frap73 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Ήρεμα, δεν ισχυρίζομαι ότι κάποιος πρέπει να αναβαθμίσει σε Core i7 σύστημα αλλά το ότι υπάρχουν ουσιαστικά ελάχιστες απαιτήσεις στην πλατφόρμα που μπορεί να κάτσει όμορφα ένας μοντέρνος και γρήγορος SSD δίσκος. Pentium 4s, Atoms και χαμηλά χρονισμένοι Celerons αυτονόητα βγαίνουν εκτός και μένουμε με μοντέρνους Dualcores κατά προτίμηση ψηλά χρονισμένους με προτίμηση σε Quadcores εάν και εφόσον χρησιμοποιούνται τα Windows 7 η μοντέρνο Linux. Μπορείς να ποσοτικοποιήσεις κάπως το "κάτσει όμορφα"; Για τι διαφορά επιδόσεων μιλάμε; Αλλά ακόμη και μεγάλη να είναι, δε θα είναι αρκετή η διαφορά που θα κάνει ένας SSD από ένα κλάσικό δίσκο όταν τοποθετηθεί σε σύστημα με "μικρή" CPU; Είναι εύκολο να παραθέσεις κάποια αναφορά για αυτά που γράφεις, γιατι τα βρίσκω πολύ... ενδιαφέροντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Τhanx m8! Εχω ήδη 120άρη Vertex2, αλλά με το που ήρθε και μπήκα στη σοβαρή μελέτη εγκατάστασης/επιδόσεων έφαγα την ήττα με τα σκορ σε πλατφόρμα AMD. ΌΤΙ είχα δει μέχρι στιγμή ήταν σε Intel... Μπορείς να μου δώσεις ένα λινκ για τους ACHI της AMD? Θα γίνει mini κόντρα μεταξύ AMD-MS για να δω ποιοί δουλεύουν καλύτερα στην πλατφόρμα μου. Ωραια,μηπως μπορεις να ανεβασεις ενα ΑΤΤο ή για να μην σε βαζω σε κοπο μηπως μπορεις να μου πεις τι αποτελεσματα σου βγαζει ο δισκος?Οτιδηποτε(στο λεω απο τωρα) κατω απο 280/270 δεν θα το δεχτω καθολου. Στο ξαναλεω μην ασχολεισαι με AS CrystalDIskMark. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Navu Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Ωραια,μηπως μπορεις να ανεβασεις ενα ΑΤΤο ή για να μην σε βαζω σε κοπο μηπως μπορεις να μου πεις τι αποτελεσματα σου βγαζει ο δισκος?Οτιδηποτε(στο λεω απο τωρα) κατω απο 280/270 δεν θα το δεχτω καθολου. Στο ξαναλεω μην ασχολεισαι με AS CrystalDIskMark. ΔΕΝ έχω κάνει τίποτε ακόμη, ο δίσκος βρίσκεται ακόμη στη ζελατίνα του γιατί μετά από αυτά που διάβασα προ 10 ημερών που τον παρέλαβα σκέφτηκα να τον πουλήσω με τη μία (καθώς πίστευα ότι σε 785G "θάβεται" τελείως αυτός ο sandforce). Μέχρι το ερχόμενο ΣΚ θα έχω στήσει το "νέο" σύστημα και φυσικά θα ανεβάσω τα σχετικά screenshoots (αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τα σκορ του). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpampis81 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Έχω την Gigabyte g31m-es2l μητρική και δεν μου αναγνωρίζει τον ssd. Δεν μπορώ να βρω όμως κ κάπου την ρύθμιση για ahci. Μπορείτε να βοηθήσετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Έχω την Gigabyte g31m-es2l μητρική και δεν μου αναγνωρίζει τον ssd. Δεν μπορώ να βρω όμως κ κάπου την ρύθμιση για ahci. Μπορείτε να βοηθήσετε? κανε update το bios http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/bios/ga-g31m-es2l_2x.html προσεξε τι revision εχεις ομως γιατι μπορει να την μπρικαρεις αν βαλεις λαθος το revision το βλεπεις καπου στα ακρα της μητρικης,θα γραφει rev 2.3 πχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpampis81 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι γιατί είχα την τελευταία έκδοση bios και δεν είχε μπει καλά το καλωδιάκι sata. Κάνω format και επανερχομαι για εντυπώσεις. Την επιλογή ahci δεν μπόρεσα να την βρω στο bios πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pano Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι γιατί είχα την τελευταία έκδοση bios και δεν είχε μπει καλά το καλωδιάκι sata. Κάνω format και επανερχομαι για εντυπώσεις. Την επιλογή ahci δεν μπόρεσα να την βρω στο bios πάντως Γιατί δεν υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nem52 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 δικιο εχεις,το εχω δει αυτο που λες παρακολουθοντας cpu και disk usage με ενα windows gadget που εχω http://gallery.live....aeb27&bt=1&pl=1 ο δισκος ποτε δεν χτυπαει 100αρες αντιθετα η cpu πολυ συχνα ειμαι στο ψαξιμο για 4πυρηνο η 6πυρηνο αλλα η μητρικη με περιοριζει σε 95w tdp http://www.gigabyte....p.aspx?pid=2758 Παιδια εγω θα διαφωνησω... οταν ειχα κανονικο hdd το cpu μου ηταν συνεχεια στο 01% 03% 10% ολο κατι τετοια... τωρα ειναι μονιμα 00% .. και ρε παιδια θελω να κανω καποιες γρηγορες ερωτησεις.. βοηθηστε με σας παρακαλω αν γνωριζετε.. 1. oi ssd δεν εχουν s.m.a.r.t? Εβαλα το hddlife pro και μου λεει δεν βρεθηκαν hdds με smart (exv mono to sdd πανω.) 2. αν κανω raid 0 (πηρα 2 vertex εγω), σκεφτομουν να βαλω τον ενα στο laptop αλλα αυτη ειναι η ερωτηση μου.. να κανω raid η να το βαλω στο laptop? laptop: core 2 duo 2.53 mhrz 4gb ddr3 ram nvidia gforce 240m karta grafikon 500gb hdd τι προτεινετε? 3. αν κανω raid 0 στο pc και το σπασω καποια στιγμη το σπασω απλα αποσυνδεοντας τον ενα απο τους 2 (δλδ χωρις να αλλαξω τις ρυθμισεις στα bios oxi na ton aposundeso oso einai anoiktos ) θα παθει κατι ο δισκος η οι δισκοι? 4. αν συνδεσω τους δισκους στις sata 3 θυρες που εχω στο pc μου θα κερδισω εστω και λιγο παραπανω ταχυτητα? στο raid αλλα και απλα? 5. πρεπει αρων αρων στο raid0 οι δισκοι να ειναι στη θεση σατα 1 και σατα 2 στην μητρικη για αν τρεξει καλυτερα? (και καπου διαβασα οτι ειναι καλο να βαλω το σαττα dvd reader στην τελευταια θεση σατα? ) παιδια βοηθηστε με εχω φαει τα ματια μου αυτες τις μερες.. και εχω και μια τρελα στον εγκεφαλο εγω.. αν δεν βρω απαντησεις δεν ξεκολλαω απο το ψαξιμο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grimpr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μπορείς να ποσοτικοποιήσεις κάπως το "κάτσει όμορφα"; Για τι διαφορά επιδόσεων μιλάμε; Αλλά ακόμη και μεγάλη να είναι, δε θα είναι αρκετή η διαφορά που θα κάνει ένας SSD από ένα κλάσικό δίσκο όταν τοποθετηθεί σε σύστημα με "μικρή" CPU; Είναι εύκολο να παραθέσεις κάποια αναφορά για αυτά που γράφεις, γιατι τα βρίσκω πολύ... ενδιαφέροντα. Για "μικρες" CPU, παλιά συστήματα και προβληματικά AHCI implementations, "περίεργα" laptops αλλά και on budget καταστάσεις, προσωπικά προτείνω και εγκαθιστώ τους υβριδικούς Momentus XT από την Seagate και όχι performance SSD δίσκους με ελεγκτές Sandforce/Intel. Δεν χαραμίζεις τον SSD ούτε και τα λεφτά σου, έχεις τις επιδόσεις εκεί που χρειάζονται, boot/apps/shutdown, αλλά και άπλετο χώρο για αποθήκευση, καλός συμβιβασμός για απλό χρήστη. http://www.seagate.c...tops/laptop-hdd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 διαφωνω grimpr ακομα και σε αδυναμα συστηματα η πτωση επιδοσεων που εχει ενας καλος ssd δεν ειναι τραγικη,δες το δικο μου παραδειγμα επισης οι υπολογιστες ειναι αγαθα υπο συνεχη αναβαθμιση οποτε δεν αγοραζεις ποτε κατι με προοπτικη να το χρησιμοποιησεις μονο στο τωρινο σου συστημα