karhariasgr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Γεια χαρά, λυπάμαι που για ακόμη μια φορά το θέμα που ανοίγω είναι για κακό σκοπό αλλά αυτή την φορά είναι ποιο κακός από ποτέ! Είχα στο pc μου 6 σκληρούς δίσκους (5 data και έναν για OS). Έφυγε πλέον από PC και αγόρασα το Mac Mini. Πήρα και ένα dock station της Sharkoon για να συνδέω εξωτερικά τους σκληρούς που θέλω. Όλα καλά αλλά δυο από τους σκληρούς μου δε δουλεύουν, δεν δούλεψαν ποτε από την στιγμή που τους έβγαλα (με προσοχή) από το παλιό PC. Δυστυχώς δε τους βλέπει κανένα pc που δοκίμασα, και με εσωτερική sata συνδεσμολογία. Το θέμα ποιο είναι.. οι 3 σκληροί που σώθηκαν είναι αυτοί με τα video και τις ταινίες μου. Οι δυο σκληροί που δεν ανοίγουν είναι αυτοί που περιέχουν σχεδόν όλη μου την ζωή σε ψηφιακή μορφή!!! Οτιδήποτε δεδομένο είχα χάθηκε εκεί μέσα!! Έχω ξεπεράσει τα 4 απανωτά εγκεφαλικά που έπαθα (2 για τον κάθε σκληρό) και προσπαθώ να βρω λύση. Και το Snow Leopard και τα Windows Seven μου λένε ότι οι σκληροί έχουν κάποιο πρόβλημα και πρέπει να φορμαριστούν γιατί αλλιώς δε θα τους δουν τα λειτουργικά. Κάτι τέτοιο ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ να γίνει! Τι κάνουμε? Μπορώ να κάνω κάτι εγώ με κάποιο software ή να τους στείλω σε κάποια εταιρία ανάκτησης δεδομένων? Θα μου κοστίσει μια περιουσία αυτό ή πλέον τα πράγματα έχουν γίνει φτηνότερα? Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να σωθούν ορισμένα data από εκεί μέσα (αν όχι όλα!) Το Mac Mini το πήρα από Κωτσόβολο και εκεί που περίμενα να μου ετοιμάσουν τα χαρτιά είδα ένα φυλλάδιο που έλεγε ότι στον Κωτσόβολο κάνουν ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους μέχρι 1 τέρα, δωρεαν, αρκεί ο σκληρός να είναι αγορασμένος από εκεί. ΓΜΤ!!!! Εμένα είναι όλοι από e-shop.. Western Digital σκληροί, ο ένας είναι 1 τέρα και ο άλλος 500 γίγα. κλαψ.. σφιν.. :'(
GREGKERKYRA Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Βρες το πρόγραμμα "ontrack easy recovery" σε παρόμοια κατάσταση είχα σώσει τα αρχεία ενός φίλου. το πολύ βρες ένα μηχάνημα με windows και κάνε εκεί το recovery. υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά. μην στεναχωριέσαι θα βρεθεί λύση. ΥΓ.απο κάπου σε θυμάμαι, touch cruise ομαδική παραγγελία μήπως;
karhariasgr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Βρες το πρόγραμμα "ontrack easy recovery" σε παρόμοια κατάσταση είχα σώσει τα αρχεία ενός φίλου. το πολύ βρες ένα μηχάνημα με windows και κάνε εκεί το recovery. υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά. μην στεναχωριέσαι θα βρεθεί λύση. ΥΓ.απο κάπου σε θυμάμαι, touch cruise ομαδική παραγγελία μήπως; Το έχω το πρόγραμμα αυτό θα το δοκιμάσω. Έχω κάνει recovery αρχεία πολλές φορές από φορμαρισμένους σκληρούς, από σκληρούς με τέτοιο πρόβλημα δε μου έχει τύχει ποτέ. Θα το δοκιμάσω, απλά φοβάμαι μη κάνω οτιδήποτε και χειροτερέψει η κατάσταση.. Δε μπορώ να μη στεναχωριέμαι, πρέπει να γίνει επειγόντως ανάκτηση δεδομένων, δε με ενδιαφέρουν οι σκληροί σαν hardware! Ναι.. χεχε..καλά με θυμάσαι. Ένα φεγγάρι σε έβλεπα να μπαινοβγαίνεις και MSN, τώρα ποια δε σε βλέπω Πλέον HD2 με Android, άλλο επίπεδο! Τώρα θυμήθηκα, επίσης και από το WebEvolution..
