Προς το περιεχόμενο

OCZ Vertex 2 Series 60GB στα 109 ευρώ (Πλαίσιο)

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περισσότερες καυτές πληροφορίες για τους Sandforce.

People simply don't understand how the trim function works on a Sandforce controlled drive, if they did they'd avoid benchmarking the drive, other than as a check that it's functioning correctly.

To elaborate, Trim works differently on Sandforce drives, all it does is inform the controller that there are blocks available for deletion, GC does the deletion and it's not aggressive.

Garbage collection does not take place immediately, like it does on Indilinx, Intel drives and other ssd drives, it doesn't take place until every cell, including over-provisioning as been used once, when that as happened, the memory is then re-mapped and GC can take place.

GC doesn't necessarily take place when trim informs the controller blocks are available, trimming is only beneficial as far as performance is concerned, it uses writes as is detrimental to the life of the drive.

Continuous benchmarking by programs like AS SSD degrades these drives badly, it uses sustained random writes to test the drive, these type of writes are not handled well by all ssd drives and as trim as not probably kicked in at all, sandforce drives degrade easily and to a point that trim will not bring the performance back, the only way you will be able to do that, is by a secure erase, which will further reduce the life of the drive.

Sandforce drives use eMLC nand memory with a life cycle of between 3000 and 5000 write cycles, the controller's built to preserve these cycles, in fact it so well designed, the life of the ssd drive is extended to beyond the life of the superior 10,000 cycle nand memory.

To get the best life and performance out of a sandforce controlled drive you avoid benchmarking the drive and use it in a normal manner. Doing that, the drive will easily out-perform a G2 Intel and trim when it kicks in will maintain the nearly new performance.

So there you are, you don't have to believe me, just go a head benchmarking and secure erasing the drive, spoil your experience.

SandForce seems to last the longest, followed by Crucial and then Intel. There's a *sharp* fall off after Intel however. The Indilinx and JMicron stuff, depending on workload, could fail within 3 - 5 years. Again it's entirely dependent on workload, if all you're doing is browsing the web even a JMF618 drive can last a decade. If you're running a workload full of 4KB random writes across the entire drive constantly, the 618 will be dead in less than 2 years.

Take care,

Anand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 349
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Οχι απλά μειώνονται οι επιδόσεις λόγω του Garbage Collection και έπειτα επανέρχονται, απόλυτα λογικό, αυτό πρέπει να συνέβει και στην περίπτωση σου μιας και το τάραξες στα writes/deletes και στα benchmarks, κάτι έκανες η κάτι μετρήθηκε και έκανε kick in το Garbage Collection του Controller.

Οχι απλά μειώνονται οι επιδόσεις λόγω του Garbage Collection και έπειτα επανέρχονται, απόλυτα λογικό, αυτό πρέπει να συνέβει και στην περίπτωση σου μιας και το τάραξες στα writes/deletes και στα benchmarks, κάτι έκανες η κάτι μετρήθηκε και έκανε kick in το Garbage Collection του Controller.

αυτο σκεφτηκα αλλα οταν συνεβει σε εμενα δεν ειχα κανει καθολου benches (βασικα 2 benches εχω κανει συνολικα,αυτα που ανεβασα εδω),την πρωτη μερα που τον εβαλα στο pc ηταν και απλα ειχα κανει install win,tweaks,και εγκαταστασεις προγραμματων συνολο 10gb

περιεργο,μιλαμε για καμποσα πενταλεπτα η χρηση του ηταν στο 100% και το pc τελειως unsusable

απο τοτε ομως δεν ξαναειδα κατι τετοιο παρολο που εχει φαει στα αυτια 3 quick format και install win

Ποιος ξέρει τι μπορεί να έγινε στην περίπτωση σου, εάν είχες high cpu usage πρέπει να ήταν ένας δυνατός συνδυασμός Bottleneck με πολλά παράλληλα Installations, outstanding write queues και άλλα, πολλά παίζουν ρόλο, dont know.

Παιδια εγω θα διαφωνησω... οταν ειχα κανονικο hdd το cpu μου ηταν συνεχεια στο 01% 03% 10% ολο κατι τετοια... τωρα ειναι μονιμα 00% ..

και ρε παιδια θελω να κανω καποιες γρηγορες ερωτησεις.. βοηθηστε με σας παρακαλω αν γνωριζετε..

