Haldol Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Έχω κάνει μια αγορά από εξωτερικό η οποία θα έρθει σε εμένα μέσω συστημένου δέματος. Υπολογίζω ότι θα φτάσει τις πρώτες ημέρες του νέου έτους (λόγω αργιών, κλπ). Εκείνο τον καιρό όμως δεν θα είμαι στο σπίτι μου να παραλάβω. Και πολύ φοβάμαι πως θα περάσει το όριο των 15 ημερών και θα στείλουν το πακέτο πίσω! Έτσι σκέφτηκα να πω σε έναν φίλο να πάει να παραλάβει. Θα έχει κλειδί από το γραμματοκιβώτιο για να πάρει το ειδοποιητήριο φυσικά. Από εκεί και μετά τι γίνεται όμως; Αρκεί μια απλή εξουσιοδότηση υπογεγραμένη από εμένα, ή θα έχω επιπλέον τρέξιμο (π.χ. θεώρηση από ΚΕΠ, γνήσιο υπογραφής από αστυνομία, κλπ);
VonLoutsos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Πήγαινε στην αστυνομία με το χαρτί στο οποίο θα γράφεις αναλυτικότατα τι θα κάνει και ποιόν εξουσιοδοτείς...Εκέι θα το υπογράψεις μπροστά στον αξιωματικό υπηρεσίας και είναι επίσημο. Λογικά μόνο αυτό το χαρτί να δείξει και δε θα υπάρχει άλλο πρόβλημα.
black_widow Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Σίγουρα χρειάζεται τόσο τρέξιμο ; Τόσο καιρό όσες φορές δεν έχω μπορέσει να πάω έχει πάει η μάνα μου με την ταυτότητα μου και το ειδοποιητήριο υπογεγραμμένο. Βλακεία είπα : Αφού δε θα είσαι σπίτι να το υπογράψεις...
washcloud Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 ...σίγουρα ο υπάλληλος που το δέχεται αυτό δεν είναι τουλάχιστον γνωστός; Γιατί "κανονικά", ούτε του αγγέλου τους νερό δε του δίνουνε πλέον χωρίς εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον Κύριο... Όσο για τον τόπικ στάρτερ, το απλούστερο που έχει να κάνει, είναι να πάρει ένα τηλέφωνο στο ταχυδρομικό γραφείο της περιοχής του (για κάποιον περίεργο λόγο έχω μείνει με σίγουρη αίσθηση ότι το δέμα θα παραδοθεί από τα ΕΛΤΑ κι όχι από κάποια ιδιωτική εταιρία ταχυμεταφορών), και να ρωτήσει να του πουν τί ακριβώς απαιτούν - ή ακόμα και να ρωτήσει εάν υπάρχει η δυνατότητα συμφωνημένης παράτασης της παραμονής του δέματος στο εν λόγω γραφείο, πέραν του 15νθημέρου...). Σε κάθε πάντως περίπτωση, "απλή εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από αυτόν", δε νομίζω να τους λέει τίποτα. Μια επίσκεψη σε αστυνομικό τμήμα, και των δύο "εμπλεκομένων", για σύνταξη/θεώρηση εξουσιοδότησης (μέχρι τις 8 το βράδυ) στο πιτς-φιτίλι, και τελειώνει στα σίγουρα το ζήτημα αν τελικά είναι να παραλάβει ο φίλος.
