mike^^ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σε ολους.Κανω ενα project στην Vb2008 στο οποιο θα παιρνω τιμες και θα μου τις εμφανιζει σε γραφικη παρασταση.Εψαξα σε ολο το internet εκανα καποια δοκιμαστικα αλλα δεν μου βγαινει οπως το θελω.Αυτο ειναι το κυριως μερος του κωδικα που εκανα > Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick Dim objGraphics As Graphics = Me.CreateGraphics Dim objPen As Pen 'objGraphics.Clear(Color.White) objPen = New Pen(Drawing.Color.Red, 2) objPen.DashStyle = Drawing2D.DashStyle.Solid xend = xst - 5 yend = Bar1.Value objGraphics.DrawLine(objPen, xst, yst, xend, yend) xst = xend yst = yend Label1.Text = xst & " " & yst Label2.Text = xend & " " & yend Καμια βοηθεια?
macabre_sunsets Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Πώς σου βγαίνει και πώς θέλεις να σου βγαίνει;
mike^^ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Θελω να μου βγει περιπου οπως του Task Manager των windows.Δηλ να ειναι συναρτηση του χρονου .Αυτο που εκανα εγω οταν αλλαζει η τιμη αντι να αλλαξει η δεξια πλευρα της γραμμης αλλαζει η αριστερη.Δεν ξερω αν με καταλαβες !
gtroza Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 xend = xst - 5 yend = Bar1.Value objGraphics.DrawLine(objPen, xst, yst, xend, yend) xst = xend yst = yend μήπως φταίει αυτό ; .
mike^^ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 μήπως φταίει αυτό ; . Αυτο το εκανα για να κινειται η γραμμη.Επειδη δεν ξερω και πολλα απο vb πειραματισμους κανω.Δεν ξερω καν αν ειναι ο σωστος τροπος
gtroza Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 δεν ξέρω vb αυτά που γράφεις λένε: κάνε το στάρτ_Χ ίσο με το εντ_χ και μετά το εντ_χ ίσο με σταρτ_χ μείον 5, δηλαδή πιό αριστερα* κατά 5 ύστερα είναι η εντολή που σχεδιάζει την γραμμή η οποία έχει τέλος πιό αριστερά απο την αρχή της δηλαδή η γραμμή προχωράει συνέχεια προς την αρχή της (*φυσικά παίζουν ρόλο και τα πρόσημα των τιμών) αν κατάλαβα καλά δοκίμασε με + αντί για - .
gtroza Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 περιπτώσεις α. μιά γραμμή που συνεχώς αυξάνει β. μια σειρά γραμμών με κενό ανάμεσα γ. μιά γραμμή που κινείται α. το αρχικό σημείο είναι σταθερό και προστίθεται στο τελικό, μιά σταθερή ποσότητα δηλαδή το τελικό_χ=τελικό_χ + κάποιο σταθερό μήκος β. ορίζεις ένα μήκος για την γραμμή πχ 7 ορίζεις ενα μήκος για το κενό πχ 3 η κάθε γραμμή είναι ________αρχικό_χ=προηγούμενο_τελικό_χ + κενο ________τελικό_χ=αρχικό_χ + μήκος επανάληψη, ανάλογα με τον χρόνο γ. ίδιο με β μόνο που πρέπει να διαγράφεις την προηγούμενη γραμμή ή να ανασχεδιάζεις τη γραμμή, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αυτο ισχύει και για το α. είδα αυτό objPen.DashStyle = Drawing2D.DashStyle.Solid αν υπάρχει διακεκομένη, το α θα φαίνεται ως γραμμίτσες που προστίθενται, αν ανασχεδιάζεις την αρχική γραμμή ή διαγράφεις τις προηγούμενες .
mike^^ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Αν βαλω + η γραμμη θα κινειται απο αριστερα προς δεξια.Βασικα αυτο που πρεπει να γινει ειναι το γ αλλα δεν ξερω πως να το κανω.Ασε θα το ψαξω και θα επανελθω.Ευχαριστω παντως
gtroza Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Βασικα αυτο που πρεπει να γινει ειναι το γ αλλα δεν ξερω πως να το κανω. γραμμή = χ1,χ2 για να κινείται η νεα θέση είναι χ1'=χ2+κενό μήκος χ2'=χ1'+μήκος γραμμής το ψ θεωρείται σταθερό, και η γραμμή οριζόντια αυτά .- καλή επιτυχία! .
gtroza Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 περίπτωση γάμα http://gtroza-cad-program.blogspot.com/2010/12/mike.html μπορείς να κάνεις move μιά αρχική γραμμή .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.