1. oi ssd δεν εχουν s.m.a.r.t? Εβαλα το hddlife pro και μου λεει δεν βρεθηκαν hdds με smart (exv mono to sdd πανω.)

2. αν κανω raid 0 (πηρα 2 vertex εγω), σκεφτομουν να βαλω τον ενα στο laptop αλλα αυτη ειναι η ερωτηση μου.. να κανω raid η να το βαλω στο laptop? laptop: core 2 duo 2.53 mhrz 4gb ddr3 ram nvidia gforce 240m karta grafikon 500gb hdd τι προτεινετε?

3. αν κανω raid 0 στο pc και το σπασω καποια στιγμη το σπασω απλα αποσυνδεοντας τον ενα απο τους 2 (δλδ χωρις να αλλαξω τις ρυθμισεις στα bios oxi na ton aposundeso oso einai anoiktos :P ) θα παθει κατι ο δισκος η οι δισκοι?

4. αν συνδεσω τους δισκους στις sata 3 θυρες που εχω στο pc μου θα κερδισω εστω και λιγο παραπανω ταχυτητα? στο raid αλλα και απλα?

5. πρεπει αρων αρων στο raid0 οι δισκοι να ειναι στη θεση σατα 1 και σατα 2 στην μητρικη για αν τρεξει καλυτερα? (και καπου διαβασα οτι ειναι καλο να βαλω το σαττα dvd reader στην τελευταια θεση σατα? )

παιδια βοηθηστε με εχω φαει τα ματια μου αυτες τις μερες.. και εχω και μια τρελα στον εγκεφαλο εγω.. αν δεν βρω απαντησεις δεν ξεκολλαω απο το ψαξιμο..

Παιδια εμενα κανενας??????????????

1. εχουν smart απλα τα περισσοτερα προγραμματα οταν προκειται για ssd δεν "διαβαζουν" σωστα τα δεδομενα του,οποτε αναβαθμιση σε latest firmware στον ssd και up to date εκδοση προγραμματος που συνεργαζεται καλα με τον vertex2

2. σε raid χανεις το trim,MHN TO KANEIΣ

3. Οι δισκοι δεν θα παθουν κατι αλλα δεν θα διαβαζονται κιολας

4. οχι αν μιλαμε για τον Vertex2 που ειναι sata2

5. δεν ξερω για το raid αλλα γενικοτερα συστηνεται οι ssd να μπαινουν "μακρυα" απο τις υπολοιπες sata συσκευες,εγω πιστευω οτι υπερβαλουν οπως υπερβαλουν και με την διαρκεια ζωης του και το νταντεμα που τους κανουν ορισμενοι,πχ cache του browser στην μνημη η σε μηχανικο κλπ

1. εχουν smart απλα τα περισσοτερα προγραμματα οταν προκειται για ssd δεν "διαβαζουν" σωστα τα δεδομενα του,οποτε αναβαθμιση σε latest firmware στον ssd και up to date εκδοση προγραμματος που συνεργαζεται καλα με τον vertex2

2. σε raid χανεις το trim,MHN TO KANEIΣ

3. Οι δισκοι δεν θα παθουν κατι αλλα δεν θα διαβαζονται κιολας

4. οχι αν μιλαμε για τον Vertex2 που ειναι sata2

5. δεν ξερω για το raid αλλα γενικοτερα συστηνεται οι ssd να μπαινουν "μακρυα" απο τις υπολοιπες sata συσκευες,εγω πιστευω οτι υπερβαλουν οπως υπερβαλουν και με την διαρκεια ζωης του και το νταντεμα που τους κανουν ορισμενοι,πχ cache του browser στην μνημη η σε μηχανικο κλπ

σε ευχαριστω πολυ million voices για τις απαντησεις.. παντως αυτο που ειπα για το οτι με το που εβαλα ssd to cpu μου ειναι μονιμα 00% μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση και για αυτο δεν μπορω να καταλαβω γιατι λετε οτι σου χρησιμοποιει cpu

αα και κατι αλλο ΚΑΘΕ φορα που κανω sleep μου freezarei στο post screen ΚΑΘΕ φορα ομως

