injen Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα παιδια,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και σας παρακαλω θα ηθελα βοηθεια σε αυτες,δεν θα ηθελα να απαντησουν fanboys αλλα ατομα που γνωριζουν. Ειμαι σε ενα διλλημα εδω και καμμια βδομαδα,θελω να προχωρησω σε αναβαθμιση και δεν ξερω τι να διαλεξω,εψαξα στο νετ αλλα περισσοτερο μπερδευτικα παρα πηρα βοηθεια. Ιδου λοιπον το διλλημα,ειμαι μεταξυ phenom II x 6 1090 και i5 η i7 μεχρι τα δυομιση κατοσταρικα,τι να κανω;το pc ειναι κυριως για games και που και που κανα encoding. Στο νετ που εψαξα οι αποψεις ειναι μισες μισες περιπου με την πλαστιγγα να γερνει υπερ της intel, ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα τους σε επιδοσεις ωστε να επενδυσω χρηματα σε socket πεθαμενο 1366; Ευχαριστω πολυ! Sent from my iPhone using Insomnia.app
moldovan20 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα παιδια,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και σας παρακαλω θα ηθελα βοηθεια σε αυτες,δεν θα ηθελα να απαντησουν fanboys αλλα ατομα που γνωριζουν. Ειμαι σε ενα διλλημα εδω και καμμια βδομαδα,θελω να προχωρησω σε αναβαθμιση και δεν ξερω τι να διαλεξω,εψαξα στο νετ αλλα περισσοτερο μπερδευτικα παρα πηρα βοηθεια. Ιδου λοιπον το διλλημα,ειμαι μεταξυ phenom II x 6 1090 και i5 η i7 μεχρι τα δυομιση κατοσταρικα,τι να κανω;το pc ειναι κυριως για games και που και που κανα encoding. Στο νετ που εψαξα οι αποψεις ειναι μισες μισες περιπου με την πλαστιγγα να γερνει υπερ της intel, ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα τους σε επιδοσεις ωστε να επενδυσω χρηματα σε socket πεθαμενο 1366; Ευχαριστω πολυ! Sent from my iPhone using Insomnia.app Για τη χρήση που το θέλεις την ίδια δουλειά θα σου κάνουν . Ένας 955 ή 1055 με τι διαφορά τιμής σε κάρτα γραφικών είναι η καλύτερη λύση . Μεταξύ των επεξεργαστών που έχεις επιλέξει η διαφορά θα είναι μηδαμινή με τον i7 να είναι μπροστά δυσανάλογα με την τιμή του + την πιο ακριβή μητρική του . Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να πας σε i7 ακόμα και i5 ,επίσης αν δε το βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις τους sandy bridge της intel να δούμε τι θα κάνουν και αυτοί .
injen Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Ειμαι χωρις pc γιατι τα εφτυσε η μητρικη μου,οποτε οτι γινει θα γινει αμεσα,οσο γιατην καρτα γραφικων ειναι μια asus gtx 275 και θα μεινω προς το παρον με αυτη,οσον αφορα το mobo τι μαρκα προτεινετε και πιο chipset μεχρι 200€ για phenom; ειμαι μεταξυ gigabyte και asus Sent from my iPhone using Insomnia.app
cabdik Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Για τη χρήση που το θέλεις την ίδια δουλειά θα σου κάνουν . Ένας 955 ή 1055 με τι διαφορά τιμής σε κάρτα γραφικών είναι η καλύτερη λύση . Μεταξύ των επεξεργαστών που έχεις επιλέξει η διαφορά θα είναι μηδαμινή με τον i7 να είναι μπροστά δυσανάλογα με την τιμή του + την πιο ακριβή μητρική του . Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να πας σε i7 ακόμα και i5 ,επίσης αν δε το βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις τους sandy bridge της intel να δούμε τι θα κάνουν και αυτοί . συμφωνω ^ μητρικες για AMD κατα σειρα προτιμησης απο μενα : ASUS -MSI-ASROCK........... τωρα, τι συστημα εχεις?
injen Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπον, Asus P5q deluxe,E 8400 cpu,8 gb ram adata 4-4-4-12,ssd corsair P64,asus gtx275 & 2x1 Tb Hdd Sent from my iPhone using Insomnia.app
cabdik Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπον, Asus P5q deluxe,E 8400 cpu,8 gb ram adata 4-4-4-12,ssd corsair P64,asus gtx275 & 2x1 Tb Hdd Sent from my iPhone using Insomnia.app τι ειναι αυτο? το παλιο σου συστημα?