Dark_son20 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 ...σίγουρα ο υπάλληλος που το δέχεται αυτό δεν είναι τουλάχιστον γνωστός; Γιατί "κανονικά", ούτε του αγγέλου τους νερό δε του δίνουνε πλέον χωρίς εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον Κύριο... nop... στο πράσινο χαρτάκι που έρχεται έχει χώρο από πίσω για να γράψεις τα στοιχεία αυτουνού που θα το παραλάβει. του δίνεις και την ταυτότητα σου μαζί και τελειωσε. (tested 11/11/2010 last time) τώρα όμως που δεν θα είναι εδώ και φυσιολογικά θα θέλει και την ταυτότητα μαζί δεν ξέρω τι παίζει
washcloud Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Χωρίς καμμία διάθεση να το παίξω αντίδραση (και μιας και δεν έχω προσέξει ποτέ τί υπάρχει στο πίσω μέρος του ειδοποιητηρίου, ή έστω δε θυμάμαι), επιφυλάσσομαι μήπως ο προβλεπόμενος χώρος που λες είναι άσχετος με την αναγκαιότητα παροχής εξουσιοδότησης που εγώ ισχυρίζομαι (μ' άλλα λόγια, ναι, γράφει τα στοιχεία του, αλλά η εξουσιοδότηση-εξουσιοδότηση, που αποτελεί άλλη πράξη ούτως ή άλλως). Αν υπάρχουν ακόμα υπάλληλοι που όντως δίνουν το δέμα χωρίς την σχετική εξουσιοδότηση, είναι άλλλο θέμα. (Πολύ παλιότερα, κι εγώ παραλάμβανα δέματα από ΕΛΤΑ απλώς δίνοντάς τους το ειδοποιητήριο, χωρίς επίδειξη της ταυτότητάς μου. Υποθέτω ότι "κακώς" έπρατταν οι όποιοι υπάλληλοι το έκαναν, όσο κι αν με βόλευε εμένα που ήμουν ο πραγματικός παραλήπτης. Παρόμοιο πρόσφατο παράδειγμα "αυθαιρεσίας" έχω κι από ταμείο ΙΚΑ, όπου για επιστροφή δαπάνης για λογαριασμό τρίτου, ήμουν υποχρεωμένος όπως έγραφε σχετικό χαρτί στο γκισέ, για την επίδειξη της ταυτότητας ΚΑΙ "του τρίτου", την οποία και δεν είχα μαζί μου, κι όμως ο υπάλληλος δεν την ζήτησε καν, ενώ ήταν υποχρεωμένος. Και μου έκανε έκπληξη, γιατί όσο περνάνε τα χρόνια, ειδικά οι δημόσιοι λειτουργοί, έχω διαπιστώσει πως γίνονται όλο και λιγότερο "ελαστικοί" / "με κατανόηση", και περισσότερο τυπικοί, όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ. Άσχετα με το πού υπηρετούν.) Αν όμως πέσεις σε τυπολάτρη...
Dark_son20 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 σε Νεάπολη, Δραπετσώνα. Καλλιθέα και στο κεντρικού του Πειραιά πάνω από 1 χρόνο έτσι παραλαμβάνω, το λέει ακριβώς κιόλας από πίσω ότι μόνο αυτά χρειάζεται. υπογραφή στο μπροστά μέρος από τον κανονικό παραλήπτη. τα στοιχεία του άλλου από πίσω. και τις 2 ταυτότητες στο χέρι
washcloud Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μωρέ δεν αμφισβήτησα ότι έτσι παραλαμβάνεις. Για το αν συμφωνεί με τον κανονισμό τους λέω. Ούτε για το ότι πρέπει να υπογραφεί από τον "αντ' αυτού" το πίσω μέρος. Έτερον εκάτερον (με την αναγκαιότητα ύπαρξης εξουσιοδότησης), δυνητικά. Τώρα βέβαια λες πως από πίσω γράφει και κάτι άλλο (και γιατί δεν το 'λεγες πιο πριν; Αυτό είναι το ζουμί, κι όχι το αν εσύ παραλαμβάνεις όπως παραλαμβάνεις) : πως μόνο αυτά απαιτούνται (δις υπογεγραμμένο ειδοποιητήριο+2 ταυτότητες). ΤΩΡΑ λήξαν (...κι απλά θα θυμηθώ να το τσεκάρω την επόμενη φορά που θα έχω ειδοποιητήριο, έτσι για επιβεβαίωση).
Dark_son20 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 αυτό είναι το καινούργιο κιόλας που είναι γαλάζιο και όχι πράσινο πια και είναι ένα για όλους τους τύπους
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 nop... στο πράσινο χαρτάκι που έρχεται έχει χώρο από πίσω για να γράψεις τα στοιχεία αυτουνού που θα το παραλάβει. του δίνεις και την ταυτότητα σου μαζί και τελειωσε. (tested 11/11/2010 last time) τώρα όμως που δεν θα είναι εδώ και φυσιολογικά θα θέλει και την ταυτότητα μαζί δεν ξέρω τι παίζει Ετσι ακριβως.Αν μιλαμε για ΕΛΤΑ βεβαια.
washcloud Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Ε τώρα ούτε την επιβεβαίωση θα χρειαστεί να θυμηθώ να κάνω....(και παίζει να είναι η τελευταία υπηρεσία που δεν απαιτεί τελικά εξουσιοδότηση) (...πάντως ο τόπικ στάρτερ μάλλον δε θα τη γλυτώσει την επίσκεψη στην αστυνομία για εξουσιοδότηση, μιας και χλωμό ν' αφήσει την ταυτότητά του "πίσω"...Εκτός κι αν παίζει να κρατήσουν το δέμα, κατόπιν συννενοήσεως, μέχρι να γυρίσει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.