GREGKERKYRA Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασε και βλέπουμε το επόμενο βήμα, να σου κάνουν κάτι χειρότερο δεν νομίζω γιατί μόνο διαβάζουν ή αναλόγως διορθώνουν τυχών bad sectors, αν θες περίμενε να απαντήσει και κανένας άλλος μήπως έχει καμιά καλύτερη ιδέα. ΥΓ. ελάχιστα πλέον μσν, λόγω πρακτικής/πτυχιακής , εγώ ακόμα με το cruise αλλά σύντομα θα αλλάξω που θα πάει.
karmen1983 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ θα σε συμβούλευα να περίμενες τον washcloud. Αλλά βρε παιδί μου, χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας. Έχεις τόσο σοβαρά πράγματα μέσα που σου έρχονται απανωτά εγκεφαλικά, back up? Μηχανήματα είναι κάποια στιγμή θα τα τινάξουν.
Vatos_locos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Active @ file Recovery .& - -Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! -χέστηκα
karhariasgr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 @karmen1983 backup 1μιση τερα? δλδ άλλο 1μιση τέρα, άλλα 200 ευρώ.. :/ κανονικά πρέπει και πάντα έλεγα ότι τουλάχιστον θα περάσω τις φώτο μου σε dvd να υπάρχουν.. μάλλον θέλει backup σε κάποιο server στο ίντερνετ με συνδρομή να ξέρω ότι όπου και να είμαι θα μπορώ να έχω πρόσβαση. Το απόγευμα αν σχολάσω νωρίς θα περάσω Windows Seven στο Mac, σαν εναλλακτικό λειτουργικό μέχρι να εξοικειωθώ πλήρως με το Snow Patrol. Θα δοκιμάσω και το Active File Recovery @Vatos_Locos, ευχαριστώ!
karmen1983 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Για να τα ανακτήσεις θα δώσεις ~1000€. Και ναι, θα έδινα άλλα 200, για να κρατήσω πράγματα που αν τα έχανα, θα πάθαινα απανωτά εγκεφαλικά. Φιλικά στο λέω
phanispal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Τα άλλα 200€ από πού προκύπτουν; Με ~90€ παίρνεις δίσκο στα 2ΤΒ.
karhariasgr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 χμ... ναι πράγματι. έπεσαν τόσο πολύ και οι 2τέρα,ε? ουφ.. λεφτά που θα βρούμε?!?!?
