑΓΟΡΑΣ" και στα σχόλια "PAYPAL ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥGB". Μετά από επικοινωνία με την τράπεζα μου ανέφεραν ότι από 15 Νοε υπάρχει χρέωση 2% σε συναλλαγές με ξένο νόμισμα. Δηλαδή δεν τους έφτανε που πληρώναμε τις μετατροπές στο συνάλλαγμα χρυσές, τώρα θέλουν να παίρνουν και έξτρα λεφτά.

Έχω ενοχληθεί πολύ, τόσο για την αναίτια χρέωση όσο και για τη χωρίς προειδοποίηση αλλαγή στο καθεστώς χρεώσεων.

Υπάρχει δυνατότητα να ρυθμίσω το paypal να κάνει τη μετατροπή στο συνάλλαγμα, αλλά ως γνωστόν κι αυτό σε σκίζει στη μετατροπή.

Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια cash card που να συνεργάζεται καλά με το paypal και να μην έχει χρέωση για κάθε αγορά σε εγχώριο ή ξένο νόμισμα. Επιθυμητό είναι να υπάρχουν και ATM's με online κατάθεση στη συγκεκριμένη τράπεζα.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@andreasl

Ευχαριστώ που μοιράζεσαι αυτή την πληροφορία με όλους. Ήμουν υποστηρικτής (και είμαι είναι η αλήθεια) της Πειραιώς αλλα το 2% επι ξένου νομίσματος το θεωρώ ληστρικό. Πρέπει σαν insomnia να οργανώσουμε μια έρευνα αγοράς για τις χρεωστικές.

@Vatos_locos

Ο andreasl μιλά για χρεωστική και όχι προπληρωμένη. Εσυ πληρώνεις 1 ευρω για τις «φορτίσεις» και δεν έχεις τα υπολοιπα πλεονεκτήματα της χρεωστικής. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Δημοσ.

Υπάρχει δυνατότητα να ρυθμίσω το paypal να κάνει τη μετατροπή στο συνάλλαγμα, αλλά ως γνωστόν κι αυτό σε σκίζει στη μετατροπή.

Δοκίμασε να ορίσεις ως κύριο νόμισμα το ευρώ στο PayPal.

Δημοσ.

Πρέπει σαν insomnia να οργανώσουμε μια έρευνα αγοράς για τις χρεωστικές.

+1

Αν και φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες τράπεζες όπως γίνεται συνήθως. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το θέμα μιας και συνήθως ψωνίζω από Αγγλία και μάλιστα αρκετές φορές μεγάλα ποσά. Σήμερα ήμουν τυχερός που τη γλύτωσα μόνο με 21 λεπτά.

Δημοσ.

Δοκίμασε να ορίσεις ως κύριο νόμισμα το ευρώ στο PayPal.

Το ευρώ έχω κύριο νόμισμα. Αν όμως ψωνίσω σε λίρες, μέχρι σήμερα έλεγα στο paypal να χρεώσει τη χρεωστική μου σε λίρες και όλες οι μετατροπές να γίνουν από την τράπεζα μου επειδή ήταν πιο φθηνό. Το paypal εφαρμόζει μια ληστρική πολιτική μετατροπής νομισμάτων που καλό είναι να την αποφεύγουμε ειδικά αν ψωνίζουμε μεγάλα ποσά. Τώρα που και η τράπεζα Πειραιώς έγινε επίσης ληστρική, πρέπει να βρούμε μια άλλη τράπεζα για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Δημοσ.

έχω και εγώ χρεωστική της Πειραιώς συνδεδεμένη με Paypal και δεν βλεπω καμιά τέτοια χρέωση στις Κινήσεις Λογαριασμού στο Winbank.Και έχω κάνει αρκετές αγορές μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Δημοσ.

έχω και εγώ χρεωστική της Πειραιώς συνδεδεμένη με Paypal και δεν βλεπω καμιά τέτοια χρέωση στις Κινήσεις Λογαριασμού στο Winbank.Και έχω κάνει αρκετές αγορές μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Ψώνιζες απο ΕΕ σε ευρώ ή απο εκτός ΕΕ με δολάρια;

• Moderators
Δημοσ.