υστερα ειναι και θεμα αναγκων,πχ εγω δεν παιζω παιχνιδια και γενικοτερα δεν κανω κατι πολυ απαιτητικο με το pc μου οποτε ναι μεν θελω την σπιρταδα του ssd τωρα και λιγο μετα χρονικα αλλα δεν χρειαζομαι 6πυρηνο οποτε θα περιμενω να κατσουν οι τιμες των καλων 4πυρηνων γενικοτερα ειναι θεμα αναγκων και προτεραιοτητων ps δεν ξερω τι παιζεται με τους υβριδικους αλλα φανταζομαι οτι απο αποψη ταχυτητας ειναι καπου αναμεσα σε καθαροαιμους ssd και μηχανικους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikskarda Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Για "μικρες" CPU, παλιά συστήματα και προβληματικά AHCI implementations, "περίεργα" laptops αλλά και on budget καταστάσεις, προσωπικά προτείνω και εγκαθιστώ τους υβριδικούς Momentus XT από την Seagate και όχι performance SSD δίσκους με ελεγκτές Sandforce/Intel. Δεν χαραμίζεις τον SSD ούτε και τα λεφτά σου, έχεις τις επιδόσεις εκεί που χρειάζονται, boot/apps/shutdown, αλλά και άπλετο χώρο για αποθήκευση, καλός συμβιβασμός για απλό χρήστη. http://www.seagate.c...tops/laptop-hdd φιλε grimpr επειδη εχω αποριες σχετικα με τους Momentus XT οπου δεν μπορω να βρω τις απαντησεις στο internet να σε ρωτησω επειδη με ενδιαφερει το θεμα . πως συμπεριφερεσαι σε εναν τετοιο δισκο ? απενεργοποιεις τα ιδια services και κανεις τα ιδια tweaks που χρειαζεται ενας SSD για ομαλη λειτουργια ? το ρωταω αυτο επειδη εχει τα 4gb SSD . παιζει η δε παιζει ρολο ? απο την αλλη στους Momentus XT κανεις ανασυγκροτηση κανονικα δεδομενου οτι ειναι και μηχανικος δισκος η δεν κανεις λογω του SSD κομματιου ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 απο τα λιγα που ξερω η μονη διαφορα του momentus (και γενικοτερα των υβριδικων) με τους νορμαλ μηχανικους ειναι το μεγαλο μεγεθος ssd buffer οποτε λογικα θα ισχυουν ολα οσα ισχυουν στους απλους σκληρους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frap73 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Για "μικρες" CPU, παλιά συστήματα και προβληματικά AHCI implementations, "περίεργα" laptops αλλά και on budget καταστάσεις[...] http://www.seagate.c...tops/laptop-hdd Α, μάλιστα... Γιατί σε συνδυασμό με τα παραπάνω posts σχετικά με υψηλή χρήση CPU και ανάγκη εξαπύρηνου επεξεργαστή αλλιώς πάπαλα κατάλαβα λάθος. Κοίτα, θα διαφωνήσω γιατί το μοντέλο χρήσης που έχεις στο μυαλό σου είναι μονόπλευρο. Κοίτα εδώ: >[root@ao532h opera]# df -k Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on /dev/sda6 81899224 5296628 72442340 7% / tmpfs 508148 404 507744 1% /dev/shm /dev/sda3 495844 57767 412477 13% /boot Είναι το netbook ATOM μου από το κάνω όλη τη δουλειά μου (κυρίως web developement σε RoR). Από τα 5GB τα ~3 πρέπει να είναι η Fedora14. Όμοια είναι η εικόνα και στο desktop που παίζει η γυναίκα μου, μαζί με τα Win7, βαριά να έχει 40GB πράγματα. Τα υπόλοιπα που υπάρχουν είναι (ημι)επεξεργασμένες ταινείες για τα παιδιά, 4-5GB φωτογραφίες και 10-15GB home video. Το μηχάνημα είναι ένα C2D4300 με 2GB μνήμη. Νομίζω πως αν μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα, θα τον έπαιρνα τον SSD και για τα δύο συστήματα... θα έδινε πιστεύω φοβερή ώθηση ειδικά στο netbook. Δεν έχω ανάγκη να επενδύσω σε μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, που μάλιστα κοστίζει πολλαπλάσια από τον συγκεκριμένο SSD. Στον δε desktop