lionheart75 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Κατα αρχάς ο Vertex 2 είναι ταχύτερος απο τον postville. Δεύτερον η τιμή του αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι μπορούμε να πούμε σε προσφορά καθώς η αμέσως φθηνότερη στην ελλάδα είναι ~ 130, ενώ μέχρι πρίν λίγες μέρες κόστιζε 150 ευρώ στο Πλαίσιο και στις υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες. Επίσης ο vertex 2 κατά γενική ομολογία (όπως και ο intel βέβαια) είναι αξιόπιστος ssd και χρησιμοποιεί sandforce controller που είναι ότι καλύτερο τώρα. Το site της ocz προσφέρει βοήθεια και πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση του δίσκου ενώ έχει γενικά πολύ καλή υποστήριξη σε θέματα αναβάθμισης firmware. Απο κεί και πέρα ο intel είναι και αυτός μια πολύ καλή επιλογή με +~20GB χώρου.
fonzi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Γιατι, εχει ακουστει τιποτα για τη συμβατοτητα των SSD? Μια χαρα ειναι! Και οχι, ο ιντελ απαξ και βγηκαν οι Force/Vertex2 εχασε τα σκηπτρα. (+ το τραγικο write) .- http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=398926 http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?75731-OCZ-Vertex-2-60gb-versus-Intel-Postville-80gb-benchmarks-bad-sectors.
LouCi4er Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 μόνο στο μέγεθος οφείλεται η διαφορά τιμής; Μήπως είναι καλύτερος κυρίως σε θέματα συμβατότητας; Δεν είναι πολύ ωραίο να μπλέξει κανείς με BSOD... Ακουσες πουθενα οτι αυτοι που εχουν Sandforce τρωνε BSOD? Μια χαρα αστερια ειναι οι Sandforce.Και εγω στην αρχη που ηταν να τον παρω ετσι σκεφτομουν.3 μηνες μετα το παραμικρο.Και ποτε δεν σκεφτηκα κατα την χρηση οτι εχω ssd,να τον προσεξω ξερω'γω λιγο παραπανω.Εγκατασταση-απεγκατασταση προγραμματα οποτε μου καυλ@σει,οι επιδοσεις δεν εχουν πεσει καθολου,hibernation τον εβαλα 2-3 φορες απο περιεργεια να δω για μπλε οθονες που λενε αλλα τιποτα,γενικα ολα κομπλε.ο Intel ηταν καποτε που δεν υπηρχαν οι Sandforce,απο τοτε που βγηκαν bye bye Intel.
fonzi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Γράφει ένας τύπος ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς Standforce SSD on a mb with Intel Chipset. Γι αυτό προβληματίστηκα.
fonzi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 enter sandforce ρε \m/ ? σε χάνω... explain please!
EKTELESTES Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Λιγο να σας τσιτωσω (οσους περιμενουν να τον παραλαβουν) Αυτό ακριβώς το setup είχα μέχρι πριν λίγες μέρες, και έσπασα το raid 0 και έβαλα τον 120gb vertex 2 με Win 7x64 και κράτησα τους άλλους 2 για backup / mp3 κλπ. Τη διαφορά δε χρειάζεται να την μετρήσεις, ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ και στο boot και στο πόσο γρήγορα ανοίγουν προγράμματα και σε όλα.
esertas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μόλις τον πήρα και εγώ. Παραλαβή από το κατάστημα. Στην επιστροφή έκανα και ψώνια και τον έβαλα στην σακούλα με τους κιμάδες. Αυτό θα πει καταναλωτισμός. Πολύ ωραία συσκευασία. Καλύτερη από του Ιντελ. Και βιδάκια και μπράκετ. Τζετ.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Τον έβαλα στον desktop μου με clean install windows 7 x64 και πετάει το σύστημα.Φοβερός σκληρός!Εντωμεταξύ ανακάλυψα ότι η μητρική μου στο bios δεν έχει επιλογή ahci και έτσι τον έχω σαν ide.Άλλα όταν έτρεξα την έντολη που υποδεικνύεται στο topic με τα ssd tips μου δείχνει ότι έχω trim.Παίζει αυτό;
lionheart75 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Τον έβαλα στον desktop μου με clean install windows 7 x64 και πετάει το σύστημα.Φοβερός σκληρός!Εντωμεταξύ ανακάλυψα ότι η μητρική μου στο bios δεν έχει επιλογή ahci και έτσι τον έχω σαν ide.Άλλα όταν έτρεξα την έντολη που υποδεικνύεται στο topic με τα ssd tips μου δείχνει ότι έχω trim.Παίζει αυτό; Το trim δουλεύει κανονικά είτε τον έχεις με achi mode είτε με ide. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς να τσεκάρεις διάφορες πληροφορίες για τον ssd σου όπως για παράδειγμα το Trim εύκολα, χρησιμοποιώντας το προγραμματάκι crystal disk info.
million_voices Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 trim with one eye open,Gripping your free space tight
Haldol Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Πήρα e-mail ότι τιμολογήθηκε και στάλθηκε με μεταφορική εταιρεία. Αύριο λέει θα είναι εδώ. Για να δούμε. Είπα και σε ένα φιλαράκι για την προσφορά αλλά τελικά τα 60GB του πέφτουν λίγα. Δικό του το κρίμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 υπάρχουν αρκετά κομμάτια και από ότι έχει ειπωθεί στο hwbox θα πέσει και η τιμή του 120αρι (που ήταν εξωφρενική στο πλαίσιο), υπομονή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.