Orion_ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι κάτοχος ενός Zyxel P-661HW-D1 και ενός Thomson TG585v7. Έχω το εξής πρόβλημα/απορία. Θα ήθελα με κάποιον τρόπο να "συνδέσω" τα 2 routers έτσι ώστε το ένα να κάνει repeat το άλλο (κατά προτίμηση το Thomson να λειτουργεί ως repeater). Η σύνδεση θα πρέπει να γίνει ασύρματα, γιατί ο σκοπός είναι να καλύψω όλο το διαμέρισμα με wifi σήμα. Λοιπές πληροφορίες (ίσως άσχετες): α)Έχω 1 τηλεφωνική πρίζα σε όλο το σπίτι που βγαίνουν 2 τηλεφωνικά καλώδια β)Έχω άλλο ένα thomson που θα μπορούσα να το κάνω να παίξει με το τωρινό (με WDS?) αλλά θέλω διάφορα features του zyxel (traffic shaping κυρίως) γ)Θα συνδεθούν 2 PC με ethernet και 2 με wifi.
poulinos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 μονο με τα 2 thomson me wds και wep κλειδωμα μπορεις να κανεις repeater.με zyxel Οχι γιατι δεν εχει wds.
Orion_ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή με το zyxel δεν γίνεται τίποτα παρόμοιο? Πχ σύνδεση με καλώδιο zyxel-thomson και μετά με WDS τα 2 thomson ασύρματα?
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή με το zyxel δεν γίνεται τίποτα παρόμοιο? Πχ σύνδεση με καλώδιο zyxel-thomson και μετά με WDS τα 2 thomson ασύρματα? αυτο γινεται.αλλα αμα ενωσεις το zyxel me thomson με καλωδιο τοτε δεν ειναι repeating wireless ειναι με καλωδιο.με καλωδιο μπορεις να το κανεις με οποιοδηποτε ρουτερ εχεις.αλλα wireless πρεπει η με repeater η με wds.απλα το wds παιζει τουλαχιστον στα thomson μονο με wep.
Orion_ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Ωραία, άμα γίνεται να συνδεθεί το Zyxel με το ένα thomson με καλώδιο ethernet, το zyxel να δίνει ασύρματα σε ένα PC πχ, μετά το thomson να συνδεθεί με WDS με το άλλο thomson με οποιοδήποτε κλείδωμα (WEP που είπες, πχ) ακόμα καλύτερα. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις σε κάτι τέτοιο? Για το πως θα το στήσω όλο αυτό.
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 zyxel 192.168.1.1 thomson 1 192.168.1.254 thomson 2 192.168.1.253 zyxel dhcp on thomson 1,2 dhcp off zyxel me καλωδιο ethernet σε μια ethernet του thomson 1 zyxel στο wireless βαλε wep.αν βαλεις wpa τοτε τα thomson θα πρεπει να εχουν αλλο ssid και να εχουν wep κλειδωμα.και θα πρεπει την μια να μπαινεις στο zyxel και μετα να μπαινεις στο αλλο.οτι θες εσυ αλλιως βαζεις zyxel thomson 1 thomson 2 το ιδιο ssid το ιδιο κλειδωμα wep μετα κανεις μεσα απο τα thomson αυτο που γραφει με το wds.και βαζεις το ενα Thomson να βρει το αλλο.κλεισε το wireless του zyxel γιατι αμα εχει το ιδιο ονομα δεν θα ξερεις αν ειναι το zyxel η αν θα ειναι το 2ο thomson.αφου κανεις wds απο το πρωτο Thomson στο δευτερο μετα κανεις και το αναποδο.απο το 2ο στο πρωτο και μετα ανοιγεις και το wireless του zyxel και ολα μια χαρα. αν θες wpa sto zyxel θα δωσεις αλλο ssid απο τα 2 thomson.port forward κανεις κανονικα στο zyxel σαν να μην υπαρχουν τα Thomson.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.