Για "μικρες" CPU, παλιά συστήματα και προβληματικά AHCI implementations, "περίεργα" laptops αλλά και on budget καταστάσεις, προσωπικά προτείνω και εγκαθιστώ τους υβριδικούς Momentus XT από την Seagate και όχι performance SSD δίσκους με ελεγκτές Sandforce/Intel. Δεν χαραμίζεις τον SSD ούτε και τα λεφτά σου, έχεις τις επιδόσεις εκεί που χρειάζονται, boot/apps/shutdown, αλλά και άπλετο χώρο για αποθήκευση, καλός συμβιβασμος

http://www.seagate.c...tops/laptop-hdd

η επιλογη σου μου φανηκε ενδιαφερουσα.. αλλα πηγα και το εψαξα λιγο το θεμα.. και ειδα οτι ειναι κατα 10 mb/s πιο γρηγορος απο εναν 3 χρονων caviar blue 160ρη που εχω οποτε δεν αξιζει τα παραπανω χρηματα νομιζω..

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=525&Itemid=99999999&limit=1&limitstart=6

• Moderators

Βαλε συ chrome και οταν θα τον εχεις 3 ωρες ανοιχτο και θα εχει "γραψει" και "σβησει" 20GB δεδομενων θα δεις τη γλυκα.

Εγω θελω να τον φυλασσω με προδερμ, δεν ξερω που βρισκεις το προβλημα...

Βαλε συ chrome και οταν θα τον εχεις 3 ωρες ανοιχτο και θα εχει "γραψει" και "σβησει" 20GB δεδομενων θα δεις τη γλυκα.

Εγω θελω να τον φυλασσω με προδερμ, δεν ξερω που βρισκεις το προβλημα...

Με αυτη την ενοια ομως... δεν θα ισχυει αυτο που λεει ου αμερικανοι will defeat the purpose.. καθως εχεις παρει ενα ssd για να τρεχεις πιο γρηγορα τα προγραμματα αν το βαλεις σε μηχανικο το cashe toy browser δεν θα ειναι οπως παλια η ταχυτητα του browser αυτου?

η επιλογη σου μου φανηκε ενδιαφερουσα.. αλλα πηγα και το εψαξα λιγο το θεμα.. και ειδα οτι ειναι κατα 10 mb/s πιο γρηγορος απο εναν 3 χρονων caviar blue 160ρη που εχω οποτε δεν αξιζει τα παραπανω χρηματα νομιζω..

http://benchmarkrevi...=1&limitstart=6

Ναι, θέλεις να πιστεύεις ότι το Crystaldiskmark αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα και διευκρινίζει πως ακριβώς λειτουργούν οι υβριδικοί της Seagate αλλά και οι Sandforce SSDs σε πραγματικά workloads και καθημερινή χρήση, λυπάμαι αλλά σε έχει γελάσει.

• Moderators

Περα απο την διαφωνια σας επι της ουσιας, θα πω μονο πως ειναι γνωστο οτι το crystal disk mark ειναι ΓΤΠ... Ο,τι πιο αναξιοπιστο. (αλλες μετρησεις δινει σε αδειο δισκο, αλλες σε μισογεμισμενο αλλες σε γεματο - κανενα αλλο προγραμμα δεν το κανει αυτο - χρησιμοποιει τον κενο χωρο μονο και ειδικα αν ειναι κατακερματισμενος "κλαφτα Χαραλαμπε" - τελειως αναξιοπιστες μετρησεις)

Ε και ρε παιδια τοτε πως θα τους συγκρινουμε.. και αν τελικα δεν μπορουμε να τους συγκρινουμε πως ξερεις οτι τελικα οι momentus ειναι καλυτεροι και αξιζουν περισσοτερο?? να πω την αληθεια εντυπωσιαστηκα στην αρχη καθως μου φανηκε πολυ καλη η λογικη τους να χρησιμοποιουνται δηλαδη προσωρινα ωσ γρηγοροι ssd και υστερα να τα αποθηκευουν σε μηχανικο αλλα τελικα ειδα οτι δεν κερδιζεις τιποτα... ο caviar black ειναι πολυ πιο γρηγορος.. αν οπως λετε το crystal ειναι αναξιοπιστο (δεν διαφωνω.. απλα δεν επιβεβαιωνω) δοκιμαστε bench με το everest εγω εκει με τον caviar black 1 tb επιασα 130 αρχικο write αν θυμαμαι καλα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...