PCharon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δε διευκρινίζεις αν δοκίμασες να τους ξαναβάλεις πίσω από εκεί που τους έβγαλες. Όπως το περιγράφεις δεν είναι κάτι σοβαρό. Μήπως τους είχες κάνει δυναμικούς τους δίσκους/RAID; Να χάλασαν ταυτόχρονα δύο δίσκοι, λίγο χλωμό. Τέλος πάντων, βάλε τους κάπου και κάνε αυτό που λέει ο Vatos_locos ΜΟΝΟ. Αλλά πρέπει να έχεις και επιπλέον κενούς δίσκους για να βάλεις εκεί τα δεδομένα που θα ανακτήσεις. Οι δυο σκληροί που δεν ανοίγουν είναι αυτοί που περιέχουν σχεδόν όλη μου την ζωή σε ψηφιακή μορφή!!! Κατάρα έφαγες, κι έτσι;
washcloud Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 1) Εγώ θα σε συμβούλευα να περίμενες τον washcloud. 2) Αλλά βρε παιδί μου, χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας. Έχεις τόσο σοβαρά πράγματα μέσα που σου έρχονται απανωτά εγκεφαλικά, back up? Μηχανήματα είναι κάποια στιγμή θα τα τινάξουν. 1) ...χα! 2) ...άσε τα disclaimer, και δωσ' τους να καταλάβουν! Active @ file Recovery .&- Σωστός ο Πανούλης .&- @karmen1983 backup 1μιση τερα? δλδ άλλο 1μιση τέρα, άλλα 200 ευρώ.. :/ κανονικά πρέπει και πάντα έλεγα ότι τουλάχιστον θα περάσω τις φώτο μου σε dvd να υπάρχουν.. μάλλον θέλει backup σε κάποιο server στο ίντερνετ με συνδρομή να ξέρω ότι όπου και να είμαι θα μπορώ να έχω πρόσβαση. ...κάτσε βρε Μπιγκ, άντε ας υποθέσουμε ότι "δεν περίμενες να πάθουν κάτι οι δίσκοι τόσο γρήγορα" - δεν το περίμενες όμως και καθόλου...; Τεσπα, για τα "τραγικώς σημαντικά" αρχεία μας, αντίγραφα απ' την πρώτη στιγμή .&- (Επίσης, ΠΟΛΛΟΙ λένε "ΘΑ τα περάσω σε DVD, και μετά κλαίνε. Γι' ΑΥΤΟ, όποτε παίρνουμε έναν δίσκο, παίρνουμε ΚΑΙ έναν ακόμα για τα αντίγραφά του, όσο κι αν πονάει οικονομικά.) Για να τα ανακτήσεις θα δώσεις ~1000€. Και ναι, θα έδινα άλλα 200, για να κρατήσω πράγματα που αν τα έχανα, θα πάθαινα απανωτά εγκεφαλικά. Φιλικά στο λέω ...ιέτσ'. χμ... ναι πράγματι. έπεσαν τόσο πολύ και οι 2τέρα,ε? ουφ.. λεφτά που θα βρούμε?!?!? Λεφτά υπάρχουν! :Ρλολ Δε διευκρινίζεις αν δοκίμασες να τους ξαναβάλεις πίσω από εκεί που τους έβγαλες. Όπως το περιγράφεις δεν είναι κάτι σοβαρό. Μήπως τους είχες κάνει δυναμικούς τους δίσκους/RAID; Να χάλασαν ταυτόχρονα δύο δίσκοι, λίγο χλωμό. ...η αλήθεια τελικά δεν βρίσκεται ΟΥΤΕ στους Sex Pistols - αλλά σ' αυτό που λέει ο Πισί-Χάροντας : 1) Όντως, δοκίμασες "να τους βάλεις πίσω"; Διότι ναι, παίζει τρελλά, όταν είδαν άλλον controller (δεν ξέρω τον "μηχανισμό" που ευθύνεται γι' αυτό, αλλά), ζαβλακώνονται καμμιά φορά οι δίσκοι, κάτι με το file system τους τεσπα, και φαίνονται ως ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ. Για ξεκαθάρισέ το, αυτό σου λέει (ό,τι / όπου στο λέει) κάτι τέτοιο μήπως; (=τους αναφέρει ως δυναμικούς; ) (...αν ναι...την έκατσες, μάλλον, τη βάρκα.) (...Για δε Raid, ελπίζω να μη συζητάμε ε.) 2) Όντως2, να χάλασαν κι οι δύο μάλιστα, επειδή απλά τους άλλαξες σπίτι, χλωμόΤΑΤΟ. Βασικά, το θέμα είναι να φαίνονται στο BIOS. Κι από 'κει και πέρα, αν τους βάλεις στην παλιά τους θέση, και ΔΕΝ φαίνονται στο λειτουργικό, το μόνο που έχεις να δοκιμάσεις, είναι η προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων μέσω του Active File Recovery. Γκουντ λακ.
