Προς το περιεχόμενο

μεταφορα εγκατεστημενου game σε αλλο δίσκο ή partition

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να μεταφέρω κάποια εγκατεστημενα games απο τον SSD που γεμιζει ευκολα σε αλλο δισκο..

Τι προγραμμα εχετε χρησιμοποιησει για αυτη τη δουλεια και ποιο νομιζεται οτι ειναι καλυτερο..????

Δημοσ.

Θέλω να μεταφέρω κάποια εγκατεστημενα games απο τον SSD που γεμιζει ευκολα σε αλλο δισκο..

Τι προγραμμα εχετε χρησιμοποιησει για αυτη τη δουλεια και ποιο νομιζεται οτι ειναι καλυτερο..????

Το καλύτερο είναι να ξανακάνεις εγκατάσταση τα παιχνίδια από την αρχή επιλέγοντας τον άλλο δίσκο για path.

Μετά σβήσει τους φακέλοαπόρους από το program files.

Έχω σει ένα πρόγραμμα με το όνομα application mover, αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει.

Δημοσ.

το θεμα ειναι να το εχεις αμεσα οπως ηταν, settings, saves κτλ..

Κατι θυμαμαι οτι γινοταν παλια με το Norton Utilities.. Νομιζω migration λεγοταν η διαδικασια

Δημοσ.

εννοεις να μεταφερω το φακελο απο το C: οπου θέλω και να χρησιμοποιησω symbolic links για να φαινεται σαν να ειναι ακομα στο C ??

Γιατι αυτο που ελεγα πριν για το Norton Utilities, αλλαζε οπου χρειαζοταν και το path του της εφαρμογης/game, πχ μεσα στη Registry και οπου αλλου χρειαζοταν..

Δημοσ.

Πολλά games κρατάνε τα saves και τα settings σε φακέλους του συστήματος όπως τα Έγγραφα ή στον Document and Settings (ProgramData ή Users στα Vista).

Επίσης, όταν κάνεις απεγκατάσταση ένα game τότε ή θα σε ρωτήσει αν θέλεις να διαγράψει τα saves και τις ρυθμίσεις ή δεν θα τα διαγράψει καθόλου.

Εννοείτε ότι η απεγκατάσταση θα γίνει από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων και όχι με κάποιον uninstaller που καθαρίζει τα πάντα.

Έτσι, μέσα στον φάκελο του παιχνιδιού (στον Program files φάκελο) θα μείνουν ότι αρχεία έχουν αλλαχτεί ή δημιουργηθεί μετά την εγκατάσταση.

Οπότε, κάνεις εγκατάσταση στον άλλο δίσκο και μεταφέρεις τα περιεχόμενα εκεί και έχεις τα πάντα όπως πριν.

Το Application Mover το δοκίμασες; Είναι και free.

Δημοσ.

εννοεις να μεταφερω το φακελο απο το C: οπου θέλω και να χρησιμοποιησω symbolic links για να φαινεται σαν να ειναι ακομα στο C ??

Γιατι αυτο που ελεγα πριν για το Norton Utilities, αλλαζε οπου χρειαζοταν και το path του της εφαρμογης/game, πχ μεσα στη Registry και οπου αλλου χρειαζοταν..

Το ίδιο γίνεται και με την εντολή που σου λέω (σημείωση εδώ πρέπει να τρέξεις το cmd σαν Admin). Στην ουσία "ξεγελάς" τα windows και τα κάνεις να πιστεύουν ότι το παιχνίδι/πρόγραμμα είναι στον φάκελο που εγκαταστάθηκε αρχικά, ενώ στην ουσία ο φάκελλος με τα αρχεία του βρίσκονται στον δίσκο που τα έχεις μεταφέρει.

Το ίδιο, περίπου, κάνει και το application mover που λέει ο micos000, ενώ το pc mover είναι για να μεταφέρεις όλο τον c: με τα windows, ρυθμίσεις, προγράμματα, κτλ σε άλλο δίσκο (καλό για format δηλαδή).

Τώρα, για να κρατήσεις backup των save από τα παιχνίδια σου, θα σου πρότεινα το GameSave Manager, όπου έχει από μόνο του μια λίστα με τα πιο γνωστά παιχνίδια και που αυτά κρατάνε τα save τους και, επίσης, τη δυνατότητα να του δώσεις εσύ μια διαδρομή, για τα παιχνίδια που δεν έχει.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσεις το mklink πρέπει να δημιουργήσεις symbolic hard links και όχι soft links

Δημοσ.

Κοιτα πως θα το κανεις φιλε.

Θα κανεις copy σε εναν αλλον δισκο το φακελλο του παιχνιδιου απο :

a) program files - program data

β) %appdata%

c) documents

.... οταν ξαναστησεις το παιχνιδι θα κανεις επικολληση τα ανωτερω στις καινουργιες διαδρομες σου

Στη registry δε χρειαζετε να επεμβεις καθολου

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ το Pdfind από το πακέτο του powerdesk και κάνω αναζήτηση στους φακέλους που λέω παραπάνω για το όνομα του παιχνιδιού.

ΕΔΩ οι οδηγίες πως να το βρείτε.

Μπορείτε να κρατήσετε το powerdesk και να μην το απεγκαταστήσετε. Είναι δωρεάν έτσι κι αλλιώς και είναι ένας πολύ καλός File Manager.

Αν βρεθεί κάτι, εκεί θα είναι και τα seves με τα settings του παιχνιδιού.

Αλλιώς θα είναι στον φάκελο του παιχνιδιού στον Program Files, όπου θα έχει κάποιον φάκελο saves ή users και μάλλον θα έχει και κάποιο αρχείο settings.

Αυτό το κάνω γιατί συνηθίζω να κρατάω τα saves των παιχνιδιών που τελειώνω ή από αυτά που τα απεγκαταστώ πριν τα τελειώσω σε περίπτωση που το ξεκινήσω πάλι κάποια στιγμή.

Πάντως δεν έχω συναντήσει ακόμα παιχνίδι που όταν το κάνω απεγκατάσταση να μου σβήνει τα saves από μόνο του χωρίς να με ρωτήσει πρώτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...