πακέτο με τον μαγνητικό για αποθήκη, νομίζω πως έχουμε το ιδανικό setup για το workload μου. Που νομίζω πως είναι και το τυπικό workload για ένα υπολογιστή "γραφείου" ή οικιακού Η/Υ ενός μέσου χρήστη. Απλά το πρόβλημα με τον μέσο χρήστη είναι να τον εκπαιδεύσεις να χρησιμοποιεί το σύστημα με δύο δίσκους βέλτιστα. Ο υβριδικός είναι μία μέση λύση που έχει εφαρμογή όταν έχεις χώρο μόνο για ένα δίσκο και επιθυμείς την υψηλότερη απόδοση, αλλίως αν σου φτάνει ο χώρος, νομίζω πως η διαφορά κόστους είναι μηδαμηνή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grimpr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δεν κάνω απολύτως τίποτα στους Momentus και δεν ρυθμίζω τίποτα στα BIOS, τους έχω αποκλειστικά IDE μιας και ξεμπερδεύω εύκολα από προβληματικά BIOS σε AHCI, κοινό πρόβλημα και απαίτηση πολλών SSD ακομη και των Intel, τα κάνει όλα ο controller και το προχωρημένο caching του, είναι και παρουσιάζεται σαν μηχανικός δίσκος στα Windows απλά με προχωρημένο caching τύπου Superfetch στα 4GB SLC του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grimpr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Α, μάλιστα... Γιατί σε συνδυασμό με τα παραπάνω posts σχετικά με υψηλή χρήση CPU και ανάγκη εξαπύρηνου επεξεργαστή αλλιώς πάπαλα κατάλαβα λάθος. Κοίτα, θα διαφωνήσω γιατί το μοντέλο χρήσης που έχεις στο μυαλό σου είναι μονόπλευρο. Κοίτα εδώ: >[root@ao532h opera]# df -k Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on /dev/sda6 81899224 5296628 72442340 7% / tmpfs 508148 404 507744 1% /dev/shm /dev/sda3 495844 57767 412477 13% /boot Είναι το netbook ATOM μου από το κάνω όλη τη δουλειά μου (κυρίως web developement σε RoR). Από τα 5GB τα ~3 πρέπει να είναι η Fedora14. Όμοια είναι η εικόνα και στο desktop που παίζει η γυναίκα μου, μαζί με τα Win7, βαριά να έχει 40GB πράγματα. Τα υπόλοιπα που υπάρχουν είναι (ημι)επεξεργασμένες ταινείες για τα παιδιά, 4-5GB φωτογραφίες και 10-15GB home video. Το μηχάνημα είναι ένα C2D4300 με 2GB μνήμη. Νομίζω πως αν μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα, θα τον έπαιρνα τον SSD και για τα δύο συστήματα... θα έδινε πιστεύω φοβερή ώθηση ειδικά στο netbook. Δεν έχω ανάγκη να επενδύσω σε μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, που μάλιστα κοστίζει πολλαπλάσια από τον συγκεκριμένο SSD. Στον δε desktop πακέτο με τον μαγνητικό για αποθήκη, νομίζω πως έχουμε το ιδανικό setup για το workload μου. Που νομίζω πως είναι και το τυπικό workload για ένα υπολογιστή "γραφείου" ή οικιακού Η/Υ ενός μέσου χρήστη. Απλά το πρόβλημα με τον μέσο χρήστη είναι να τον εκπαιδεύσεις να χρησιμοποιεί το σύστημα με δύο δίσκους βέλτιστα. Ο υβριδικός είναι μία μέση λύση που έχει εφαρμογή όταν έχεις χώρο μόνο για ένα δίσκο και επιθυμείς την υψηλότερη απόδοση, αλλίως αν σου φτάνει ο χώρος, νομίζω πως η διαφορά κόστους είναι μηδαμηνή. Για την δουλειά που τον θες προφανώς σε καλύπτει απόλυτα ένας SSD, για έναν μέσο χρήστη Microsoft Windows/Internet/Office/Multimedia και στις συνθήκες που ανέφερα δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη αγορά, ειδικά σε Atom based netbooks με τις υποτυπώδεις επιδόσεις τους κυρίως σε Graphics αλλά και σε επεξεργαστική ισχύ, ουσιαστικά επενδύεις σε ένα τρομερά unbalanced σύστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.