karhariasgr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν, καταρχήν ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Κατά δεύτερον λεφτά δεν υπάρχουν, δε παίζει μία. Με το ζόρι αγοράζω ένα σκληρό γιατί πιτάρουν οι άλλοι, θέλει 6τέρα backup στην ουσία για να μη χάσω τίποτα. Τους σκληρούς τους ξανα έβαλα στην αρχική τους θέση, νομίζω το αναφέρω ποιο πάνω, αλλά δε έγινε τίποτα. Επίσης τους δοκίμασα και σε άλλα pc και με εξωτερικές USB/e-SATA συνδέσεις, πάλι τίποτα. Οι σκληροί αναγνωρίζονται από το BIOS, επίσης και από τα λειτουργικά αλλά μου λένε ότι θέλουν format για να είναι λειτουργικοί, και σίγουρα format είναι αυτό που δε θέλω να κάνω. Αναφέρω πάλι ότι ήταν SATA σκληροί. Κανένας σκληρός δεν έπαιζε RAID, όλοι ήταν primary (αν δε κάνω λάθος) και ο κάθε ένας είχε την ονομασία Data κάτι (πχ. Data 1 ή Data 4). Ναι συμφωνώ ότι έπρεπε να κρατάω backup, αλλά τώρα είναι αργά. Θα το ξέρω για την επόμενη φορά :/ Πρέπει να βρω χρόνο να περάσω Seven στο σπίτι και μετά Active @ file Recovery και θα σας πω νεότερα. Ευχαριστώ
washcloud Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Αδρεφέ, τα μικροσκοπικά στρινγκ, θέλουν και καλοσχηματισμένους κώλους, όπως λέει κι ο λαός. Μ' άλλα λόγια, αν δεν μπορείς να παίρνεις δίσκους, μην κατεβάζεις πιο τόσο πράμμα (και χάνεις τον μπούσουλα τί να κρατήσεις δλδ). Έξι δε Τέρρα, από και κλείεται να τα "χρησιμοποιείς". Θέλω να πω, ξανασκέψου πόσα από τα αποθηκευμένα σου ΕΙΝΑΙ χρήσιμα (ταινίες κυρίως να υποθέσω, γιατί με εμπιθρίζ, πικς, και ντοκς, ΔΕΝ μαζεύονται τόσα Τέρατα). Όπως και να 'χει, κι όπως το βλέπω, μόλις σου...απελευθερώθηκαν δύο δίσκοι (σόρι μπατ αλλά), οπότε από δω και πέρα, κάνε καλή χρήση έστω αυτών. Όσο για ντιβιντάκια, ξανασκέψου το, διότι εκτός του ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία (γι' αυτό και δεν την κάνουμε, πλέον), μια 100άδα (=γύρα στα 400GB) Tayo Yuden, κάνει ένα εικοσάρι. Χ4 =2Τ=80€. Άρα, τα ντιβιντάκια ΔΕΝ είναι πλέον και τόσο φτηνή λύση, τη στιγμή που όπως είπε ο Φάνης Πάλλης Πετραλιάς, δίσκος 2Τ πάει γύρω στα 90. Σκέψου το γενικώς (στη θέση σου, θα έκανα ένα ξεσκαρτάρισμα στους 3 δίσκους, θα κράταγα τα πιο σημαντικά, και τους άλλους δυο -που όπως είπα δεν το κόβω να βρεις αρχεία σ' αυτούς- θα τους κράταγα για μπακάπ των απόλυτα σημαντικών αρχείων εκ των 1ων 3ων. Και με τον καιρό, θα τσίμπαγα ακόμα έναν Διτέρρατο, αντί να τα δώσω σιγά-σιγά σε ντιβιντιά.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.