Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή / Μείωση μεγέθους mkv

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν διάβασα όλο τον οδηγό.

Οι ερωτήσεις μου είναι:

1) Πως γίνεται από ένα DVD που έχω Rip-άρει από δισκάκι και το έχω σε μορφή DVD(Vob) να βγάλω τους υπότιτλους με απλό τρόπο σε srt αρχείο, χωρίς να χρειάζεται να κάνω OCR και να γράφω όλα τα γράμματα με το χέρι?

2) Όταν μία ταινία mkv έχει ενσωματωμένους υπότιτλους (όχι καμμένους), για κάποιον λόγο το RipBot τους καίει αυτόματα επάνω στην ταινία. Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.

Δημοσ.

1) Πως γίνεται από ένα DVD που έχω Rip-άρει από δισκάκι και το έχω σε μορφή DVD(Vob) να βγάλω τους υπότιτλους με απλό τρόπο σε srt αρχείο, χωρίς να χρειάζεται να κάνω OCR και να γράφω όλα τα γράμματα με το χέρι?

Δεν γίνεται! Η μετατροπή των υποτίτλων τύπου bitmap που υπάρχουν στα DVDs σε τύπου SRT που είναι text-based format εξ ορισμού προϋποθέτει διαδικασία OCR. Μπορείς πάντα να κατεβάσεις έτοιμα SRT από ένα εκ των πολλών sites υποτίτλων που υπάρχουν. ;)

2) Όταν μία ταινία mkv έχει ενσωματωμένους υπότιτλους (όχι καμμένους), για κάποιον λόγο το RipBot τους καίει αυτόματα επάνω στην ταινία. Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.

Προσπάθησα να αναπαράγω το πρόβλημα που αναφέρεις, αλλά σε εμένα δε συνέβη κάτι τέτοιο. Πρέπει να ορίσεις ρητά από το κουμπί Properties:

post-43041-0-43176500-1292603948_thumb.png

burnt-in υποτίτλους, για να συμβεί αυτό που λες. Και από το άλλο κουμπί του screenshot (Selectable subtitles) ορίζεις soft-subs που θα ενσωματωθούν ως streams στο τελικό MKV.

Δημοσ.

Θα το τσεκάρω, ευχαριστώ για την βοήθεια.

Απλά προσπαθώ να ξεφορτώσω τους δίσκους γράφοντας σε DVD και έχει λίγο δουλίτσα. Δεν θα θέλω σε δίσκους, γιατί προτιμώ να παίρνω το δισκάκι από την βιβλιοθήκη μου και να το βάζω να το δω.

Δημοσ.

Λοιπόν, όταν η ταινία έχει ενσωματωμένους υπότιτλους, όχι καμένους τελικά μετά την επεξεργασία τους καίει.

Το αποτέλεσμα είναι ότι έχω επιλέξει εγώ τους ελληνικούς και υπάρχουν καμένοι οι αγγλικοί και από πάνω επιλέγω εγώ τους ελληνικούς και γίνονται όλα σαλάτα κατά την αναπαραγωγή.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό.

Δημοσ.

Έπαιξα την ταινία και έκανα Enable ή Disable Subtitles. Είχα την επιλογή να επιλέγω.

Αντίθετα μετά την επεξεργασία με το RipBot, δεν έχω επιλογή για υπότιτλους και οι υπότιτλοι εμφανίζονται πάντα. Αν σέρνω τους ελληνικούς, τότε έχω και τους καμένους (Αγγλικούς) και τους δικούς μου.

Δημοσ.

Καταρχάς, αν δε συμβαίνει κάτι άλλο που παραβλέψαμε, αυτό είναι σίγουρα bug του RipBot264 και καλό είναι να το αναφέρεις στο δημιουργό του προγράμματος για να διορθωθεί.

Τώρα, από που μπορεί να βρίσκει το RipBot264 τους αγγλικούς υποτίτλους που κάνει burn-in στο τελικό αποτέλεσμα; Είτε από το stream υποτίτλων που υπάρχει στο video-πηγή είτε από εξωτερικό αρχείο υποτίτλων στον ίδιο κατάλογο με το video-πηγή. Φρόντισε να μπλοκάρεις/εξαλείψεις και τις δύο πιθανές πηγές υποτίτλων. Οπότε, πριν τη μετατροπή με το RipBot264, πριν καν να το τρέξεις:

1. Κάνε προσωρινά move τα εξωτερικά αρχεία υποτίτλων σε άλλο κατάλογο

2. Φόρτωσε το video-πηγή στο πρόγραμμα mkvmerge GUI, απενεργοποίησε τυχόν subtitle streams που περιέχονται και κάνε remux σε νέο αρχείο MKV, το οποίο θα φορτώσεις για μετατροπή

Επίσης, κάτι άλλο που θυμήθηκα τώρα: Το RipBot264 αποθηκεύει τις προηγούμενες εργασίες σε μία ουρά εργασιών. Ακόμη κι αν έχει ολοκληρωθεί μία εργασία, την κρατάει στην ουρά εργασιών μαζί με κάποια ενδιάμεσα προσωρινά αρχεία (video, audio, Avisynth scripts κ.ά.) που δημιουργεί στο δίσκο την πρώτη φορά που έκανες add τη συγκεκριμένη εργασία. Ίσως κάτι να πηγαίνει στραβά με αυτά τα προσωρινά αρχεία (υποπτεύομαι τα Avisynth scripts). Σβήσε την εργασία από την ουρά εργασιών και αναδημιούργησέ την από την αρχή.

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, το ανέφερα και πιο πάνω αλλά το ξαναθυμίζω: δοκίμασα ήδη με αρχείο MKV που περιέχει stream αγγλικών υποτίτλων και δεν παρατήρησα το πρόβλημα που αναφέρεις. Κάνοντας το 2 που σου πρότεινα πιο πάνω, αναγκαστικά θα κάνεις ταυτόχρονα και αυτό που αναφέρω στην τελευταία παράγραφο, αφού το αρχείο-πηγή θα είναι διαφορετικό και τα προσωρινά αρχεία εργασίας θα τα δημιουργήσει το RipBot264 από το μηδέν. Οπότε, αν δεις διαφορά μη βιαστείς να συμπεράνεις ότι ήταν το 2 που έλυσε το πρόβλημα. ;)

Δημοσ.

Αν είναι άδειος, όχι, δεν πρέπει να παίζει ρόλο. Αλλά αν σβήνεις μία εργασία από το queue, κανονικά πρέπει να σβήνονται και τα αντίστοιχα περιεχόμενα στον Temp. Κανονικά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...