Και εγω με την ιδια καρτα σε αγορες απο amazon.co.uk σε λιρες δεν ειχα καμια χρεωση σε (πολλες) συναλλαγες μετα τις 15-11 μεχρι και 30.

Το μονο που μπορω να φανταστω:

Μηπως ισχυει απο 1-12-2010;

Δημοσ.

Η μόνη μου ενσταση στο αρχκό μηνυμα ειναι οτι γραφει οτι ήταν απροειδοποίητη, εδώ κανεις λαθος, πριν καποιες μερες εμφανιζε μηνυμα οτι εχουν αλλαξει οι όροι χρησης, μεσα σ' αυτες τις αλλαγές ηταν κι αυτή η προμηθεια. Φυσικά δε διαφωνεί κανείς οτι το 2% χαρακτηρίζεται επιεικώς ως ληστεία.

• Moderators
Δημοσ.

Η μόνη μου ενσταση στο αρχκό μηνυμα ειναι οτι γραφει οτι ήταν απροειδοποίητη, εδώ κανεις λαθος, πριν καποιες μερες εμφανιζε μηνυμα οτι εχουν αλλαξει οι όροι χρησης, μεσα σ' αυτες τις αλλαγές ηταν κι αυτή η προμηθεια. Φυσικά δε διαφωνεί κανείς οτι το 2% χαρακτηρίζεται επιεικώς ως ληστεία.

Για δωσε κανενα λινκ για αυτο το 2% αν εχεις ευκαιρο.

Δλδ εμας μας ξεχασαν; Εκ των υστερων μετα απο 10-20-30 μερες μπαινει αυτη η χρεωση; Δεν με εχουν χρεωσει ουτε λεπτο και εχω δωσει καπου 300 λιρες!

Δημοσ.

αμεσως εμφανίζεται η χρεωση, στη μια σειρά η αγορά κι απο πανω η προμήθεια, εγώ εκανα μια αγορα σε $ αρχες του μήνα κι εφαγα το καπελο των 2,5€. Οσο για λινκ δεν το εχω ευκαιρο.

• Moderators
Δημοσ.

αμεσως εμφανίζεται η χρεωση, στη μια σειρά η αγορά κι απο πανω η προμήθεια, εγώ εκανα μια αγορα σε $ αρχες του μήνα κι εφαγα το καπελο των 2,5€. Οσο για λινκ δεν το εχω ευκαιρο.

Ποτε εκανες αγορα;

Αρα μηπως ειναι αυτο; "Μηπως ισχυει απο 1-12-2010; "

Δεν εχω ψωνισει απο 1-12... Μεχρι 30-11 δεν μου ειχαν χρεωσει τπτ απολυτως. unsure.gif

Δημοσ.

Ψώνιζες απο ΕΕ σε ευρώ ή απο εκτός ΕΕ με δολάρια;

έκανα αγορές από ebay.co.uk (πληρωμή σε αγγλικές λίρες μέσω Paypal)και από amazon.co.uk (πληρωμή με τη χρεωστική)

.

Η τελευταία αγορά έγινε 7/12 και δεν βλέπω καμιά εξτρά χρέωση.

Δημοσ.

Για να δεις χρέωση πρέπει να γίνει η μετατροπή νομίσματος από την τράπεζα. Αν την κάνει το Paypal, χρεώνει την τράπεζα σε ευρώ.

Η μόνη μου ενσταση στο αρχκό μηνυμα ειναι οτι γραφει οτι ήταν απροειδοποίητη, εδώ κανεις λαθος, πριν καποιες μερες εμφανιζε μηνυμα οτι εχουν αλλαξει οι όροι χρησης, μεσα σ' αυτες τις αλλαγές ηταν κι αυτή η προμηθεια.

Είμαι κάτοχος χρεωστικής Πειραιώς και δε με έχει ενημερώσει κανείς μέχρι τώρα. Που ακριβώς το εμφάνιζε αυτό και γιατί θα έπρεπε να το έχω δει (αν υποθέσω ότι ήταν στη σελίδα τους);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...