zanzavar Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μάλλον ναι, σάπιο έτσι; :Ρ Μη λές τέτοια γιατί μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά κάποιος!! Με μία αναβάθμιση στον επεξεργαστή δε πιστεύω ότι θα δει διαφορές, άξιες λόγου, σε σχέση με κάποιον 955, αν μιλάμε για games.. Γνώμη μου: Ή θα βρεις κάποιον καινούργιο επεξεργαστή (4-core) για την μητρική σου (μετάχειρο γιατί brand new δεν αξίζει τα λεφτά) και θα είσαι ΟΚ ή θα πουλήσεις αυτό που έχεις και θα πάρεις καινούργιο pc από την αρχή. Edit: τώρα είδα ότι έχει καεί η μητρική! Οπότε ή βρίσκεις μία μητρική, επίσης μεταχειρισμένη, ή πουλάς πάλι αυτά που έχεις και σου βγαίνει τζάμπα η αναβάθμιση.
injen Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μη λές τέτοια γιατί μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά κάποιος!! Με μία αναβάθμιση στον επεξεργαστή δε πιστεύω ότι θα δει διαφορές, άξιες λόγου, σε σχέση με κάποιον 955, αν μιλάμε για games.. Γνώμη μου: Ή θα βρεις κάποιον καινούργιο επεξεργαστή (4-core) για την μητρική σου (μετάχειρο γιατί brand new δεν αξίζει τα λεφτά) και θα είσαι ΟΚ ή θα πουλήσεις αυτό που έχεις και θα πάρεις καινούργιο pc από την αρχή. Edit: τώρα είδα ότι έχει καεί η μητρική! Οπότε ή βρίσκεις μία μητρική, επίσης μεταχειρισμένη, ή πουλάς πάλι αυτά που έχεις και σου βγαίνει τζάμπα η αναβάθμιση. Δεν εχεις αδικο φιλε μου,αν τελικα καταληξω σε phenom 1090 θα δω καποια διαφορα που να δικαιολογει τα χρηματα της αναβαθμισης η θα χτυπαω το κεφαλι μου; Sent from my iPhone using Insomnia
phanispal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Εξαρτάται κι απ' το πόσο θα δώσεις αυτά που έχεις τώρα, έτσι; Ή αν θα το αξιοποιήσεις ως δεύτερο σύστημα π.χ..
injen Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Εξαρτάται κι απ' το πόσο θα δώσεις αυτά που έχεις τώρα, έτσι; Ή αν θα το αξιοποιήσεις ως δεύτερο σύστημα π.χ.. Μπα οχι παει για main μηχανημα,απλα οπως ειπα απο το να δωσω λεφτα για μια τεχνολογια σχετικα παλια μπορω να παω σε κατι πιο συγχρονο εφ οσον βεβαια υπαρχουν διαφορες που δικαιολογουν τη λεξη αναβαθμιση. Sent from my iPhone using Insomnia
phanispal Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δεν έχω καταλάβει πόσα διαθέτεις συνολικά όμως. Γιατί χρειάζεσαι επεξεργαστή, μητρική και μνήμες DDR3 αν θες να αλλάξεις πλατφόρμα.
injen Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δεν έχω καταλάβει πόσα διαθέτεις συνολικά όμως. Γιατί χρειάζεσαι επεξεργαστή, μητρική και μνήμες DDR3 αν θες να αλλάξεις πλατφόρμα. Θα σου πω αμεσως Γυρω στα 250cpu,200 Μobo και 8 giga ram με χαμηλα timings οσο και αν κανει Sent from my iPhone using Insomnia
phanispal Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Περίμενε λίγο τότε να δούμε τι θα παιχτεί με τις νέες πλατφόρμες.
ahristos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Η επεξεργαστική ισχύς σήμερα έχει γίνει δευτερεύον θέμα. Καλύτερα επένδυσε αλλού, ένας απλός τριπύρηνος ή τετραπύρηνος κάνει για οποιαδήποτε καθημερινή εργασία και παιχνίδια. Έχω έναν PHENOM στα 3.4GHz εδώ και 2 χρόνια και ποτέ δεν μου έλειψε η επεξεργαστική ισχύς, εκτός από την κλασσική περίπτωαη: Μετατροπή Blu-ray σε x264. Και οι δυνατότεροι υποκύπτουν εκεί... Αν πας σε AMD μεριά πάντως δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα για μητρική. Υπάρχουν κορυφαίες με 130 ευρώ. Ούτε γρήγορες μνήμες, οι PHENOM δεν ωφελούνται ιδιαίτερα από αυτό. Μια και μιλήσαμε και για x264, οι PHENOM κάνουν εξαιρετική δουλειά εδώ. Συναγωνίζονται ή και ξεπερνάνε τους Intel στην αντίστοιχη κατηγορία τιμής και οι εξαπύρηνοι είναι στα ίδια επίπεδα με τους I7 που στοιχίζουν από 50 έως 200% παραπάνω. Γενικά άμα η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλούς πυρήνες είναι κορυφαίος, αλλά δεν συμβαίνει συχνά αυτό . Αν χρησιμοποιείς πχ πολύ το Photoshop καλύτερα να πας σε κάποιον CORE I5-760 ή I7-950. Δες κι εδώ για λεπτομέρειες CPU Benchmark, Part 3: High-End Processors
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.